انگلیس یک خطر هسته ای برای امنیت جهان

11:34 - 18 مهر 1394
کد خبر: ۸۵۸۵۶
خبرگزاری میزان - تنش‌ها ميان غرب و روسيه هر روز ابعاد جديدتري مي‌گيرد. اين روزها در حالي روسيه براي مبارزه با تروريسم از ائتلاف آمريکايي ضد داعش دلسرد و به سوي جبهه مقاومت به عنوان مبارزان واقعي با تروريسم روي آورده که کشورهاي غربي به دنبال انحراف افکار عمومي و نسبت دادن اين رويکرد به تقابل روسيه و غرب مي‌باشند.
غرب با حاشيه‌سازي و ادعاهايي نظير اقدام براي اتهام اشغالگري به روسيه در سوريه و طرح ادعاي حمايت ناتو از متحدان منطقه‌اي خود به دنبال اهميت‌زدايي از رويکرد مسکو به جبهه مقاومت و حتي تحريک افکار عمومي عليه اين ائتلاف ضد تروريستي است. در ميان مواضعي که عليه روسيه اتخاذ شده نوع رفتار انگليسي‌ها امري قابل توجه است.

فالون وزير دفاع انگليس پنج‌شنبه در نشست وزراي دفاع ناتو در بروکسل ضمن انتقاد از رفتارهاي روسيه خواستار برگزاري رزمايش‌هاي هسته‌اي توسط ناتو شد. رزمايش‌هايي که در دوران جنگ سرد براي مقابله با شوروي سابق برگزار می شد. اين سخنان در حالي با ادعاي مقابله با روسيه مطرح مي‌ شود که بررسي رفتارها و گفتارهاي سران انگليس نشانگر تفکري خطرناک با محوريت هسته‌اي است. پيش از فالون، کامرون نخست‌وزير انگليس در سخناني تأکيد مي‌کند که انگليس اگر لازم بداند از سلاح هسته‌اي نيز استفاده خواهد کرد و کلاهک‌هاي هسته‌اي اين کشور همواره در حالت آماده‌باش است.

کامرون در مبارزات انتخاباتي خود نيز تأکيد کرده بود بودجه لازم براي تقويت تسليحات هسته‌اي از جمله زيردريايي‌هاي هسته‌اي انگليس را تأمين خواهد کرد.

مجموع اين سخنان بيانگر يک نکته اساسي است و آن اينکه سران انگليس همچنان در تفکرات جنگ سرد و بهره‌گيري از سلاح‌هاي اتمي براي رسيدن به اهدافشان هستند. آنچه امروز در جهان تأکيد مي‌شود انهدام تسليحات هسته‌اي و مقابله با توليد و گسترش اين سلاح‌ها است، حال آنکه انگليس و البته آمريکا نه تنها به اين خواسته جهاني تن نمي‌دهند بلکه به دنبال تقويت تسليحات هسته‌اي و حتي تهديد به استفاده از آن هستند. رويه‌اي که انگليس در پيش گرفته، به صراحت مي‌توان تهديد امنيت جهاني دانست که مقابله با آن امري ضروري است.

هر چند که آنها ادعا دارند براي مقابله با روسيه چنين طرح‌هايي را اجرايي مي کنند، اما واقعيت آن است که اين تهديد از يک سو زمينه‌ساز رقابت‌ هسته‌اي در جهان مي‌شود و از سوي ديگر تنش هسته‌اي را در جهان گسترش مي‌دهد که مغاير با امنيت جهاني است. جالب توجه آنکه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و شخص آمانو مديرکل آژانس در برابر اين تهديدات راه سکوت در پيش گرفته‌اند که دوگانگي رفتاري آژانس و بی توجهی به مسئوليت‌ آژانس را بيش از پيش آشکار مي‌سازد.

قاسم غفوری -



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *