آیت‌الله حسینی‌بوشهری: امروز فلسطین با موشک‌هایش تلاویو را به لرزه در آورده‌ است

16:37 - 27 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۵۳۵۷
رئیس شورای‌عالی جامعه مدرسین گفت: امروز به جای نهضت سنگ، شاهد این هستیم که فلسطین با موشک‌هایشان تلاویو را به لرزه درآورده‌اند و خواب و آرامش را از آن‌ها گرفته‌اند.
- بنا به اعلام حوزه، آیت‌الله «سیدهاشم حسینی‌بوشهری» در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی که پیش از ظهر دوشنبه در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به سخنی از پیامبر (ص) اظهار داشت: قلم، نعمت بزرگی است و اگر قلم نبود ملک و دین استوار نمی‌شد و زندگی بر انسان گوارا نمی‌گردید.

حسینی‌بوشهری با اشاره به اینکه در شرایطی این جشنواره برگزار می‌شود که جهان اسلام سوگوار و عزادار است، تاکید کرد: از یک سو دختران مظلوم شیعه به خاک و خون کشیده می‌شوند و آن هم به دلیل جهل و قساوت عده‌ای که بویی از بشریت نبرده اند و از سوی دیگر به خاک و خون کشیده شدن مردان و زنان و کودکان فلسطینی را به دست رژیم غاصب صهیونیستی شاهد هستیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: امروز تجمعی به همین مناسبت در مدرسه فیضیه برگزار می‌شود تا سهمی در اعلام انزجار از این رفتار‌های غاصبانه داشته باشیم البته امروز جهان در جوامع غربی و اسلامی و سایر جوامع به آگاهی رسیده است که هر روز شاهد تظاهرات علیه رژیم اشغالگر هستیم.

وی افزود: امروز به جای نهضت سنگ، شاهد این هستیم که فلسطین با موشک هایشان تلاویو را به لرزه درآورده‌اند و خواب و آرامش را از آن‌ها گرفته‌اند.

حسینی‌بوشهری ادامه داد: این ایام مصادف است با تخریب قبور ائمه بقیع که شروع یک حرکت جاهلانه بود که ما امروز در امتداد آن هستیم داعش و امثال آن برگرفته از همین افکار جاهلی تخریب قبور ائمه بقیع است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه جهل را عامل بدبختی انسان دانست و افزود: هرچه انسان ضرر می‌بیند ریشه آن در جهل و نادانی بشر است.

وی با بیان اینکه جشنواره علامه حلی، بشارت دهنده حرکت پرشتاب حوزه و آینده روشن حوزه است، تاکید کرد: حوزه و تلاش‌های حوزه برای خود حوزویان ناشناخته مانده است، این همه تلاش و جدیتی که در عرصه‌های آموزش و پژوهش وجود دارد ناشناخته مانده است و گاهی آثار یاس و ناامیدی در چهره بزرگان دیده می‌شود به این دلیل که این آثار کمتر به آن‌ها عرضه شده است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با بیان اینکه یکی از اقداماتی که باید بکنیم این است که تلاش‌های حوزه را به حوزویان معرفی کنیم، تاکید کرد: شبانه روز و کار و تلاش در حال انجام است، اما پایان راه گفته می‌شود که حوزه عقب گرد پیدا کرده است و این سری جملاتی که همه ما شنیده ایم.

وی با اشاره به اینکه طلبه امروز در حوزه‌های مختلف قلم می‌زند و پایان نامه دارد، افزود: در گذشته حوزه ما اینگونه نبود و در یک دوره زمانی حوزه دچار رخوت و سستی شده بود، اما در حال حاضر حوزه در حال جان گرفتن تازه‌ای است.

حسینی‌بوشهری با بیان اینکه جامعه شیعه هیچ وقت به اندازه امروز در طول تاریخ از لحاظ کمیت بزرگ نبوده است، تاکید کرد: هیچ وقت از لحاظ قدرت نیز حوزه‌های علمیه به کارآمدی امروز نبوده است و هیچ وقت به اندازه امروز از امکانات برخوردار نبوده است، علامه امینی با شرایط بسیار سخت و دشوار به دنبال منبع بودند، اما امروز با وجود نرم افزار‌ها ارتباط با تمام کتابخانه‌های دنیا آن هم در خانه ممکن شده است.

وی با بیان اینکه در هیچ برهه‌ای عالمان دین و حوزه‌ها و شیعه مسئولیت سترگی مانند امروز بر دوش نداشته است، افزود: هیچ زمان شیعه داعیه حکومت داری نداشته است، اما امروز که بیش از ۴۲ سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد شیعه و حوزه‌های علمیه داعیه دار ارائه یک الگوی مناسب به جهان است و این جدّ و جهد مناسب می‌طلبد.

حسینی‌بوشهری با اشاره به اینکه نباید به امروز بسنده کنیم، تاکید کرد: برنامه‌های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت می‌تواند ما را به هدفمان برساند و این جز از رهگذر آنچه در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها می‌گذرد میسر نیست. حوزه وظایف کلیدی متفاوت دارد که از جمله آن‌ها یکی فهم عمیق و همه جانبه از دین است.

وی کار مطالعاتی و پژهشی عمیق در عرصه‌های مختلف را وظیفه دیگر حوزه‌های علمیه خواند و گفت: عرصه‌هایی به روی ما گشوده شده است که در گذشته نبود، جا‌هایی در گذشته اصلا به روحانیت، عرصه ورود نمی‌دانند، اما امروز فکر و اندیشه روحانیت می‌تواند در همه عرصه‌ها ورود پیدا کند.

حسینی‌بوشهریبا اشاره به اینکه امروز فرصت‌های طلایی بسیاری به روی ما باز شده است، تاکید کرد: مسئله بعد، وظیفه حوزه رسیدن به کمال اخلاق مطلوب است، ما در حال برگزاری یک انتخاب باشکوه در سال ۱۴۰۰ هستیم که آثار و نشانه‌های آن از همین ابتدا بوی بداخلاق می‌دهد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه یکی از رسالت‌های حوزه‌های علمیه نهادینه کردن اخلاق در جامعه است، عنوان کرد:ما تازه از ماه رمضان فاصله گرفته ایم همه طلب بخشش‌های ما در ماه رمضان کجا رفت که حتی یک خط عقب‌تر از شروع ماه رمضان رفتیم، کاندیدا‌ها به جای تخریب دیگران به این بپردازند که ما چه هستیم و چه توانایی‌هایی داریم و اگر با تخریب دیگران بر کرسی ریاست بنشینند صحیح نیست.

وی افزود: این کار حوزه هاست که باید در طول سال، اخلاق را در جامعه نهادینه کند که در این مسائل حساس افراد بدانند وظیفه شان چیست و چگونه در تراز یک جامعه اسلامی سخن بگویند.

حسینی‌بوشهری دادن بینش سیاسی و اجتماعی به مردم را وظیفه دیگر حوزه دانست و تاکید کرد: تبیین همه جانبه دین بر اساس شناخت عمیق مکتب نیز از دیگر وظایف حوزه‌های علمیه است.

وی افزود: امروز سرمایه بزرگ حوزه نسل جوان حوزه است و باید قدر این سرمایه‌ها دانسته شود، نسل جوان از مدیران و سیاست گذاران و برنامه ریزان انتظار دارد که افق آینده را برای آن‌ها درست ترسیم کند، تکالیف پژوهشی که در حوزه‌های ما مطرح می‌شود معنایش این است که ما می‌خواهیم علاوه بر آموزش و سایر مسائل در تولید علم هم نقش آفرین باشیم.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *