کشف یک بالابان از قاچاقچیان پرندگان شکاری درگز +تصاویر
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران؛ به دنبال کسب اطلاعات موثق مبنی بر شکار و صید پرندگان شکاری جهت قاچاق به کشورهای حوزه خلیج فارس توسط گروهی از قاچاقچیان، تحقیقات گسترده ای در این خصوص از سوی مامورین یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی تندوره درگز آغاز شد.
حسین اصلاحی رئیس اداره پارک ملی تندوره در این باره گفت: پس از ۱۵ روز بررسی و کار اطلاعاتی مامورین متوجه شدند متخلفین در قالب یک باند حرفه ای در حال فعالیت هستند و در اولین اقدام مخفیگاه های آنان مورد شناسایی قرار گرفت.
وی اظهار داشت: در تحقیقات صورت گرفته مامورین پی بردند اعضای این باند مزبور یک پرنده شکاری صید نموده و قرار است آن را به قیمتی گزاف به شیخ نشینان عرب حوزه ی خلیج فارس بفروشند.
نیروهای محیط زیست بصورت نامحسوس یکی از مخفیگاههای شناسایی شده را زیر نظر گرفتند.
مامورین با اطمینان از حضور ادوات تخلف و پرنده ی صید شده در مخفیگاه، با کسب اجازه از دادستان عمومی و انقلاب شهرستان درگز وارد مخفیگاه صیادان شدند و در اقدامی غافلگیر کننده قبل از هرگونه اقدام متهمین، یک بالابان به همراه قنداق مربوطه کشف و پنج متهم در این رابطه دستگیر شدند.
متاسفانه صیادان برای سهولت در جابه جایی بالابان چشمان گونه را دوخته بودند.
همچنین یک دستگاه کارت خوان از مخفیگاه متخلفین کشف شد که قرار بود هنگام انجام معامله، خریدار وجه پرنده شکاری حدود پنجاه میلیون تومان را از طریق کارتخوان به حساب فروشنده منتقل نماید.
پس از دستگیری متخلفین مخفیگاه دیگر آنها نیز مورد بازرسی قرار گرفت. در جریان این بازرسی مامورین مشاهده نمودند مالک منزل که سرباند قاچاق پرندگان نیز می باشد منزل خود را تبدیل به کارگاه ساخت ادوات صید پرندگان شکاری نموده است.
از منزل مذکور یک موتورسیکلت که خورجینی محتوی یک عدد تور کوخطی، یک عدد شبچه، ۳ کبوتر چاهی، تیشه روی آن گذاشته شده و معلوم بود به تازگی از بیابان بازگشته است به همراه ۳ عدد شبچه ی تازه ساخت دیگر، یکعدد شبچه نیم ساز، ۴ عدد کلاه چشم بند پرندگان شکاری، یک قبضه کلت کمری گازی فاقد مجوز، یک قبضه سلاح ساچمه زنی کالیبر ۲۰ به همراه ۱۵ عدد فشنگ مربوطه، دو دوربین چشمی، مقدار بسیار زیادی انواع نخ که برای ساخت شبچه استفاده می شد، مقداری چرم که برای ساخت کلاه چشم بند از آنها استفاده می شد، ۴ قبضه سلاح بادی دست کاری شده، یک عدد تاکسیدرمی اردک سر سبز، مقداری گوشت خوک وحشی و سایر ادوات کشف و ضبط گردید.
پس از تشکیل پرونده تخلف برای اعضای باند، با دستور بازپرس پرونده کلیه متخلفین روانه زندان شدند.
پرندگان شکاری (به خصوص خانواده شاهین ها) به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب است و برای خرید آنها مبالغ بالایی را پرداخت می کنند.
پرندگان شکاری در راس زنجیره غذایی قرار داشته و نقش بسیار مهمی را تعادل اکوسیستم ایفا می کنند. شیوخ عرب با آموزش پرندگان شکاری از آنها برای شکار، به ویژه شکار هوبره استفاده می کنند.
زنده گیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه های ارزشمند را در آستانه انقراض قرار داده است.
طبق آخرین نرخ بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه نقدی قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین معادل ۶۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.
قانونگذار سنگین ترین مجازات را در بین تخلفات شکار و صید، در مورد تخلفات مربوط به شکار، صید و قاچاق پرندگان شکاری تعیین نموده و هر دو مجازات حبس (۳ سال) و جزای نقدی را همزمان برای این گروه از متخلفین در نظر گرفته است.
بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه نماید علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده (به مدت ۳ سال)، به جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.