جاسوسی آمریکا از ژاپن!

10:09 - 13 مرداد 1394
کد خبر: ۶۴۳۶۹
تارنمای ویکی لیکس اعلام کرد سازمان امنیت ملی آمریکا از کابینه وزیران و شرکت های بزرگ ژاپن مانند «میتسو بیشی» جاسوسی کرده بود.

به گزارش به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اخیرا سایت ویکی لیکس فهرستی با عنوان «هدف- توکیو» را که شامل 35 هدف است منتشر کرد. گفته می شود سازمان NSA لااقل از دور اول نخست وزیری سیندزو آبه که در 2006- 2007 عهده دار این مقام بود از شرکت ها، کارمندان دولتی و مشاوران ارشد وزارتخانه های ژاپن جاسوسی می کرد.

در این سند اشاره می شود: اسناد موجود صریحا می فهمانند که آمریکا  درباره بحث های داخلی ژاپن، موضوع هایی مانند واردات کشاورزی، مناظره های تجاری، مواضع ژاپن در مذاکرات راجب سازمان تجارت جهانی در دوحه، طرح های پیشرفت فنی، سیاست زیست محیطی و در رشته انرژی هسته ای دارای معلومات مفصلی می باشد.

بنا به اطلاع ویکی لیکس، آمریکا همچنین مکاتبات توکیو با سازمان های بین المللی از جمله با آژانس بین المللی انرژی را دریافت می کرده و مطابق با توافق Five Eyes اطلاعات جاسوسی دریافتی را به استرالیا، کانادا، انگلیس و زلاند نو می فرستاد.


«کادزوکی هامادا» نماینده حزب جدید مردمی مخالفان در مجلس فوقانی پارلمان ژاپن بر آن است که این جنجال بر روابط ژاپن و آمریکا تاثیر منفی خواهد گذاشت.

وی گفت: در جریان بازدید اخیر نخست وزیر آبه از آمریکا وی هنگام ملاقات با پرزیدنت اوباما جهات اساسی همکاری های ژاپن و آمریکا را تعیین کرد از جمله درباره پیوندها به قانون دفاعی که الان در حال بحث و بررسی در پارلمان ژاپن است و نیز موضوع های مربوط به مرحله پایانی مذاکرات درباره مشارکت ترانس پاسیفیک.

این امر می تواند اعتماد به حکومت آبه را بسیار شدید متزلزل کند. محافل اجتماعی ژاپن در حال حاضر روحیات ضد آبه دارند و به وی اعتماد ندارند. مخالفان سعی خواهند کرد از این روحیات مردم به نفع خودشان بهره گیری کنند. به عقیده«سیگکی هاکامادا» سیاست شناس مطرح ژاپن، این جنجال مناسبات ژاپن- آمریکا را زیاد تیره نخواهد کرد.

در خصوص شنود از نخست وزیر و دیگر مقام های بلند پایه ژاپن باید گفت این کار جزء عملیات روزمره بوده است ولی در مورد نخست وزیر کشور هم پیمان غیر مجاز است. در ضمن آلمان هم سر و صدای بالایی بلند کرد ولی این کار نمایشی بیش نبود و این امر به تیرگی چشم گیر مناسبات آمریکا و آلمان منجر نشد. گمان می شود حتی اگر گزارش ها درباره شنود آبه از طرف آمریکا واقعیت داشته باشد باز هم باعث تیرگی مناسبات دو کشور نخواهد شد.

 

آینده سیاسی آبه و چشم انداز حفظ حکومت در دست حزب لیبرال دمکرات به این عوامل بستگی دارد. ولی این حادثه پی آمد های جدی نخواهد داشت. با این حال شکی نیست که مخالفان و احزاب و مطبوعات چپ در ابعاد کامل از آن استفاده خواهند کرد.


/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *