موکبی برای هنرمندان جهان اسلام/ لزوم حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال دریایی کشور/ تالار هخامنشی کشف شد

14:02 - 16 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۵۴۷۴
موکبی برای هنرمندان جهان اسلام، حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور، تالار هخامنشی کشف شد و ... را در بسته خبری «دراستان‌ها چه خبر» بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، موکبی برای هنرمندان جهان اسلام، حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور، تالار هخامنشی کشف شد و ... را در بسته خبری «دراستان ها چه خبر» بخوانید.

همکاری شهرداری قم با برادران عراقی در نظافت مسیر

تسنیم: شهرداری قم برای سومین سال در کنار برادران عراقی در حال نظافت مسیر پیاده‌روی زائران اربعین است. شهرداری قم با برادران عراقی در نظافت مسیر راهپیمایی اربعین همکاری داشته و پاک‌بانان و نیروهای خدماتی شهرداری به‌صورت داوطلبانه در این اجتماع عظیم حضور دارند.

موکبی برای هنرمندان جهان اسلام/ حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور/ تالار هخامنشی کشف شد موکبی برای هنرمندان جهان اسلام/ حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور/ تالار هخامنشی کشف شد


حمایت از گردشگری دریایی با خصوصی‌سازی مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور

باوجود گذشت یکسال از راه‌اندازی این خط دریایی هنوز شاهد استفاده چشمگیر گردشگران از آن نیستیم و اکثر استفاده کنندگان از خط دریایی جوامع محلی دو طرف هستند. حذف روادید بین دو کشور عمان و ایران و اجازه تردد خودروهای پلاک عمان در سطح استان سیستان و بلوچستان همراه با تبلیغات گسترده در دو طرف می‌تواند خط دریایی «چابهار- مسقط» را از رکود خارج کند. درآمدزایی ترمینال مسافری کلانتری در همان ابتدای تاسیس موردنظر قرار نگرفته است؛ این ترمینال با ظرفیت پذیرش حداقل 600 مسافر ورودی و خروجی به‌صورت همزمان در محوطه‌ای به مساحت 10 هزار مترمربع و زیر بنای 4000 مترمربع مجهزترین ترمینال مسافری دریایی کشور است که با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد و 500 میلیون تومان و در راستای ایجاد فرهنگ مسافرت‌های دریایی و جذب توریسم زیارتی، سیاحتی و درمانی کشورهای منطقه احداث شده است. هم اکنون به منظور حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی در راستای پایداری خط مسافری چابهار- مسقط وهم چنین ایجاد خط‌های جدید با تخصیص اعتبار لازم واگذاری ترمینال مسافری بین المللی بندر شهید کلانتری در قالب مناقصه در حال انجام است.

موکبی برای هنرمندان جهان اسلام

مهر: موکب القلم در مسیر پیاده روی اربعین حسینی، محل تجمع هنرمندان بین المللی، برای عرض ارادت عاشقانه مجاهدان هنری سپاه حضرت ولی عصر (عج) بصورت کاملا خودجوش و مردمی برپا شده است. موکب القلم فرصتی برای تولید آثار زنده و دستی هنری ارزشمند در زمینه های خط نقاشی گرافی و... است که با مشارکت اساتید و هنرمندان ایرانی و عراقی و همچنین حضور هنرمندان بین‌المللی شرکت کننده در اربعین برگزار می شود. خلق آثار هنری زنده در اربعین تنها هدف این حرکت مردمی نیست؛ بلکه حرکت به سمت امت واحده و نزدیکی و موانست نیروهای فعال فرهنگی، هنری عراق و ایرانی و سایر ملل حاضر در اربعین ، هدف شاخص این حرکت مردمی است. هدف از تجمع این هنرمندان‌، نشان دادن هنر ایرانی نیست و اربعین‌ فرصت مناسبی برای شکل دادن حرکت های هدفمند و جریان ساز هنری هنرمندان جهان اسلام است. تجربه های موفق سال گذشته این موکب، انگیزه ای برای ادامه دادن این حرکت خودجوش با عمق بیشتر شد که امسال با یک فراخوان عمومی با سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی هنرمندان مختلف را دعوت به همکاری کردیم. رایزنی های قبلی با خانه فرهنگ و هنر نجف، انجمن خوشنویسان عراق، مجموعه های فرهنگی نجف اشرف منجر به شناسایی و حضور هنرمندان عراقی در این موکب جهت خلق آثار زنده هنری شد.

موکبی برای هنرمندان جهان اسلام/ حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور/ تالار هخامنشی کشف شد


تالار هخامنشی در تپه ریوی کشف شد

ایسنا: تپه ریوی در پنج کیلومتری شهر آشخانه در حوالی روستای نجف قرار دارد؛ کاوش ها در این منطقه با همکاری یک گروه باستان شناسی از کشور آلمان انجام می شود که این عملیات از سال 91 آغاز شده است. تاکنون پنج فصل از کاوش ها در تپه ریوی انجام شده و با توجه به موارد تازه کشف شده پبش بینی می شود کاوش ها تا پنج فصل دیگر ادامه یابد. باستان شناسان در این فصل موفق شدند شواهدی از یک کاخ هخامنشی که شامل یک تالار ستون دار و پایه ستون سنگی متعلق به دوره مذکور را کشف کنند. این کشفیات برای اولین بار در شمال شرق ایران به وقوع پیوسته است و تاکنون هیچ اثری از دوره هخامنشی در شمال شرق ایران کشف نشده بود. با کشفیات بقایای بیشتر از دوره هخامنشی این مکان تبدیل به سایت گردشگری شود. آثار کشف شده در تپه ریوی نشانگر آن است که با یک معماری خشتی بزرگ و با یک شهر مواجه هستیم که بسیار گسترده بوده است. طبق کاوش های انجام شده مهمترین استقرار تاریخی در این تپه مربوط به دوره هخامنشی است که در آن دوره تبدیل به شهر است و البته از دوره های بعد از آن(در دوره های اشکانیان و ساسانیان) نیز آثاری کشف شده که نشان می دهد همچنان کاربری شهری در آن دوران نیز وجود داشته است.

صدای ضجه های تالاب چغاخور بلند شد

راه دانا: کاهش آب تالاب بین الملی چغاخور موجی از نگرانی در دل بسیاری ها به وجود آورده تا جایی که بیم آن دارند این تالاب از فهرست تالاب های بین الملی خارج شده و تبدیل به کانون گرد و غبار شود. کارشناسان محیط زیست خدمات تالاب‌ها را پایان‌ناپذیر می دانند و معتقد هستند تالاب‌ها آب را تصفیه کرده، از سیل و خشکسالی جلوگیری می‌کنند و به طور کلی آن‌ها قابلیت تأمین معیشت برای مردم محلی را دارند و از مهاجرت افراد ساکن به محیط‌های شهری جلوگیری می‌کنند. چندی پیش سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری از کاهش 85 درصدی آورد آب به تالاب بین المللی چغاخور طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت که آورد آب تالاب چغاخور در سال گذشته 23 میلیون مترمکعب بود که این رقم در سال جاری با کاهش 85 درصدی به پنج میلیون و 500 هزار مترمکعب رسیده است.

موکبی برای هنرمندان جهان اسلام/ حمایت از گردشگری دریایی در مجهزترین ترمینال مسافرت دریایی کشور/ تالار هخامنشی کشف شد

واگذاری منزل قدیمی «حمید سبزواری» به دانشگاه حکیم سبزواری

استاد مرحوم حکیم سبزواری با فعالیت های زیاد خود، رسالت سنگینی را بر دوش ما قرار داده است. منزل این مرحوم به عنوان میراثی ماندگار برای نسل های آینده باید حفظ شود؛ قرارداد 15 ساله واگذاری منزل مرحوم سبزواری بین دانشگاه حکیم سبزواری و فرزند ارشد این مرحوم امضا شد. افراد متخصص مرمت، معماری و عمران در دانشگاه حکیم سبزواری در حال فعالیت هستند که امیدواریم به بهترین شکل ممکن این مرمت صورت بگیرد. این منزل به عنوان خانه ادب و هنر سبزوار مورد استفاده قرار می گیرد؛ می توان از این بنا در زمینه ارتقای فرهنگ، هنر، آموزشی، علمی و همچنین موزه شعر انقلاب مورد استفاده قرار داد. یکی از مهم‌ترین عوامل تأکید خانواده مرحوم استاد سبزواری برای ایجاد موزه شعر انقلاب در منزل استاد سبزواری، حفظ این ملک قدیمی است که امروزه مانند آن کمتر وجود دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *