کابوس طرح رواندا برای پناهجویان در انگلیس
خبرگزاری میزان - پارلمان انگلیس به تازگی طرح رواندا را تصویب کرد و با تبدیل آن به قانون، پناهجویانی که بدون مجوز قبلی به سواحل انگلیس میرسند به رواندا اخراج و از بازگشت به انگلیس منع میشوند.
دولت انگلیس میگوید این قانون برای هر کسی که قصد ورود غیرقانونی به انگلیس را داشته باشد، بازدارنده خواهد بود.
طرح رواندا از سوی دولت محافظهکار انگلیس در واکنش به ورود مهاجران و پناهجویان به سواحل این کشور با قایقهای کوچک از فرانسه تنظیم شد.
پایگاه دازد در مقالهای نوشت: طرح رواندا ثابت کرده که یکی از پرهزینهترین، بیاثرترین و غیرانسانیترین طرحهای پناهندگی در تاریخ مدرن انگلیس است.
زمانی که دولت انگلیس در ۱۴ آوریل ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) برنامههای خود را برای انتقال پناهجویان به رواندا در جهت پردازش فراساحلی اعلام کرد، چالشهای اخلاقی و قانونی از سراسر انگلیس به سرعت دنبال شد. جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری، این طرح را مغایر با طبیعت خدا نامید؛ در حالی که برخی کارشناسان آن را قاچاق با حمایت دولت توصیف کردند.
اولین پرواز انتقال مهاجران به رواندا در ژوئن ۲۰۲۲ پس از ارائه حکم موقت از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا، با استناد به شواهدی مبنی بر دسترسی نداشتن پناهجویان منتقل شده به رواندا به رویههای منصفانه و کارآمد، در باند فرودگاه متوقف شد.
برنامههای انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا پس از تصویب قانونی که پارلمان اجازه میدهد پروازهای اخراج آغاز شود، به سرعت از سوی سازمانهای بشردوستانه بینالمللی محکوم شد.
روایت پناهجویان
یک پناهجوی ۲۷ ساله که اهل سودان است، نسبت به این احتمال که دولت انگلیس بتواند او را به کشوری نزدیک به کشوری که از آن فرار کرده است بازگرداند، باور نداشت.
او گفت: نمیتوانم این موضوع را باور کنم. آنها نمیتوانند ما را که از جنگ فرار میکنیم به رواندا منتقل کنند. من از جنگ فرار کردم، به اروپا رسیدم و آنها میخواهند دوباره من را به آنچا برگردانند.
یک پناهجوی ۱۷ ساله اهل سودان جنوبی هم گفت که انگلیس مقصد نهایی او در سفری دلخراش بود که شامل ۳ ماه بازداشت در لیبی بود.
او گفت: من پولی برای کمک گرفتن از دیگران ندارم. من نمیدانم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
همچنین یک پناهچوی ۲۴ ساله اهل افغانستان میگوید: راههای زیادی را برای ورود قانونی به انگلیس امتحان کردهام، اما راهی وجود ندارد.
شماری از پناهجویان مستقر در یک اردوگاه در سواحل جنوب انگلیس نیز میگویند که از انتقال به رواندا هراس دارند.
یکی از آنها گفت: ترجیح میدهم بمیرم.
هنوز هیچکدام از آنها نمیدانند که آیا در فهرست سیاه طرح رواندا قرار خواهند گرفت یا خیر.
یک پناهجوی ۲۳ ساله که در این اردوگاه حضور دارد گفت: همه درباره طرح رواندا صحبت میکنند و این به یک نگرانی تبدیل شده است.
انتهای پیام/