آتشبس در غزه پشت سد کارشکنیهای رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان - هیئت جنبش حماس بهتازگی پایتخت مصر را ترک کرد.
مذاکرات درباره آتشبس احتمالی در جنگ غزه وارد مرحله مهمی شده است، حماس مجددا خواستار پایان دادن به جنگ شده و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، چنین نتیجهای را قاطعانه رد کرد.
مذاکرهکنندگان حماس در گفتوگوهای خود با میانجیهای مصری و قطری موضع خود را درباره اینکه هرگونه توافق آتشبس باید شامل پایان جنگ باشد، حفظ کردند؛ مقامهای صهیونیست برای شرکت در دیپلماسی غیرمستقیم به قاهره سفر نکردند و نتانیاهو هدف رژیم صهیونیستی را از آغاز جنگ، «از بین بردن حماس» اعلام کرده است.
او مدعی شد که مایل است نبردها در غزه را متوقف کند تا از آزادی صهیونیستهای بازداشت شده که هنوز در دست حماس هستند و گمان میرود تعداد آنها بیش از ۱۰۰ نفر باشد، اطمینان حاصل کند.
نتانیاهو مدعی شد: اما در حالی که اسرائیل تمایل نشان داده است، حماس همچنان در مواضع خود مستحکم است، در ابتدا خواستار خروج همه نیروهایمان از نوار غزه، پایان دادن به جنگ و رها کردن حماس در قدرت است.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، در بیانیهای که اندکی پس از ادعاهای نتانیاهو منتشر شد، او را به «تداوم تجاوزها و گسترش دایره درگیری و کارشکنی در تلاشهای میانجیگران و طرفهای مختلف» متهم کرد.
پایگاه قاهره نیوز، یک سایت مرتبط با سرویسهای اطلاعاتی مصر، اعلام کرد که هیئت حماس قاهره را به منظور انجام رایزنیها به مقصد دوحه ترک کرده و برای پایان دادن به مذاکرات «در راستای آتشبس» بازخواهد گشت.
برنارد اسمیت، خبرنگار الجزیره، در گزارشی از رامالله در کرانه باختری اشغالی، گفت که رژیم صهیونیستی اصرار داشته که هرگونه توافقی تنها شامل توقف در نبرد تا پایان دائمی درگیریها است.
از سوی صهیونیستها اصرار وجود دارد که بیشترین چیزی که حماس به دست خواهد آورد، این آتشبس اولیه ۴۰ روزه در ازای آزادی ۳۳ صهیونیست و آزادی تعداد زیادی از اسرای فلسطینی است.
اسمیت، میگوید که حماس اصرار دارد که هرگونه توافق با اسرائیل باید به پایان جنگ و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه منجر شود.
در همین حال، یک مقام مطلع از روند مذاکرات، گفت: ویلیام برنز، رئیس سیا، که در قاهره بوده نیز برای برگزاری یک نشست اضطراری با نخست وزیر قطر به دوحه سفر میکند.
تهدید حمله به رفح
این گفتوگوها در حالی انجام میشود که نشانههایی درباره آمادگی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح در جنوب غزه، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفتهاند، صورت میگیرد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هشدار داد که چنین تهاجمی جان صدها هزار نفر را به خطر میاندازد و ضربه بزرگی به عملیات کمکرسانی در کل منطقه خواهد بود.
با وجود این، ارتش رژیم صهیونیستی از فلسطینیها خواسته تا پیش از آنچه «عملیات با دامنه محدود» در جنوب غزه خوانده شده، از مناطق شرقی رفح خارج شوند.
ساکنان و مقامهای بهداشتی در غزه، گفتهاند که جنگندهها و تانکهای رژیم صهیونیستی در طول شب به حملات خود به مناطقی در سراسر فلسطین ادامه دادند که به شهادت و مجروح شدن بسیاری از ساکنان منجر شده است.
انتهای پیام/