رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

ماهواره پارس ۱ با موفقیت پرتاب شد

10:20 - 10 اسفند 1402
کد خبر: ۴۷۶۲۰۱۴
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
ماهواره پارس ۱ با موفقیت پرتاب شد
ماهواره تحقیقاتی سنجشی پارس ۱ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه، با موفقیت پرتاب شد تا در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ تزریق شود.

خبرگزاری میزان - ماهواره پارس۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی - سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند. دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند. همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کم‌تر از ۴۵ روز تصویربرداری نماید.

از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و برد‌های بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.

فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس۱ شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسور‌های سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختار‌های نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. این فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی آینده کشور خواهد بود.

صنعت فضایی کشور در مسیر پرشتاب خود به سمت جلو در حرکت است

محمد زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: صنعت فضایی کشور در مسیر پرشتاب خود به سمت جلو در حرکت است.

وی افزود: این  دوازدهمین پرتاب ماهواره در دولت سیزدهم است .

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: اتفاق امروز هدیه وزارت ارتباطات و متخصصین صنعت فضایی کشور به مردم عزیزمان بود.

 توضیحات رئیس سازمان فضایی کشور درباره قابلیت‌های ماهواره پارس ۱

ماهواره پارس ۱ یک گام در راستای توسعه بومی صنعت فضایی برای توسعه ماهواره های سنجشی و عملیاتی است.

نخستین اطلاعات از ماهواره پارس ۱ دریافت شد

مرکز دریافت داده‌ی ماهواره‌ای قشم و ناهید ست اعلام کرد: با دریافت این اطلاعات، بهره برداری از ماهواره پارس ۱ آغاز شد.

رئیس پژوهشگاه فضایی نیز گفت: سامانه‌ها و بخش‌های مختلف ماهوار به تدریج فعال و وارد چرخه خدمت رسانی خواهد شد.

وی ضمن اشاره به اینکه این ماهواره قرار است تصاویر با کیفیت از زمین در اختیار قرار دهد، افزود: این تصاویر در حوزه‌های کشاورزی، محیط زیست، پایش و منابع آبی، جنگل داری، الودگی‌های زمین و هوا کاربرد دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *