نابرابری بهداشتی در جهان و عدم دسترسی کشورهای آفریقایی به دارو و تجهیزات پزشکی
خبرگزاری میزان - همهگیری کرونا، خطوط گسل ساختاری طولانیمدتی را در جوامع جهان - بهویژه در سیستمهای بهداشتی - آشکار کرده است؛ همین نابرابریها یکی دیگر از نگرانیهای مهم سلامت جهانی را ایجاد میکند.
به گزارش «کانورسیشن»، سازمان جهانی بهداشت «مقاومت ضد میکروبی» را روندی تعریف میکند که طی آن میکروبها در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به داروها پاسخ نمیدهند؛ این امر درمان بیماریها را سختتر می کند. همچنین خطر گسترش بیماری، بیماری شدید و مرگ را افزایش میدهد. مقاومت باکتریها در برابر آنتیبیوتیکها به ویژه نگران کننده است.
پیشبینی میشود مرگ و میر جهانی ناشی از مقاومت ضد میکروبی از 700 هزار نفر در سال به 10 میلیون نفر تا سال 2050 افزایش یابد؛ این تلفات به طور نامتناسبی بر فقیرترین و آسیب پذیرترین جمعیت جهان در کشورهای با درآمد کم و متوسط تأثیر میگذارد.
به عنوان مثال، در سراسر جنوب صحرای آفریقا، میزان مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتیبیوتیکی 24 نفر در هر 100 هزار نفر است؛ این رقم برای کشورهای با درآمد بالا، 13 نفر در هر 100 هزار نفر است.
درک تجارب محلی، انگیزهها و چالشهای ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی و بیماران گامی حیاتی در طراحی مداخلات بهداشتی پایدار است که به طور مستقیم به نگرانیهای ابراز شده توسط ذینفعان مورد نظر رسیدگی میکند.
- بیشتر بخوانید:
- کرونا نابرابری بهداشتی در سطح جهان را آشکار کرد
- تاثیر همه گیری کرونا بر رشد نابرابری در قاره آمریکا
افزایش سطح مقاومت باکتریایی به طیف وسیعی از آنتی بیوتیکهای رایج در بیمارستانها و جوامع در شرق آفریقا گزارش شده است؛ تحقیقات نشان میدهند که چگونه مقاومت ضد میکروبی با چالشهای بهداشتی گستردهتر منطقه مطابقت دارد.
جهان شاهد نابرابریهایی است که در بین محیطها و جمعیتها تجربه میشود، اما این نابرابریها در دورافتادهترین جوامع روستایی آفریقا بهشدت احساس میشوند. به همین ترتیب، کسانی که قدرت اجتماعی کمتری دارند (به ویژه زنان و کودکان) نیز با چالشهای قابل توجهی روبرو هستند؛ در این شرایط محدود، مردم گاهی به خوددرمانی متوسل میشدند. ترکیب این عوامل به دلیل نحوه تجویز، دسترسی و استفاده از داروها میتواند منجر به مقاومت ضد میکروبی شود.
اجماع جهانی وجود دارد که دسترسی همگانی به مراقبتهای بهداشتی یک حق ضروری بشر و برای توسعه پایدار حیاتی است اما اختلافات عمده بین و درون کشورها هنوز وجود دارد.
شکافها و خطوط گسل سیستم بهداشتی در سطح جهان نشان میدهد که افراد، خانوادهها و جوامع هنگام تلاش برای دریافت مراقبتهای بهداشتی با چه موانعی مواجه میشوند.
انتهای پیام/