ترکیب مرگ‌بار آوار، آزبست و مهمات منفجرنشده؛ غزه بر لبه پرتگاه فاجعه‌ای دیگر

8:42 - 09 ارديبهشت 1403
کد خبر: ۴۷۷۰۳۱۲
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
ترکیب مرگ‌بار آوار، آزبست و مهمات منفجرنشده؛ غزه بر لبه پرتگاه فاجعه‌ای دیگر
غزه پس از گذشت هفت ماه از جنگ رژیم صهیونیستی علاوه بر چالش‌ها و مخاطرات مرگبار موجود، خود را در آستانه تهدید‌های جدی بشری می‌بیند.

خبرگزاری میزان – در سال‌های اخیر به غزه لقب‌های متفاوت و متعددی داده‌اند تا از این طریق بحران‌هایی را که بر این منطقه تحمیل شده و پیامد‌های مرگ‌باری داشته، توصیف کنند؛ جنگ هفت ماهه رژیم صهیونیستی علیه این منطقه سبب شد تا کلمات و القاب غزه با سرعت تغییر کنند تا بتوانند با فجایعی که هر لحظه این منطقه را تهدید می‌کنند، مطابقت یابند.

غزه تا پیش از آغاز جنگ اخیر رژیم صهیونیستی با عنوان یکی از متراکم‌ترین نقاط جهان از لحاظ جمعیت و بزرگ‌ترین زندان روباز جهان شناخته می‌شد.

در پی جنایت‌های مداوم رژیم صهیونیستی طی بیش از هفت ماه گذشته غزه را با القابی مانند بزرگ‌ترین گورستان جهان یا محل سکونت قحطی‌زده‌ترین مردم جهان برای مردم دنیا توصیف کردند.

اکنون و پس از ارزیابی‌های تخمینی باید گفت که غزه سرزمین بمب‌ها و مواد منفجره عمل نکرده است.

پاکسازی غزه از مهمات منفجر نشده ۱۴ سال زمان می‌برد

 

ترکیب سمی و مرگ‌بار آوار، آزبست و مهمات منفجر نشده؛ غزه بر لبه پرتگاه فاجعه‌ای دیگر

به گزارش گاردین، یک مقام ارشد مین‌زدایی سازمان ملل می‌گوید: پاکسازی ۳۷ میلیون تن آوار و زباله ایجاد شده از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که با تعداد زیادی بمب ترکیب شده است، احتمالا ۱۴ سال زمان می‌برد.

پهر لودهامار، افسر ارشد سرویس مبارزه با مین سازمان ملل و افسر سابق مبارزه با مین‌گذاری این سازمان در عراق در یک کنفرانس خبری گفت که تقریبا هفت ماه پس از جنگ، به‌طور متوسط ۳۰۰ کیلوگرم آوار در هر متر مربع زمین در غزه وجود دارد.

وی گفت: براساس مقدار فعلی آوار در غزه، از آواربرداری با با ۱۰۰ کامیون در روز، ما از ۱۴ سال کار برای پاکسازی حرف می‌زنیم؛ با ادامه جنگ، تخمین زدن مدت زمان پاکسازی غزه در پایان آن غیرممکن است.

به گفته این مقام سازمان ملل، ۶۵ درصد ساختمان‌های ویران شده غزه، مسکونی بوده‌اند؛ لودهامار همچنین اظهار کرد: به‌طور متوسط حدود ۱۰ درصد از سلاح‌ها در زمان شلیک منفجر نشدند و باید توسط تیم‌های مین‌زدایی خارج می‌شدند.

رژیم صهیونیستی بخش‌های وسیعی از غزه را با بمباران‌های بی‌وقفه به ویرانه تبدیل کرده است؛ پاکسازی و بازسازی ویرانه‌های غزه به دلیل تهدید گلوله‌ها، موشک‌ها یا دیگر سلاح‌های مدفون در ساختمان‌های فروریخته یا آسیب‌دیده، کار خطرناکی است.

ترکیب مرگ‌بار آوار و بمب

 

ترکیب سمی و مرگ‌بار آوار، آزبست و مهمات منفجر نشده؛ غزه بر لبه پرتگاه فاجعه‌ای دیگر

تاکنون گزارش‌های متعددی درباره وخامت وضعیت غزه منتشر شده است؛ این سرزمین در چهارراه فجایع نسل‌کشی، جنایت جنگی، گرسنگی و قحطی و بیماری‌های همه‌گیر ایستاده و مقاومت می‌کند، اما این همه خطراتی نیست که بزرگ‌ترین گورستان جهان را تهدید می‌کند.

غزه اکنون ترکیبی مرگ‌بار و کشنده را در خود جای داده است؛ ترکیب آوار با مهمات منفجر نشده، ترکیب گردو غبار و خاکستر و دیگر ضایعات با بقایای بمب‌های عمل نکرده.

دلیل به وجود آمدن چنین ترکیبی حملات هوایی، زمینی و دریایی همزمانی است که رژیم صهیونیستی علیه غزه انجام می‌دهد.

بسیاری از مناطق مسکونی در سراسر غزه در اثر بمباران بی‌امان ارتش رژیم صهیونیستی ویران و نابود شده‌اند؛ آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی به‌تازگی اعلام کرد که ۶۲ درصد از خانه‌های غزه آسیب دیده یا ویران شده‌اند.

