بحران استقلال‌خواهی در اروپا/ یکی از آن آدم‌های خوب از دنیا رفت

15:57 - 12 مهر 1396
کد خبر: ۳۵۴۶۱۱
استقلال‌طلبی فروملی و درون‌گرایی دو روندی است که هویت و موجودیت بزرگترین اتحادیه منطقه‌ای (اتحادیه اروپا) را با چالش جدی مواجه کرده است. استقلال‌خواهی با برگزاری همه پرسی و یا از طریق پیشران گروه‌های شورشی، ممکن است منجر به تشکیل بیش از 10 دولت جدید در اروپا گردد.

بحران استقلال‌خواهی در اروپا/ یکی از آن آدم‌های خوب از دنیا رفتبه گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، رسانه‌ها در فضای خبری روزانه خود اخبار اختصاصی و عمومی مختلفی را منتشر می‌کنند که این اخبار بعضا فقط در یک رسانه منتشر شده است. گروه فضای مجازی در نظر دارد هر روز اخبار منتخب فضای مجازی را از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و حتی کانال‌های تلگرامی مختلف جمع‌آوری کرده و در قالب یک بسته خبری منتشر کند. در این بسته همه خبر‌ها و آیتم‌ها با ذکر منبع منتشر می‌شوند و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست.

جلال طالبانی؛ فردی انقلابی و سیاستمداری برجسته بود

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار پیامی، درگذشت مرحوم جلال طالبانی، رئیس جمهور سابق عراق را به دولت و ملت عراق ، علی الخصوص مردم کردستان عراق تسلیت گفت.

متن پیام تسلیت

هوالباقی

«درگذشت دوست دیرین و ارجمندم، جناب آقای جلال طالبانی، رئیس جمهور سابق عراق را که از پیشکسوتان مبارزه در راه آزادی عراق بود، به دولت و ملت عراق ، علی الخصوص مردم کردستان عراق و بویژه به همراهان او در اتحاديه ميهنی کردستان عراق تسلیت می گويم. جلال طالبانی، حقیقتاً فردی انقلابی و سیاستمداری برجسته بود که سالیان دراز از عمر پرفراز ونشیب خود را در مسیر وحدت ملی و آبادانی عراق کوشید و تا پایان حیات دنیوی اش، از تلاش در این راه مضایقه ننمود. بی تردید، فقدان او برای علاقه مندان به پیشرفت و سربلندی ملت عراق، ضایعه ای بزرگ به شمار می آید. از درگاه خداوند متعال برای روح او غفران و آمرزش و برای علاقه مندان، دوستان و همرزمان و خانواده اش، شکیبایی و آرامش طلب می کنم».

یکی از آن آدم‌های خوب از دنیا رفت
 
سید عزت الله ضرغامی رئیس اسبق سازمان صدا و سیما عکسی قدیمی از خودش در دیدار با جلال طالبانی رئیس جمهور پیشین عراق به اشتراک گذاشت و نوشت:

«مام جلال!
یکی از آن آدم‌های خوب از دنیا رفت. خدایش رحمت کند. جلال طالبانی، مبارز، روشنفکر، مردمی، عاقل و با بصیرت بود. او کرد و سنی بود. ولی از این دو ویژگی همواره در جهت همگرایی استفاده کرد و اصولاً با اختلاف و تفرقه میانه‌ای نداشت. او مورد علاقه و احترام همه کردها بود. ایرانی، عراقی، سوری و ترک!، در ملاقاتی که با او داشتم به شوخی می‌گفت من «شُنی» هستم! یعنی ترکیبی از شیعه و سنی! منظورش اوج نزدیکی، همدلی و تقریب بین شیعه و سنی بود. او واقعاً همینطور بود. راجع به شبکه‌های کردی ایران با او صحبت کردم. اطلاعات خوبی در مورد گویش خاص کردهای عراقی به من داد و توصیه می‌کرد اگر از این گویش استفاده کنید مردم اقلیم بیشتر از برنامه‌های جمهوری اسلامی استفاده می‌کنند. می‌گفت که خودش مخاطب برنامه‌های صداوسیمای مرکز ایلام است و گویش این شبکه را برای مردم سلیمانیه خیلی مفید می‌دانست. در استقبال و بدرقه‌ ما به هیچ وجه تابع پروتکل!! نبود. متواضع، خاکی و صمیمی. خیلی‌ها می‌گویند که اخلاق و رفتار او قبل از ریاست جمهوری و بعد از آن هیچ تفاوتی نکرد. شاید متواضع‌تر هم شده بود! این برای بسیاری از مدیران ما، خودمان را می‌گویم! درس مهمی است. او پرچمدار وحدت میان شیعه و سنی، کرد و غیرکرد بود و هیچ وقت منافع مردم کرد را فدای اقدامات نمایشی و شخصی نکرد. نام نیک او در تاریخ کردستان، عراق و ایران ماندگار خواهد ماند».

بحران استقلال‌خواهی در اروپا

رضا سراج: استقلال‌طلبی فروملی و درون‌گرایی دو روندی است که هویت و موجودیت بزرگترین اتحادیه منطقه‌ای (اتحادیه اروپا) را با چالش جدی مواجه کرده است. استقلال‌خواهی با برگزاری همه پرسی و یا از طریق پیشران گروه‌های شورشی، ممکن است منجر به تشکیل بیش از 10 دولت جدید در اروپا گردد. جدایی‌طلبی در برخی از کشورهای اروپایی، در مرحله درخواست و در برخی دیگر نیز اقداماتی برای اجرایی سازی آن انجام شده است، در حال حاضر مهم‌ترین کانون‌های جدایی‌طلب اروپایی در منطقه «اسکاتلند» بریتانیا، «کاتالونیا» و «باسک» در اسپانیا و منطقه «فلامان» در بلژیک قرار دارد. در این فهرست نام 6 منطقه در ایتالیا از جمله جزایر «سیسیل» و «ساردینی» و جزیره «کورسیکا» از فرانسه نیز به چشم می‌خورد. با شرایط مذکور، موضوع استقلال‌طلبی در اسپانیا از اهمیتی ویژه برخوردار است. برخی ناظران پیش‌بینی می‌کنند به زودی فرایند جدایی «کاتالونیا» از اسپانیا آغاز خواهد شد. بررسی نمونه‌های جدایی‌طلبی در اروپا نشان می‌دهد که بحران اقتصادی، مسایل سیاسی - هویتی و همچنین درون گرایی، متغیرهای اصلی تاثیرگذار بر جدایی‌طلبی در قاره اروپا است که بحران پناهجویان و متقابلا راست‌گرایی افراطی نیز به آن شتاب می‌دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *