صالحى اميرى:نمايشگاه كتاب بهار فرهنگ است/اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد+عکس

16:23 - 23 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۸۵۴۶
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
مراسم اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و همچنین رایزن فرهنگی ایتالیا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، مراسم‌ اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی وزیر و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و همچنین رایزن فرهنگی ایتالیا آغاز شد.

مائورو کنچاتوری سفیر ایتالیا در ایران با دریافت جایزه‌ مهمان ویژه‌ نمایشگاه کتاب اعلام کرد: افتخار می‌کنم در این روز بزرگ این جایزه‌ بزرگ را دریافت می‌کنم.  با آمار و اطلاعات دقیقی که امروز اعلام شد، این نمایشگاه اتفاق بسیار بزرگ و ویژه‌ای به شمار می‌رود.

کنچاتوری درباره حضور ایتالیا در نمایشگاه کتاب تهران افزود: کشور ایتالیا تمام توان خود را برای بهترین حضور در این اتفاق بزرگ به کار گرفت و با غرفه‌ ویژه‌ ایتالیا شاهد این حضور بودیم. سفیر ایتالیا در پایان با ابراز امیدواری برای نمایشگاه کتاب سال آینده خاطرنشان کرد: برای نمایشگاه سال آینده بهترین‌ها را آرزو دارم، همان‌طور که در نمایشگاه امسال شاهد بهترین اتفاق‌ها بودیم.
 
 نمایشگاه کتاب

این مراسم با حضور سید‌رضا صالحی امیری؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی؛ معاون فرهنگی وزیر و رئیس نمایشگاه، کارلو چرتی؛ رایزن فرهنگی ایتالیا در ایران و اهالی نشر و امروز شنبه (23 اردیبهشت ماه) در محل شهر آفتاب تهران در حال برگزاری است.
 
سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.

اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد+عکس

همچنین در ادامه برنامه، بیانیه هیات داوران انتخاب غرفه‌های برتر سال ۱۳۹۶ به شرح زیر قرائت شد:

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پشت سر نهادن سه دهه فراز و فرودهای بسیار با همراهی ناشران، نویسندگان، اندیشمندان و شیفتگان کتاب و کتابخوان به آستانه سی سالگی پا نهاد. امروز می‌توان سرفراز ایستاد و از بلندای رمان به پاس تلاش و کوشش و همت والای فرهنگ‌سازان این مرز و بوم سر تعظیم فرود آورد. جشن تولد سی سالگی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بر شما فرهیختگان، صاحبان قلم، دوستدارن کتاب و فرهنگ مبارک باشد.

سيدرضا صالحى اميرى وزير ارشاد در اين مراسم گفت: در حضور اصحاب نشر و فرهنگ رسما اعلام می‌کنیم در سال 96 کلید نمایشگاه کتاب را به اتحادیه‌های نشر واگذار خواهیم کرد. سیاست رسمی‌ ما واگذاری کلیه امور اجرایی فرهنگ به بخش خصوصی است  ما در مراسم افتتاحیه هم اعلام کردیم که سال 96 کلیه امور اجرایی نمایشگاه‌ها را در سراسر کشور به اتحادیه‌ها واگذار خواهیم کرد. در پایان این نمایشگاه هم در حضور همه اصحاب نشر، فرهنگ و مهمانان خارجی اعلام می‌کنم سیاست رسمی ما واگذاری کلیه امور اجرایی حوزه فرهنگ به اصحاب فرهنگ است.

وى افزود: ما برای مطبوعات هم سازمان رسانه‌ای و برای هنر سازمان هنر را در دست اجرا داریم و در حوزه‌  نشر و کتاب هم سال 96 شاهد خواهیم بود که نه فقط در تهران بلکه در سراسر کشور امور نشر و برگزاری نمایشگاه  به صنوف واگذار شود.

وزیر ارشاد در همين راستا ادامه داد: چیزی که باید به آن توجه کنیم این است که نمایشگاه کتاب تهران را بهار فرهنگی بدانیم. این نمایشگاه یک رخداد ملی و فرهنگی است که مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی در این جشنواره ملی شکل می‌گیرد. نمایشگاه کتاب سالم‌ترین فعالیت ‌فرهنگی است و معتقدیم دولت کمترین دخالت را در آن باید داشته باشد.

صالحی امیری با بیان اینکه در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب گفت‌وگو با اهل قلم، مردم و مسئولان در حوزه‌های مختلف فرهنگی شکل می‌گیرد بیان کرد: از این منظر ما می‌توانیم نمایشگاه کتاب را گفت‌وگوی فرهنگی هم بنامیم. هرچند کتاب خود مظهر گفت‌وگوی فرهنگی‌است، هم در سطح ملی و هم در سطح بین‌الملل. حضور 140 نمایندگی از کشورهای دنیا و مهمان ویژه بودن کشور ایتالیا و شهر استانبول  بیانگر توجه جمهوری اسلامی ایران به ابعاد دیپلماسی فرهنگی است. در جامعه‌ای که بی‌نیاز از کتاب‌خوانی است با انبوهی از مشکلات اخلاقی و انسانی مواجه می‌شویم و در جامعه‌ای که کتاب‌خوانی در آن تبدیل به ارزش ملی نشود باید منتظر جهل و ناآگاهی باشیم. در جامعه‌ای که حال مولف و ناشر خوب نباشد دروغ جای صداقت، تاریک‌خانه جای روشنگری و شایعه جای دروغ و تحجر جای روشنفکری را می‌گیرد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کتاب رکن پایدار فرهنگ ایرانی و اسلامی است اظهار کرد:‌ کتاب از سقوط جامعه به ورطه پوپولیسم جلوگیری می‌کند. زیبنده ایران نیست که کتاب اولویت دوم مردم باشد. همچنین نباید مردم و ناشران و مهمانان نمایشگاه کتاب برای حضور در نمایشگاه دچار سختی شوند.

هرسال نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که با هدف ارتقا و گسترش فرهنگ کتابخوانی، تقویت اقتصاد نشر و توسعه نهادهای حرفه‌ای برگزار می‌شود فرصتی فراهم می‌سازد تا به منظور تشویق و ترغیب ناشران به غرفه‌آرایی مطلوب، ارتقا کیفیت نمایش کتاب‌ها رعایت مقررات و ضوباط نوآوری و خلاقیت و در دو بخش داخلی و بین‌الملل غرفه‌ای برتر را انتخاب نماید.

هیات داوران طی بررسی‌های روزانه و امتیازدهی به غرفه‌داران در بخش داخلی براساس شاخص‌های پیش گفته و مندرج در آیین‌نامه، غرفه‌های برتر و شایسته تقدیر را در این دوره از نمایشگاه انتخاب کرد.

اختتامیه سی‌اُمین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد+عکس 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *