هزینه انسانی استفاده از هوش مصنوعی در سیستم مهاجرتی اروپا

7:15 - 28 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۴۰۲۷
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
هزینه انسانی استفاده از هوش مصنوعی در سیستم مهاجرتی اروپا
استفاده از هوش مصنوعی در سیستم مهاجرتی اروپا و آفریقا هزینه انسانی بالایی داشته و مرگ‌و‌میر بیشتری را به دنبال خواهد داشت.

خبرگزاری میزان - هزینه اخلاقی ابزار‌های هوش مصنوعی بحث‌های داغی را در چند ماه اخیر به راه انداخته است؛ از چت‌بات‌ها گرفته تا نرم‌افزار‌های تولید تصویر، طرفداران و مخالفان در مورد مزایای این فناوری جدید و معایب اجتماعی آن بحث می‌کنند.

به گزارش «euobserver»، چند نهاد حقوق بشری و حامی پناهجویان هزینه‌های انسانی و مالی هوش مصنوعی در سیستم مهاجرت را بررسی کرده‌اند.

این گزارش‌ها نشان می‌دهد که چگونه استقرار هوش مصنوعی برای مدیریت جریان‌های مهاجرت به رویه‌های مرزی تبعیض آمیز و مرگ هزاران نفر در سال کمک می‌کند.

اتحادیه اروپا، تامین کننده نظارت

منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برای دهه‌ها در مرکز سیاست‌های خارجی کنترل مهاجرت اروپا قرار داشته و فناوری نظارت به طور فزاینده‌ای نقش مهمی در بعد خارجی مهاجرت اروپا ایفا می‌کند.

با این حال، فناوری‌های نظارتی که در کشور‌های تحت پوشش مبارزه با قاچاق انسان، یا مبارزه با تروریسم به کار گرفته می‌شوند، اغلب از استفاده اولیه خود منحرف می‌شوند. 

مذاکرات و توافق بین اتحادیه اروپا و تونس بار دیگر ثابت کرد که چگونه استراتژی اروپا و کشور‌های عضو آن بدون تغییر باقی می‌ماند؛ میلیون‌ها یورو در ازای پهپادها، قایق‌های گشت‌زنی و بالگردها برای ردیابی مهاجران و مهار جریان‌های مهاجر.

ابزار‌های امنیتی و نظامی به کشوری تحویل داده شده که در حال عقب نشینی به سمت سرکوب فضای مدنی است.

آیا مرز‌های فنی و حقوق بشر با هم سازگار هستند؟

دهه‌ها اقدامات قهرآمیز در مرز‌های اتحادیه اروپا همچنان یک موضوع را نشان می‌دهد؛ ابزار‌های نظامی، امنیتی، دفاعی یا فناوری، مهاجرت را متوقف نمی‌کنند بلکه آن را خطرناک‌تر و کشنده‌تر می‌کنند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ مرگبارترین ۳ ماهه از سال ۲۰۱۷ در مدیترانه مرکزی بوده است.

با این وجود، انتظار می‌رود دستگاه امنیتی و نظارتی افزایش یابد؛ مطالعات و تحقیقات جدید به سفارش اتحادیه اروپا، مانند آنچه که از سوی شرکت مشاوره «Deloitte» انجام شده است، با وجود شواهدی مبنی بر نقض حقوق بشر، عدم دقت یا ناتوانی در انجام، بر راه‌هایی برای اصلاح، بهینه سازی و گسترش استفاده از این فناوری‌‎ها، همچنین از طریق هوش مصنوعی، تمرکز دارد. 

نظارت مرزی؛ یک تجارت میلیارد یورویی

مدیریت مرز به یک تجارت تمام عیار تبدیل شده است که از سوی مالیات دهندگان اتحادیه اروپا تامین می‌شود؛ بعد خارجی مهاجرت و کنترل مرز‌ها مبالغ هنگفتی را جذب می‌کند. 

اتحادیه اروپا میلیارد‌ها یورو به این عملیات نظارتی اختصاص داده است؛ ابتدا از طریق صندوق اضطراری اتحادیه اروپا برای آفریقا که در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد و بر روی مهار مهاجرت و تقویت مدیریت مرز‌ها متمرکز بود و سپس، ابزار همسایگی، توسعه و همکاری بین‌المللی (NDICI) - که کل بودجه آن نزدیک به ۸۰ میلیارد یورو است، که حدود ۱۰ درصد از هزینه‌های مربوط به مدیریت مهاجرت را تعیین می‌کند.

گزارش موسسه حقوق بشری «یورو مد» درباره هوش مصنوعی می‌گوید: مرز جدید استراتژی خارجی‌سازی مرز‌های اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که برخی کشور‌ها دریافت کننده پروژه‌های چند میلیون یورویی هستند.

چند مورد از اقدامات، پروژه از بین بردن شبکه‌های جنایی فعال در شمال آفریقا و درگیر در قاچاق مهاجر و قاچاق انسان است که ۱۵ میلیون یورو به سازمان‌های مجری قانون در الجزایر، مصر، لیبی و تونس اختصاص داد و یا آموزش‌های سازماندهی شده برای نیروی پلیس الجزایر در زمینه اطلاعات رسانه‌های اجتماعی.

در شرایطی که در برابر نظارت و پاسخگویی عمومی مقاوم است و در آن بخش نظامی و امنیتی خصوصی منافع ویژه‌ای در گسترش زیربنای نظارت در مرز‌های اروپا دارد، بسیار مهم است که گروه‌های حقوق بشری در مورد تخلفاتی که هر روز در مرز‌های اروپا و از طریق فناوری رخ می‌دهد با صدای بلند صحبت کند.

پردازش داده‌ها، هوش مصنوعی و... بیش از پیش در مرز‌های اروپایی مستقر خواهند شد و بنابراین نظارت و محکوم کردن استفاده از آن‌ها در مبارزه با یک سیاست مهاجرت که حق افراد را به خطر می‌اندازد بسیار مهم است. 

انتهای پیام/


برچسب ها: هوش مصنوعی اروپا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *