"شوربای دیگ سنگی" غذای محلی افغانستان
به گزارش سرویس بین الملل سنت‌های مختلف در هنر آشپزی افغانستانی بخشی جدایی‌ناپذیر از رسم ریشه‌دار مهمان‌نوازی مردم این کشور را تشکیل می‌دهند.
 
غذا ابزاری است برای نشان‌دادن خصلت‌های معنوی و شیوه زندگی مردم و رسم آبروداری، همسایه‌داری و ازخودگذشتگی.
 
ویژگی‌های آشپزی هر منطقه بازتاب‌دهنده تنوع جغرافیایی و قومی افغانستان است و در مجموع با آشپزی آسیای مرکزی، ایران، و پاکستان اشتراکات فراوانی دارد.
 
ترکیب گروه‌های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه غذاها دیده می‌شود.
 
شوربای سنگی یکی از غذاهای محلی افغانستان بوده که در دیگ سنگی پخته می‌شود.
 
این شوربا دارای لذت خاصی می‌باشد که همراه گوشت گوسفند، دنبه، دال نخود، فلفل و سیر و مقداری آلوبخارا به آب آن می‌اندازند.
 
سپس قدری آتش در گوشه تنور انداخته و دیگ را در کنار آن قرار می‌دهند. بعد از آماده شدن نان را در کاسه‌ها تلیت کرده و صرف می‌کنند.
 
/