براساس اعلام دفتر رسانه‌ای غزه، نزدیک به ۹۰ هزار واحد مسکونی در غزه تخریب شده و نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد بر اثر حمله هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی آسیب دیده‌اند.

خلاصه آمار تخریب ساختمان‌های غزه که به ایجاد آوار منجر شدند، عبارتند از:
۱۸۱ اداره دولتی ویران شد؛
۱۰۳ مدرسه و دانشگاه به‌طور کلی و ۳۰۹ مدرسه و دانشگاه غزه تا حدی ویران شدند؛
۲۳۹ مسجد در غزه به‌طور کلی تخریب شد و ۳۱۷ مسجد آسیب‌های جزئی دیدند؛ سه کلیسا نیز هدف قرار گرفتند؛
۸۶ هزار واحد مسکونی به‌طور کامل تخریب شد؛ ۲۹۴ هزار واحد مسکونی نیز به دلیل آسیب غیرقابل سکونت شدند؛
۷۵ هزار تن مواد منفجره از سوی ارتش رژیم صهیونیستی بر غزه ریخته شد؛
۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز بهداشتی از خدمت خارج شدند؛ ۱۶۰ موسسه بهداشتی نیز هدف حملات قرار گرفتند؛ ۱۲۶ آمبولانس نیز منهدم شدند؛
۲۰۶ محوطه باستانی و میراث فرهنگی غزه تخریب شدند.

آوار و آزبست؛ تهدیدکننده زندگی ساکنان غزه

 

ترکیب سمی و مرگ‌بار آوار، آزبست و مهمات منفجر نشده؛ غزه بر لبه پرتگاه فاجعه‌ای دیگر

در حالی که دور پیشین حملات رژیم صهیونیستی به غزه در سال ۲۰۲۱ حدود یک میلیون تن آوار و زباله برجای گذاشته بود، بررسی‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که میزان آوار و زباله ایجاد شده از جنگِ در جریان رژیم صهیونیستی علیه غزه به ۳۷ میلیون تن رسیده است.

تخریب گسترده ساختمان‌های غزه، بتن، عایق و دیگر مواد به کار رفته در ساختمان‌ها را (بدون در نظر داشتن وسایل و اموال ساکنان ساختمان‌ها) تبدیل به گردوغبار سمی کرد؛ برای مثال، اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه به‌عنوان محله‌ای متراکم از آپارتمان‌های مسکونی حاوی آزبست تاکنون بار‌ها بمباران شد.

بررسی‌های مربوط به مخاطرات تخریب ساختمان‌ها برای مردم نخستین بار پس از حادثه ۱۱ سپتامبر در آمریکا انجام شد و نشان داد که قرار گرفتن افراد در معرض ترکیبی از گردوغبار ناشی از ویرانی ساختمان‌ها با بیماری‌های ریوی، تنفسی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارد.

چنین بررسی‌هایی هیچ‌گاه در سوریه و عراق که هدف حملات آمریکا و متحدانش قرار گرفتند، انجام نشد؛ جا‌هایی که تسطیح گسترده زیرساخت‌های شهری و صنعتی علاوه بر گرفتن جان افراد، میراثی از آلودگی به جا گذاشت.

پژوهشگر سازمان صلح هلندی PAX می‌گوید: در حال حاضر کسی به این موضوع توجه نمی‌کند که تخریب ساختمان‌ها در جنگ برای تنفس غیرنظامیان تا چه حد مخاطره‌آمیز است؛ اما این یک واقعیت با پیامد‌های واقعی است.

براساس گزارشی که PAX در ۱۸ دسامبر درباره غزه با تراکم جمعیتی قابل مقایسه با لندن، یکی از شهری‌ترین مکان‌های جهان، منتشر کرد، نشان می‌دهد که آلودگی اغلب سمی مرتبط با دهه‌ها درگیری به یکی از مشکلات جدی درازمدت بهداشت عمومی و محیط‌زیست مردم غزه تبدیل شده است.

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه سبب شد تا زمین‌های قابل کشت غزه آسیب‌های گسترده‌ای ببینند؛ پلاستیک‌ها در مناطق مختلف غزه در حال سوختن باشند؛ آسیب‌های جدی به کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی که مواد دارویی، آرایشی، پلاستیک و دیگر کالا‌های شیمیایی تولید می‌کنند، وارد شود؛ ...

حجم قلوه سنگ‌های ریخته شده در غزه تقریبا پنج برابر هرم بزرگ جیزه است و آوار‌ها نیز احتمالا مخاطرات جدی در پی خواهند داشت: بتن آئروسل و آزبست به ۲ تهدید احتمالی برای سلامت عمومی تبدیل شده‌اند؛ استنشاق سیلیس، یک عنصر کلیدی در سیمان و شیشه نیز خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

در عین حال، حتی نگرانی‌های جدی برای دسترسی کامل به ابزار مورد نیاز و ایمن جهت پاکسازی غزه از آوار وجود دارد.

کارشناسان تاکید دارند که مقام‌های سازمان ملل و بانک جهانی باید ارزیابی جامع زیست‌محیطی از خسارات وارد شده به غزه تهیه کنند؛ ضمن اینکه باید با شناسایی سموم موجود در محیط و افرادی که ممکن است در معرض آن‌ها قرار داشته باشند، تجزیه و تحلیلی را به مسئولان بهداشت عمومی درباره بیماری‌های احتمالی ارائه دهند.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *