یکی از علل اصلی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن

15:44 - 08 آبان 1398
کد خبر: ۵۶۳۲۴۱
گاز مونوکسیدکربن در فصول سرد سال در صورت عدم رعایت نکات ایمنی سبب مسمومیت و مرگ خاموش می‌شود.

یکی از علل اصلی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربنبه گزارش گروه فضای مجازی ،افت ناگهانی هوا در فصول سرد سال و استفاده خانواده‌ها از وسایل گرمایشی، خطر گازگرفتگی و مرگ ناشی از گاز مونوکسیدکربن یا “co” را افزایش می‌دهد؛ بنابراین دانستن راه‌های پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن برای نجات جان خود و خانواده ضروری است، زیرا عدم توجه به ساده‌ترین نکات ایمنی می‌تواند تلخ‌ترین وقایع را برای خانواده‌ها در پی داشته باشد.

مسمومیت با مونوکسیدکربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت‌ها است. گاز مونوکسید کربن، گازی بی‌رنگ، بی‌بو، بی‌مزه و سمی بوده که در اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی مانند گاز، نفت، گازوئیل‌بنزین و ذغال چوب حاصل می‌شود.

سردرد، گیجی و خواب آلودگی از علایم تماس طولانیمدت با مونوکسیدکربن است که در ادامه تماس، فرد مسموم را دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب می‌شود. تماس با مقادیر بالای مونوکیسد کربن می‌تواند باعث کاهش هوشیاری و مرگ افراد شده و باید برای کاهش احتمال بروز مسمومیت با گاز مونوکسید کربن یک سیستم تهویه هوا در محیط نصب شود.

یکی از علل اصلی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، نبود دودکش، عدم اجرای صحیح دودکش استاندارد و عدم پیش‌بینی تهویه مناسب هوا است. در این زمینه باید از سلامت و استاندارد بودن دستگاه‌های گرمازا و وسایل غذاپزی مانند اجاق گاز اطمینان حاصل کرده و دودکش این وسایل را کنترل کنید.

نقص دودکش وسایل گازسوز مساوی است با انتشار بیش از حد مجاز گاز مونواکسیدکربن در محل سکونت و در نتیجه خطر مرگ را افزایش می‌دهد. سرد بودن بدنه دودکش و وسایل گازسوز، نشان‌دهنده عدم کارکرد صحیح دودکش و انتشار گاز خطرناک مونوکسید کربن است.

خودداری از نصب و استفاده از هرگونه لوازم گاز سوز در حمام، رخت‌کن، سرویس‌های بهداشتی، اتاق خواب و فضا‌های بسته فاقد جریان هوا، بستن درز در و پنجره در مکان‌های حاوی سیستم‌های گرمایشی، شومینه و بخاری، استفاده از دودکش‌های دارای کلاهک مخصوص و بررسی مستمر و هر روز از کارکرد صحیح دودکش اطمینان حاصل کرده از جمله راه‌های پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.

به محض بروز علایم مسمومیت ناشی از گاز مونوکسید کربن مانند سرگیجه، سردرد، خواب‌آلودگی، سنگینی هوا و ... به سرعت پنجره‌ها را باز کرده و وسیله گازسوز را خاموش کرده و فرد مسموم را به اورژانس منتقل کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *