عمر ساختمان‌ها در ایران 30 سال و در اروپا 150 سال است

9:16 - 17 مرداد 1394
کد خبر: ۶۵۲۹۷
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان با انتقاد از وضعیت ساختمان سازی در ایران گفت: چرا باید متوسط عمر ساختمان ها در ایران 30 سال و در اروپا 150 سال باشد؟
مهدی موذن در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی میزان با بیان اینکه معیارهای اصلی استاندارسازی ساختمان در کشور وجود ندارد، افزود: ساختمان سازی یک زنجیره است.

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان ادامه داد: مقررات صحیح، نقشه مناسب، مصالح استاندارد و نیروی انسانی مجرب از معیارهای اصلی ساختمان سازی استاندارد است.

لزوم تدوین مقررات صحیح
موذن افزود: اساسا اگر مقررات صحیح و همچنین مصالح و نقشه های مناسب وجود داشته باشد اما نیروی انسانی متخصص ومجرب نباشد که بتواند از این مصالح، مقررات و نقشه درست استفاده کند، ساختمان چیزی می شود که امروز در ایران شاهد آن هستیم.

فقط شعار داده می شود
موذن با کنایه از اینکه در این حوزه فقط شعار داده می شود، گفت: در اجلاس نظام مهندسی در اردبیل همه آقایان نگران این بودند که چرا عمر ساختمان ما 30 سال است در صورتیکه عمر ساختمانها در اروپا 150 سال است؟ اما متاسفانه همه نگران هستند و هیچ اقدامی انجام نمی شود.

به گفته رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان کشور برای بالابردن عمر ساختمان باید از تمام نیروهایی که در این حوزه حضور دارند استفاده کنیم.

ساختمان سازی مهندس محور
وی با اشاره به اینکه ما در حال حاضر ساختمان هایمان را فقط مهندس محور می سازیم، گفت: در صورتیکه حوزه ساختمان سازی یک زنجیره است.

2.5 میلیون کارگری که آموزش ندیده اند
رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه کارگر ماهر و استادکارها، فاقد افراد با صلاحیت هستیم. این وظیفه اداره کل اموزش فنی حرفه ای است اما شاید امکانات لازم و بودجه کافی داده نشده است. متاسفانه امروز از بین سه میلیون کارگر شاید فقط حدود 500 هزار نفر توانستند آموزشهای لازم فنی حرفه ای را ببینند و کارت مهارت فنی بگیرند.

 موذن بیان کرد: برای ساختمان سازی مطلوب، استاد کار ماهر و مطلع باید وجود داشته باشد زیرا کارگر ساده بدون تخصص با مزد پایین ساختمانهایمان را این چنین کرده است.

 وی افزود: اجرا کردن مقررات ملی ساختمان نیاز به ضابط اجرایی  دارد کسی که در کارگاه حضور داشته باشد، تکنسین، کاردان فنی و معمار تجربی نیاز است و بدون حضور این افراد نمی توان یک ساختمان خوب ساخت.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *