ساوری: قوه قضاییه از ایرانیان خارج از کشور حمایت قضایی میکند
خبرگزاری میزان- علیرضا ساوری در جلسه تخصصی پیشگیری از وقوع جرم ایرانیان خارج از کشور اظهار کرد: کمیته تخصصی پیشگیری از وقوع جرم ایرانیان خارج از کشور ذیل کارگروه حقوقی_قضایی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور قرار دارد که ریاست این کارگروه هم بر عهده وزیر دادگستری گذاشته شده است.
وی افزود: سه کمیته تخصصی در زیر مجموعه کارگروه حقوقی_قضایی مشغول به فعالیت هستند که یکی از آنها کمیته پیشگیری از جرایم حقوقی_قضایی ایرانیان خارج از کشور است.
رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه وظیفه اداره این کارگروه بر عهده معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گذاشته شده است، افزود: هدف اصلی این کارگروه ارتقای آگاهیهای عمومی، دانش پیشگیری و گسترش فرهنگ پیشگیری و اطلاعرسانی مناسب و موثر به ایرانیان خارج از کشور است.
ساوری با بیان اینکه برای این کارگروه دو جامعه هدف در نظر گرفته شده است، گفت: گروه اول ایرانیانی هستند که قصد سفر به خارج از کشور را دارند و دسته دوم ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند.
وی بیان کرد: نگاه معاونت پیشگیری وقوع جرم قوه قضاییه این است که با مجموعه اقدامات در حوزه ارتقای آگاهیها و گسترش فرهنگ پیشگیری بتواند از برخی جرایم و تخلفات و موضوعاتی که برای ایرانیان در خارج از کشور یا حین سفر رخ می دهد، جلوگیری کنیم و آمار مربوط به این موضوعات را کاهش دهد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: کارگروه حقوقی_قضایی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور حمایت و معاضدت قضایی از ایرانیان مقیم خارج از کشور و ایرانیانی که قصد سفر به خارج از کشور دارند را به عنوان سیاست راهبردی کلان در پیش گرفته است. این راهبردی است که توسط شورای عالی ایرانیان خارج از کشور ابلاغ شده است.
ساوری گفت: رئیس قوه قضاییه اهتمام و توجه لازم برای انجام حمایت های قضایی از ایرانیان خارج از کشور را دارد و این وظیفه بر عهده کارگروه حقوقی_قضایی گذاشته شده است. در حوزه تخصصی هم طرح کارگروه تخصصی پیشگیری از وقوع جرم ایرانیان در دستور کار قرار دارد. نقش و سهم این کمیته در کاهش و پیشگیری از جرایمی که در خارج از کشور رخ میدهد بسیار تعیین کننده است.
وی خاطرنشان کرد: نقطه کانونی و راهبرد اصلی این کمیته ارتقای آگاهیهای عمومی، گسترش اخبار و گزارشهای مربوط به هشداردهیها با هدف گسترش فرهنگ پیشگیری از جرایم ایرانیان است. بیشترین آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور مربوط به مواد مخدر، اقامت غیر مجاز یا ورود غیر مجاز و موضوعات مربوط به ضرب و جرح، جعل اسناد، کلاهبرداریاست. درحال حاضر بیشترین آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور مربوط به کشور ترکیه است.
ساوری با اشاره به سازوکارهای شکل گرفته برای اطلاعرسانی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم ایرانیان خارج از کشور گفت: درحالحاضر سه ظرفیت سامانهای برای اطلاعرسانی در این زمینه راهاندازی شده است. اولین و مهمترین سامانه اطلاعرسانی مربوط به توصیههای مسافرتی است.
وی بیان کرد: سامانه توصیههای مسافرتی ذیل سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی فعال شده و در حال انجام کار است. علاوه بر آن سامانههای مربوط به پلیس اینترپل و سامانههای مربوط به راهداری هم شروع به فعالیت کرده است.
انتهای پیام/