ساخت مجتمع مسکونی در تنها بوستان گرانترین خیابان تهران/ درخواست کمک از قوه قضائیه برای مقابله با تغییر کاربری فضای سبز
محمد حقانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، در بازدید از ساخت یک
پروژه مسکونی 10 طبقه در بوستان ابتدای خیابان 24 متری سعادت آباد که گران ترین خیابان
پایتخت است، عنوان کرد: تعدادی زمین بایر در سال های گذشته در سطح پایتخت وجود داشت
که یا مالک نداشتند یا صاحبان آنها از کشور رفته بودند.
وی با بیان این که طبق قوانین شهری زمینها در صورتی که بدون مالک باشد، باید توسط شهرداری برای استفاده عموم آماده شوند، تصریح کرد: اما اگر شرایط مالکیت چنین زمینهایی مشخص نباشد شهرداری موظف است برای جلوگیری از دفن نخاله و زباله اطراف آن را دیوارکشی و هزینه را در پرونده زمین درج کند تا هنگامی که مالک مراجعه کرد مبلغ هزینه شده از وی دریافت شود.
شکلگیری نهضت تبدیل زمین های بایر به بوستانهای محلهای در دهه 70
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که در دهه 70 شاهد تحول شهری بودیم، عنوان کرد: در این تحول مدیریت شهری، شاهد شکل گیری نهضت تبدیل زمین های بدون مالک به فضای سبز بودیم. این اقدام با درختکاری و چمنکاری این زمینها و تبدیلشان به فضای سبز، بوستان یا زمین ورزشی صورت گرفت.
وی افزود: این اتفاق خوشبختانه در دل محلات رخ داد تا شهروندان علاوه بر استفاده از بوستانهای منطقهای و فرامنطقهای از فضای سبز در جریان زندگی روزمره خود نیز استفاده کنند.
هجوم سودجویان برای تصرف زمینهای رها شده
این عضو شورای شهر تهران با انتقاد از این که عدهای با وکالت گرفتن از افرادی که در کشور حضور ندارند، علیه شهرداری اقامه دعوا کرده و زمینهایی که مالک آنها در کشور حضور ندارد را تصرف می کنند، اظهار کرد: این وضعیت به گونهای است که اکنون در بوستانی که در بلوار 24 متری سعادت آباد تقاطع کوچه سوم شرقی وجود دارد شروع به ساخت و ساز کردهاند این در حالی است که این خیابان گرانترین خیابان پایتخت است.
عملیات عمرانی در زمین بوستان 24 متری سعادت آباد
وی با ابراز امیدواری نسبت به این که شهرداری در همه زمینهها خود را موظف به اجرای قانون بداند، گفت: اگر شهرداری پس از مواجه با اقامه دعوا توسط برخی از افرادی که سودجویانه با پیدا کردن مالکان چنین زمینهایی در ازای دریافت سهمی از زمین مقدمات اقامه دعوا و ساخت و ساز در آن را فراهم کردهاند، خود را ملزم به اجرای قانون میبیند میتواند تهاتر کند و زمین معوض بدهد یا آن زمین را خریداری کند، نه این که در زمینی که 20 سال است مردم به عنوان بوستان از آن استفاده میکنند و دارای تاسیسات نیز است اجازه ساخت و ساز دهد.
حقانی افزود: این در حالی است که این منطقه از نظر تعداد بوستان محلی به واقع فقیر است و تنها بوستان موجود در این بلوار است.
تخریب فضای سبز با توجیه حفظ حقوق مالکانه
این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که ادله شهرداری منطقه در ازاء ارائه مجوز ساخت و ساز به ساختمان ابتدای خیابان 24 متری سعادت آباد راضی نشدن مالک به فروش زمین یا تهاتر آن است، عنوان کرد: این در حالی است که به طور معمول این گونه توضیحات را پس از انجام هر یک از تخلفهای شهری می شنویم.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که مردم در فضای زندگی آپارتمان نشینی امروز نیاز به چنین بوستانهایی برای تنفس در جریان زندگی روزمره دارند، گفت: اما می توان تعداد زیادی از این بوستانها را نام برد که تبدیل به ساختمان شدهاند.
حقانی اذعان کرد: برخی از زمین ها وضعیت شبه انگیزی دارند به طور مثال در برخی موارد مالک وجود ندارد یا مدعی نیست، اما چنین ساخت و سازهایی انجام میشود.
ممنوعیت تغییر کاربری زمینهایی که فضای سبز آنها تثبیت شدهاست
وی با تاکید بر این که شهرداری این قدرت اجرائی را دارد که از چنین وقایعی جلوگیری کند، عنوان کرد:شهرداری میتواند در کمیسیون ماده 5 با ارائه طرح تغییر کاربری این زمین ها را دریافت و از ساخت و ساز در آنها جلوگیری کند. در برنامه 5 ساله توسعه شهرداری نیز پیش بینی شده است اجازه تغییر کاربری زمین هایی که فضای سبز آنها تثبیت شده است در کمیسیون ماده 5 وجود ندارد.
خیابان مجاور آخرین ساختمان که اکنون بین ساختمان قبلی و ساختمان در دست احداث قرار گرفته
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در پایان با بیان این که بهترین مصوبات و قانون برای حفظ فضای سبز در کشور وجود دارد، عنوان کرد: اما عزم و اراده جدی نیز برای اجرای آن باید وجود داشته باشد. ما برای حفظ چنین فضاهای سبزی از قوه قضائیه درخواست کمک داریم.