بیش از 50 درصد مردم اضافه وزن دارند/ اهتمام وزارت بهداشت برای حذف اسید چرب ترانس از مواد غذایی

15:26 - 25 مهر 1394
کد خبر: ۸۸۵۸۸
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- رئیس سازمان غذا و دارو از ایجاد شبكه آزمایشگاهی قدرتمند برای افزایش كیفی محصولات غذایی در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: بیش از 50 درصد مردم اضافه وزن دارند و میزان دریافت كالری در جامعه ما 20 درصد بیش از حد معمول است.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، رسول دیناروند در همایش روز جهانی غذا كه در محل اجلاس سران برگزار شد، اظهار كرد: ما در سازمان غذا و دارو به نقش و اهمیت همه افرادی كه در صنایع غذایی كشور فعالیت می‌كنند از كشاورزان در مزرعه تا صنایع تولیدی و صنایع بزرگ در حوزه‌های مختلف واقف هستیم و به كیفیت بالای تولیدهای آنها افتخار می‌كنیم.

وی ظرفیت‌های كشور در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع غذایی را در سطح مطلوبی ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از تولیدكنندگان مواد غذایی در ایران محصولات با كیفیتی تولید می کنند، به گونه ای که با استقبال بازارهای خارجی مواجه هستند.

دیناروند با بیان این كه غذا از زوایای مختلف اقتصادی، اشتغال، عدالت، حفاظت اجتماعی و غیره حائز اهمیت است، عنوان كرد: آنچه كه برای ما مهم است، موضوع سلامت مواد غذایی است زیرا نمی‌توانیم سلامت مردم را فدا كنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در تمام عرصه‌های تولید غذا در كشورمان ظرفیت بالایی وجود دارد به گونه ای که با بالاترین استانداردهای بین‌المللی، با بهترین كیفیت و رعایت تمام جنبه‌های بهداشت غذا تولید شود و  سازمان غذا و دارو نیز به عنوان دستگاه نظارتی با كسانی كه اهمیت تضمین كیفیت و سلامت غذا را نادیده می‌گیرند، برخورد خواهد كرد.

توان تولید بهترین محصولات با بالاترین كیفیت در ایران وجود دارد
دیناروند با اشاره به رشد خوب ایران در بخش صنایع پروتئینی و گوشتی، شكلات و غیره افزود: توان تولید بهترین محصولات با بالاترین كیفیت در ایران وجود دارد و انتظار داریم سایر تولیدكنندگان نیز كه با استانداردهای بین‌المللی فاصله دارند خود را به سطح مطلوب برسانند.

معاون وزیر بهداشت، سلامت غذا را از چند جنبه مورد بررسی قرارداد و گفت: نخستین جنبه، كاهش مخاطرات احتمالی غذا است. زیرا منشاء بسیاری از بیماری‌های شناخته شده به دلایل مختلف از جمله وجود آلاینده‌های متعدد، باقیمانده سموم، فلزات سنگین و غیره وابسته به غذایی است كه تولید می‌شود و از این رو وظیفه مهم دستگاه‌های نظارتی حل این معضل است زیرا سلامت مردم نباید از مواد غذایی مصرفی به خطر بیفتد.

معاون وزیر بهداشت تقلب غذایی را معضلی دیگر حوزه عذا برشمرد و اظهار كرد: تقلب غذایی پدیده‌ای منحصر به ایران نبوده و  بین‌المللی است كه با رشد تكنولوژی گسترده شده است.

وی گفت: بسیاری از رنگ‌ها، افزودنی‌ها، مواد ناشناخته و خطرناك كه در فرآورده‌های غذایی استفاده می‌شوند تقلب غذایی بوده و سازمان‌های نظارتی و سازمان غذا و دارو به صورت جدی با این معضل برخورد می‌كنند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام این وزارتخانه برای مقابله با این دو معضل را ایجاد شبكه آزمایشگاهی قدرتمند عنوان كرد و گفت: به كمك این شبكه تقلب های غذایی و آلاینده‌های مصرف شده برای تولید غذا به سرعت شناسایی شده و از ورود مواد غذایی دارای این ویژگی‌ها و تولید این محصولات در كشور جلوگیری به عمل خواهد آمد.

لزوم اصلاح شیوه تغذیه در جامعه 
دیناروند با تاكید بر لزوم اصلاح شیوه تغذیه در جامعه خاطرنشان كرد: تعداد افرادی كه در كشورمان فقرغذایی دارند، ناچیز است اما بیش از 50 درصد از افراد جامعه اضافه وزن دارند و میزان دریافت كالری مردم ما 20 درصد بیش از حد معمول است.

وی كم تحركی، مصرف بالای نمك، شكر و چربی را از دلایل اضافه وزن ایرانیان برشمرد و گفت: اسید چرب ترانس هنوز در كشور ما مصرف می‌شود گرچه در 10 سال اخیر میزان مصرف آن كاهش یافته ولی تا رسیدن به نقطه صفر فاصله زیادی داریم.

معاون وزیر بهداشت یكی از اهداف این وزارتخانه در حوزه كنترل بیماری‌های غیرواگیر را كنترل و حذف اسیدچرب ترانس اعلام و تاكید كرد: در این زمینه آموزش به تنهایی اثر ندارد و باید دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو به صورت جدی وارد عمل شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *