انتقال دارو با میکروماهیهای چاپی
نیروی لازم برای حرکت روبات های ماهی از «پروکسید هیدروژن» تامین شده و با استفاده از آهن رباها کنترل می شود. سر این روبات ها از نانوذرات اکسیده آهن ساخته شده تا از محیط بیرون بتوان به کنترل روبات ها پرداخت. قسمت انتهایی بدن ماهی یا همان دم روبات های ماهی از جنس پلاتین است که به عنوان نیروی محرکه عمل می کند.
روبات های ماهی با استفاده از روش چاپ سه بعدی با وضوح بالا و در اندازه میکرو μCOP چاپ شده اند. میکرو ماهی های مصنوعی می توانند الهام بخش نسل جدیدی از ریز روبات ها با قابلیت های متفاوت و همینطور برای اهداف پزشکی یا درمانی مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از فناوری چاپ سه بعدی می تواند سازو کار زیست شناختی جدیدی را برای تولید میکرو روبات ها پیش روی محققان قرار دهد.
محققان با استفاده از این روش توانستند میکرو روبات هایی را با الهام از طبیعت تولید کنند که پیچیده تر از سازه های استوانه ای و کروی شکل فعلی هستند. از قابلیت های مهم این روبات ها می توان به تشخیص مایعات سمی اشاره کرد.
محققان کالیفرنیایی در ابتدا نانوذرات polydiacetylene را برای خنثی کردن سمPDA درون میکرو ماهی ها قرار دادند. سپس روبات های شناگر در مایعی که حاوی زهر زنبور عسل بودند، قرار گرفتند. نانوذرات PDA با مولکول های سم زنبور عسل ترکیب شده و در نهایت میکرو ماهی ها نور قرمزی از خود ساطع کردند که نشان از حذف سم بود. محققان در پایان موفق به اندازه گیری شدت نور قرمز در فرآیند سم زدایی شدند.
محققان امیدوارند از میکرو روبات ها علاوه بر شناسایی سم و سم زدایی بتوان در انتقال بهینه داروها نیز استفاده کرد.
/انتهای پیام/
خبرگزاری
میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما
به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.