گفت‌وگو|
غذا‌هایی که نباید در افطار و سحر بخوریم

رضا منتظر در گفت‌وگو با میزان در خصوص نحوه تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان و ویژگی‌های وعده سحری، گفت: شام جای سحری را نمی‌گیرد و باید سحری را حتما میل کنید اگرچه چند لقمه باشد و در این وعده غذایی باید غذاهای تند، شور و شیرین و همچنین غذا‌هایی مثل ماهی و کباب یا سیر و پیاز زیاد نخورید تا دچارعطش نشوید و توصیه می‌شود که در وعده سحر بیشتر نان مصرف شود نه برنج، زیرا انرژی بیشتری ایجاد می‌کند.

مصرف مایعات 

وی در خصوص مصرف مایعات در ماه رمضان، گفت: موقع افطار فقط در حد رفع نسبی عطش آب بنوشید و از نوشیدن حجم زیاد مایعات که موجب نفخ معده و سوءهاضمه می‌شود، بپرهیزید.

وی با تاکید بر اینکه نوشیدن آب یخ موقع افطار بسیار مضر است، متذکر شد: آب یخ برای کبد بسیار مضر است و عطش را بیشتر می‌کند.

این پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی ضمن اشاره به اینکه بهتر است، آب را با حجم کم و به تدریج (جرعه جرعه) بنوشید، افزود: آب و سایر نوشیدنی‏‎های مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از خوردن افطار میل کنید. در این فاصله آب مورد نیاز بدن توسط سوپ و آش و حتی همان نان و برنجی که خورده می‌شود تأمین می‌گردد و جای نگرانی نیست.

منتظر اظهار کرد: در وعده سحر نیز مایعات مورد نیاز بدن را نیم تا یکساعت قبل از غذا مصرف کنید و بعد از خوردن سحری آب و چای نخورید.

وی ادامه داد: بهتر است افراد مسن نوشیدنی شان ترجیحا گرم باشد مثل: آب جوش، آب عسل، چای کم رنگ ایرانی و توصیه می‌شود جوانانی که گرم مزاج هستند و عطش زیادی دارند، مایعات خنک (نه یخ) میل کنند خصوصا نوشیدنی‌هایی که عطش آن‌ها را کم می‌کند نظیر خاکشیر و آبلیمو، سکنجبین، عرق کاسنی و شاهتره.

خوردن میوه 

وی در رابطه با خوردن میوه در ماه رمضان، توضیح داد: زمان صحیح میوه خوردن بعد از هضم غذاست و از این رو خوردن میوه بلافاصله بعد از افطار یا سحر توصیه نمی‌شود و همچنین لازم است از خوردن هم زمان چند نوع میوه پرهیز شود چرا که این کار مضر است و دلیلش این است که برخی میوه‌ها نظیر خربزه، انبه، موز، انجیر و انگور طبیعت گرم و برخی دیگر نظیر هندوانه، خیار، آلبالو، کیوی طبیعت سرد دارند و همچنین برخی زود هضم نظیر خربزه زود هضم و برخی دیگر مثل موز و هلو دیر هضم هستند.

این متخصص طب سنتی ضمن اشاره به اینکه مایعات مورد نیاز بدن را یک ساعت بعد از افطار میل کنید و میوه را همراه با مایعات نخورید، بیان کرد: زمان مناسب برای خوردن میوه، قبل از خواب یا یک ساعت قبل ازخوردن وعده سحری است.

پیشگیری از یبوست

این پزشک محقق در طب ایرانی و اسلامی در رابطه با پیشگیری از یبوست که به دلیل کم آبی بدن در ایام روزه داری شایع می‌شود، توصیه کرد: افرادی که مبتلا به یبوست می‌شوند باید از خوردن چای پررنگ، غذا‌های خشک و قابض مثل برنج، قهوه، رب انار، سماق، موز، نان بدون سبوس بپرهیزند، ابتدای افطار و ۲۰ دقیقه قبل از سحری یک لیوان آب جوش با عسل بخورند و ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر را با آب گرم مخلوط و در فاصله افطار تا سحر بخورند.

انتهای پیام/