رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

خسارت ۳۰ درصدی به کشاورز با قطعی ۵ ساعته چاه آب/ قطعی ۵۰ درصدی چاه آب کشاورزان بدون اطلاع قبلی

12:13 - 20 تير 1400
کد خبر: ۷۴۰۳۹۲
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: طبق برنامه‌هایی که وجود دارد اعلام کردند قطعی چاه‌های کشاورزی باید ۱۰ الی ۱۳ درصد اتفاق بیافتد، ولی امروز عملاً بیش از ۴۰ الی ۵۰ درصد این اتفاق بدون هماهنگی قبلی رخ‌داده و تمامی برنامه‌های کشاورزان را مختل کرده است.
محمدشفیع ملک‌زاده در گفت‌وگو با میزان، درباره آسیب‌هایی که قطعی برق برای کشاورزان و محصولات کشاورزی به وجود می‌آورد، گفت: هرچقدر چاه‌های کشاورزی بدون اطلاع قبلی خاموش و روشن شوند خسارات شدیدی به دستگاه‌های تأسیساتی وارد می‌کنند و باعث می‌شود موتور، ژنراتور و ... دچار آسیب شوند و با هزینه‌های سرسام‌آوری که هم‌اکنون داریم ۵۰ الی یک میلیارد خسارت برای تعمیر این دستگاه‌ها به کشاورزان وارد می‌شود.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: زمانی که بدون هماهنگی قطعی برق صورت می‌گیرد آب چاه برگشت می‌خورد و این آب به دیواره چاه برخورد می‌کند که باعث خرابی دیواره چاه و تمام تأسیسات شده که این خسارات بسیار سنگین است و کشاورز دیگر به‌راحتی نمی‌تواند دوباره این شرایط را احیا کند.
 
وی افزود: این موارد که بیان شد در بخش تأسیسات کشاورزی بود که چه خساراتی به علت قطعی برق وارد می‌شود؛ علاوه بر تأسیسات، کشاورزان برنامه‌ریزی‌هایی برای آب‌یاری زمین و هماهنگی‌هایی برای ساعات کارکرد چاه در نظر گرفته‌اند و بر این اساس کشاورز زمین خود را می‌کارد و ساعاتی که به آب نیاز دارد باید حتماً آب زمین تأمین شود.
 
ملک‌زاده بیان کرد: زمانی که ۴ الی ۵ ساعت برق چاه کشاورز قطع می‌شود حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد مزرعه و باغ کشاورز نابودشده و این باعث خسارات به محصول، زراعت و باغ می‌شود.
 
وی اظهار کرد: طبق برنامه‌هایی که وجود دارد اعلام کردند قطعی چاه‌های کشاورزی باید ۱۰ الی ۱۳ درصد اتفاق بیافتد، ولی امروز عملاً بیش از ۴۰ الی ۵۰ درصد این اتفاق بدون هماهنگی قبلی رخ‌داده و تمامی برنامه‌های کشاورزان را مختل کرده درهرصورت کشاورز باید یک‌چهارم سطح زیر کشت مزرعه را به علت کمبود برق رها کند، زیرا شرایط لازم برای آبیاری کل مزرعه را ندارد.
 
رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: با توجه به افزایش هزینه‌ها این اتفاق به‌هیچ‌عنوان برای کشاورز مقرون‌به‌صرفه نیست اگر تمامی شرایط خوب باشد از جمله شرایط طبیعی، آفات، سرما، خشک‌سالی و مشکلی رخ ندهد و کشاورز بازار خوبی کسب کند، شاید حداکثر ۱۰ الی ۱۵ درصد درآمد داشته باشد و وقتی یک‌چهارم مزرعه کشاورز به علت قطعی برق نابودشده ضربه می‌خورد و با توجه به اینکه کشاورز وظیفه تأمین امنیت غذایی کشور را بر دوش دارد و صرفاً برای تأمین امرارمعاش زحمت نمی‌کشد بنابراین باید برای بخش کشاورزی شرایطی را محیا کنیم که تا جایی که می‌شود این مشکلات برای کشاورزان اتفاق نیافتد.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *