محمدی: متاسفانه در فوتبال ما ایجنت، نفر کلیدی است/ هیچ کس نمی‌داند یک بازیکن چرا باید آنقدر پول بگیرد

10:36 - 22 شهريور 1399
کد خبر: ۶۵۵۱۱۶
دسته بندی: ورزشی ، فوتبال
سرپرست باشگاه پیکان گفت: هیچ کجای دنیا ایجنت یا کارگزار قانونی هم این محوریت را با این شکل ندارد، اما متاسفانه در فوتبال ما نفر کلیدی ایجنت است.

- اکبر محمدی در گفت‌وگو با رادیو ورزش در مورد سرپرستی باشگاه پیکان و برنامه‌هایی که در نظر دارد، اظهاراتی داشت که گزیده آن را در زیر می‌خوانید:

*باید از زحمات همه دوستانی که این مجموعه را به اینجا رساندند تشکر کنم. به ویژه حمیدرضا گرشاسبی که در واقع جزو مدیران با سابقه و خوشنام و بسیار کارآمد نظام ورزش ما هستند. گرشاسبی زحمات بسیار زیادی را فصل گذشته برای حفظ جایگاه تیم کشید و خوشبختانه همراهی که با پرسنل باشگاه با مدیریت و کادرفنی داشتند این مهم به خوبی انجام شد. این مسئولیت سنگین ماحصل زحمات و تلاش این دوستان است.

*بهمن سال گذشته در جلسه‌ای با مدیرعامل گروه ایران خودرو صحبت کردم. او بسیار علاقه‌مند به ورزش است. با نگاه علمی و دقیق و مهندسی، فوتبال و ورزش را به چشم یک صنعت می‌بیند و به فکر توسعه پایدار باشگاه پیکان یا همان موسسه فرهنگی ورزشی ایران خودرو است. این موسسه به جز ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، ملزم به اجرای ورزش کارگری است. حدود چهل هزار پرسنل ایران خودرو چشم به زحمات و خدمات این باشگاه دارند و باید در این حوزه به شدت به آن‌ها خدمات داد. فوتبال رشته استراتژیک این باشگاه است و باید برای آن باید برنامه ریزی ویژه‌ای شود. 

*باشگاه پیکان سوابق و افتخارات زیادی هم در والیبال دارد. در والیبال بانوان و رشته‌های دیگر هم فعالیت داریم. حدود صد نفر پرسنل اداری داریم و علاوه بر این، با اماکن ورزشی و رشته‌هایی که چه به صورت قهرمانی و  چه به صورت کارگری فعالیت می‌کنند، مسئولیت خیلی سنگینی روی دوش من است. اکبر محمدی که به عنوان یک کارگر در پیکان مشغول کار شده ماحصل سرمایه‌گذاری ورزش و فوتبال ما و بسیاری از افرادی است که در این مسیر به من کمک کردند.

*محمدی در مورد اینکه دلالی در سال‌های اخیر چقدر به فوتبال ما لطمه زده، گفت: اصلی‌ترین توجیه ایجاد یک سیستم نقل و انتقال برای بازیکنان این است که باشگاه‌ها حق داشته باشند منافع و بازده سرمایه گذاری خودشان را از بازیکنان دریافت کنند. ضمن اینکه از طریق این مساله به دنبال جذب بازیکنان با کیفیت هم هستند. یعنی دو توجیه اصلی دارد. باشگاه‌ها منافع خودشان را از طریق بازیکنان با کیفیت خودشان و از طریق جذب بازیکنان با کیفیت دیگر بتوانند حفظ کنند. در این مسیر افراد زیادی را دخیل می بینیم که مهمترین آن‌ها ایجنت یا مدیربرنامه است. 

*هیچ کجای دنیا ایجنت یا کارگزار قانونی هم این محوریت را با این شکل ندارد. چرخه‌ای متشکل از بازیکن، مدیرورزشی باشگاه که معمولا هم از مربیان خوشنام یا از مدیران ورزشی باسابقه و خود باشگاه، یعنی این چرخه سه ضلع دارد که متاسفانه در فوتبال ما نفر کلیدی ایجنت است. این به واسطه کم اطلاعی یا هر چیز دیگری می‌تواند باشد.

*اگر مرجعیت فنی در باشگاه وجود داشته باشد، یعنی  صرف نظر از بازیکنانی که حضور دارند یا مربی که که قرار است در آنجا کار کند، یک کمیته فنی وجود باشد که به نیاز سنجی بپردازد و بعد، عملکرد تیم و نیازهای پستی تیم را بر اساس درخواست سرمربی بررسی کند، مسیر درست تعریف می‌شود. بعد از آن نیاز به یک قانون ارزشگذاری مالی برای جذب حرفه‌ای بازیکنان است که این در واقع حلقه مفقوده در فوتبال ما است. هیچ کس نمی‌داند که یک بازیکن چرا باید آنقدر پول بگیرد و این را برای چند بازی باید بگیرد. به چه شکل باید بگیرد؟ آیا تحت هر شرایطی باید این مبلغ را دریافت کند؟ چه کسی آن را تعیین می‌کند و مواردی از این دست.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *