وزیر خارجه: سرفصل‌های مهم همکاری بین ایران و ترکمنستان در دستور کار است

15:36 - 24 خرداد 1401
کد خبر: ۴۳۱۱۹۳۴
دسته بندی: سیاست
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: برای سال جاری سه سرفصل مهم همکاری، شامل هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی، پانزدهمین کمیسیون مشترک کنسولی و مرزی و برگزاری کمیته مشترک رایزنی‌های سیاسی بین دو وزارت امور خارجه ایران و ترکمنستان در دستور کار قرار دارد که نیازمند توجه دو طرف است.

خبرگزاری میزان - «حسین امبرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «رشید مردوف» وزیر خارجه ترکمنستان روز سه‌شنبه در آستانه سفر رئیس جمهور ترکمنستان به جمهوری اسلامی ایران ملاقات و در خصوص موضوعات مورد علاقه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تبریک مجدد برگزاری موفق انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری ترکمنستان، بر اهمیت بالای سفر امروز رئیس‌جمهور ترکمنستان به تهران در سی‌امین سالگرد برقراری روابط میان دو کشور تأکید کرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه زیربناهای گسترش روابط دو کشور به خوبی و با بنیان قوی گذاشته شده است، گفت: مجموعه توافقنامه‌ها و تقاهم‌نامه‌های جامعی در اختیار داریم که می‌بایست در جهت اجرای کامل آن حرکت کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن مرور پروژه های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور ایران و ترکمنستان، بیان کرد: دو‌ کشور برای سال جاری سه سرفصل مهم همکاری، شامل هفدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی، پانزدهمین کمیسیون مشترک کنسولی و مرزی و برگزاری کمیته مشترک رایزنی‌های سیاسی بین دو وزارت امور خارجه در دستور کار قرار دارد که نیازمند توجه دو طرف است.

مردوف نیز در این ملاقات ضمن تشکر از میزبانی و برنامه ریزی خوب جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اینکه سفر رئیس‌جمهور ترکمنستان به تهران حاکی از اهمیت فوق‌العاده این کشور برای روابط با ایران است، گفت دولت ترکمنستان برای این سفر اسناد و پروژه‌های مختلفی را آماده کرده و امیدوار است در این سفر آغاز جدی عملیاتی آن‌ها کلید بخورد.

وزیر خارجه ترکمنستان همچنین بر ضرورت همکاری‌های دو جانبه و پنج‌جانبه برای آماده‌سازی مقدمات نشست سران کشورهای خزر در عشق آباد تأکید کرد.

در این ملاقات دو طرف همچنین ضمن تبادل نظر در خصوص برنامه‌های مختلف طراحی شده برای سفر رئیس جمهور ترکمنستان به تهران، دریای خزر را دریای دوستی و مودت و آرامش دانستند که نیازمند همکاری همه برای حفظ این ثبات و امنیت و محیط زیست منحصر به فرد آن است.

موضوعات منطقه ای از جمله افغانستان و تحولات در منطقه آسیای مرکزی از دیگر موضوعات رایزنی های دو طرف بود.

بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان که به تهران سفر کرده است ظهر سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱، با حضور در وزارت امور خارجه با دکتر امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار دو طرف ابعاد روابط دوجانبه از جمله روابط تجاری و اقتصادی، تامین برق از ایران، بازارچه‌های مرزی، ارتباط جاده‌ای و ریلی و تسهیل امور زائرین را بررسی کردند.

وزاری خارجه دو کشور سپس در نشست مطبوعاتی مشترک حضور یافتند. دکتر امیرعبداللیهان در این نشست خبری اظهار کرد: ما امروز در خصوص همکاری‌های مرزی و توسعه تجارت محلی و همکاری استانی تا همکاری‌های سیاسی گفتگو کردیم. همچنین در خصوص همکاری های فرهنگی، گردشگری، حوزه‌های اقتصادی، نیز بحث صادرات گاز از ایران به پاکستان و همچنین سوآپ برق به پاکستان رایزنی نمودیم.

وزیر امورخارجه ادامه داد: در این دیدار درباره آخرین تحولات در افغانستان، اوکراین و یمن صحبت کردیم. ما بر گفت وگوی دوستانه تاکید داریم و امیدواریم هر چه زودتر بحران اوکراین حل شود. ما بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان نیز تاکید داریم. وزیر خارجه ایران همچنین توضیح داد: ما بر لغو محاصره انسانی تاکید داریم و گفت و گوی یمنی-یمنی را دنبال می‌کنیم. همچنین درباره فلسطین بر شکل گیری دولت واحد اسلامی تاکید داریم.

امیرعبداللهیان افزود: یکی دیگر از دستورات کاری مشترک ما، چگونگی برخورد ایران نسبت به قطعنامه صادره است. ایران هیچگاه از میز مذاکره فرار نکرده است و جمهوری اسلامی از منطق دیپلماسی فاصله نخواهد گرفت.

بلاول بوتو زرداری نیز در این نشست خبری ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران و تشکر از مقامات کشورمان به خاطر مهمان‌نوازی‌شان بر اهمیت اراده مقامات پاکستان جهت گسترش روابط با ایران تأکید کرد. وی با بیان اینکه در این دیدار بر افزایش همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی و صادرات برق بیشتر از ایران به پاکستان گفت‌وگو و صحبت کردیم، گفت: یکی دیگر از موضوعات مورد رایزنی در این دیدار بین مقامات دو کشور امکان تبادل زندانی بین ایران و پاکستان بود. وزیر خارجه پاکستان همچنین با بیان اینکه در این دیدار در ارتباط با شرایط موجود در افغانستان نیز صحبت کردیم، افزود: ما نگران ثبات و امنیت در افغانستان هستیم. منافع ما در گرو استقرار صلح و امنیت در افغانستان است. ما تأکید داریم که در این برهه حساس باید از افغانستان حمایت کنیم و بخواهیم که منابع مسدود شده آن‌ها آزاد شود و هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان نیز به سمت فراگیر بودن پیش برود و در خصوص مبارزه با تروریسم قدم‌های بیشتری بردارد.

بلاول بوتو زرداری از ایران به خاطر حمایت صریحش از آرمان جامو و کشمیر تشکر نمود. وی همچنین افزود: در این دیدار در خصوص اهمیت مبارزه با اسلام هراسی، بیگانه هراسی و همچنین خشونت تأکید کردیم.

وزیر خارجه پاکستان به موضوع برجام و مذاکرات وین نیز اشاره کرد و افزود: مشتاقانه در انتظار آن هستیم که مذاکرات برجام نهایی شود و این موضوع باعث می‌شود که فضا و شرایط مناسب‌تری برای گسترش مناسبات و تعاملات فراهم شود.

در پایان نشست خبری وزرای امور خارجه ایران و پاکستان، دکتر امیرعبداللهیان آلبومی از عکس‌های آخرین سفر بی‌نظیر بوتو به ایران و زیارت مشهد مقدس به بلاول بوتو زرداری تقدیم کرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *