حکم برهنه شدن در سینه زنی ها

11:52 - 20 مهر 1394
کد خبر: ۸۶۷۱۹
خبرگزاری میزان - آنچه در روايات فراوان مورد سفارش و تأكيد است عزاداري و محزون و گريان بودن در مصيبت شهادت و مظلوميت و فقدان اولياي الهي به ويژه سالار شهيدان، امام حسين(ع) است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از جام نیوز، یکی از سوالات مطرح در خصوص عزاداری اینکه نظر مراجع در مورد برهنه شدن در سینه زنی چیست؟

حکم برهنه شدن در سینه زنی ها

پاسخ:
آنچه در روايات فراوان مورد سفارش و تأكيد است عزاداري و محزون و گريان بودن در مصيبت شهادت و مظلوميت و فقدان اولياي الهي به ويژه سالار شهيدان، امام حسين(ع) است. شكل عزاداري و چگونگي آن به حسب عرف و عادت و مراسم و فرهنگ جامعه اي مختلف است و در روايات بر شكل خاصي از آن تأكيد نشده است. لخت شدن در مراسم عزاداري كه در بعضي جاها معمول است تابع همين عرف و عادت است و داراي فضيلت و ارزش خاصي نمي باشد و هيچ گونه تأكيدي بر آن نشده بلكه در جاهايي كه اين مراسم در معرض ديد و تماشاي خانم ها مي باشد، ترك اين كار و با لباس عزاداري كردن بدون شك بهتر و مناسب تر است. بلكه اگر كمك به گناه باشد جايز نيست.


نظر مراجع:
حضرت امام و آيت الله فاضل: اگر لخت شدن باعث مفسده نباشد، اشكال ندارد و بر زنان واجب است از نگاه كردن به بدن نامحرم اجتناب كنند.

(امام، استفتائات، ج 3، سؤالات متفرقه، س 46؛ فاضل، جامع ‏المسائل، ج 1، س 2163 و 2165.)

آيت الله مكارم: احتياط واجب آن است كه مردان از اين كار خوددارى كنند.

(مكارم، استفتائات، ج 2، س 765.)


آيت الله تبريزى: اشكال ندارد

.(تبريزى، استفتائات، س 2004 و tabrizi.org، لخت شدن عزاداران.)


آيت الله صافى: اگر در معرض ديد زنان نامحرم نباشد، اشكال ندارد.

(صافى، جامع‏ الاحكام، ج 2، س 1597.)


آيت الله بهجت: بنابراحتياط واجب بايد بدن خود را از نامحرم بپوشاند.

.(بهجت، توضيح‏ المسائل، م 1937.)


 آيت الله  خامنه اي: در صورتى كه نامحرم نباشد و مستلزم مفسده نباشد، برهنه شدن و سينه زدن جايز است ولى مناسب است با لباس عزادارى انجام بگيرد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *