قیمت گوشت قرمز به طور مستقیم تابع قیمت دام زنده است

11:24 - 27 شهريور 1398
کد خبر: ۵۵۰۶۶۴
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون نظارت بر کالا‌های مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در رابطه با قیمت گوشت قرمز گفت: قیمت گوشت قرمز همواره تابع قیمت دام زنده بوده و بررسی روند تغییرات قیمت دام زنده و گوشت موید همین مطلب است.

قیمت گوشت قرمز به طور مستقیم تابع قیمت دام زنده استبه گزارش گروه اقتصاد ، سید داود موسوی با اشاره به اینکه میزان استحصال لاشه در دام سنگین در حدود ۵۰ درصد وزن دام است، اظهار کرد: علاوه بر آن ضایعات واستخوان، خس گیری و. حدود ۱۵ درصد از وزن لاشه است که بر این اساس و با توجه به نوع دام، میزان گوشت حاصل از کشتار دام سنگین میانگین حدود ۴۲ درصد وزن دام زنده خواهد بود.

وی همچنین تصریح کرد: در همین راستا هزینه‌های حمل ونقل، کشتار، ضرایب و درصد‌های سود عمده و خرده فروشی، افت و... نیز به قیمت گوشت قابل عرضه اضافه خواهد شد و مقایسه قیمت دام زنده درب دامداری بدون توجه به تاثیر موارد ذکر شده، با قیمت مصرف کننده گوشت درب واحد صنفی و اعلام فروش بیش از سه برابری قیمت گوشت نسبت به دام زنده، مقایسه غلط و کاملا غیرکارشناسی است.

معاون نظارت بر کالا‌های مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان متذکر شد: برخلاف مصاحبه‌های مطبوعاتی اخیر و براساس اطلاعات موجود قیمت این محصول در سامانه قیمت این سازمان، متوسط کشوری قیمت دام زنده سنگین در تاریخ ۱۵ مرداد ماه سال جاری معادل هر کیلو ۳۴ هزار و ۵۲۰ تومان است که با فرض وزن یک راس دام زنده سنگین حدود ۵۰۰ کیلوگرم، میزان گوشت حاصله به صورت تقریبی ۲۱۵ کیلوگرم بوده که بر اساس موارد مذکور، قیمت گوشت مخلوط حاصله در کشتارگاه در حدود ۸۰ هزار تومان خواهد بود که پس از کسر درآمد حاصل از آلایش باید هزینه‌های کشتار، حمل تا محل توزیع، درصد ضرایب سود عمده فروشی وخرده فروشی، افت و ضایعات و... را به قیمت مذکور اضافه کرد تا قیمت گوشت قرمز مخلوط درب واحد صنفی احصاء گردد.

موسوی همچنین ادامه داد: در تاریخ مذکور، میانگین کشوری قیمت مصرف کننده هرکیلو گرم گوشت مخلوط گوساله در سامانه این سازمان معادل ۸۵.۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم ثبت شده که با لحاظ موارد فوق الذکر و قیمت دام زنده دارای تناسب منطقی است.

وی افزود: ضمناً گوشت قرمز به صورت تفکیکی (فیله، راسته، مغز ران، ران، سردست وقلوگاه) در بازار بر اساس شرایط کیفی هر قسمت، با قیمت‌های متفاوتی عرضه می‌گردد.

معاون نظارت بر کالا‌های مصرفی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه به دلیل روند افزایشی قیمت گوشت قرمز در ماه‌های گذشته، رصد و پایش قیمت این کالا در بازار به طور ویژه در دستور کار قرار داشته و چنانچه موضوع مذکور مصداق داشت قطعاً در گزارش‌های تنظیمی، مورد توجه و اهتمام ویژه این سازمان قرار می‌گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *