چرا 19 فروردین را «روز شرف الشمس» می نامند؟

13:16 - 19 فروردين 1396
کد خبر: ۲۹۶۵۵۴
روز 19 فروردین روز شرف الشمس نامگذاری شده است، اما این روز به چه مناسبت به این نام شناخته می‌شود و چه آدابی دارد؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، در این روزها که نگاهی به بازارهای جواهرفروشی بیندازیم، می‌بینیم که پشت شیشه مغازه‌ها و یا روی پارچه‌ای در کنار آن‌ها دیده می‌شود که نوشته‌ شده است «ثبت نام نگارش ذکر شرف الشمس انجام می‌شود» اما این سوال در ذهن باقی می‌ماند که شرف الشمس چه روزی است؟

19 فروردین، روز شرف الشمس

نوزدهمین روز از ماه فروردین برای منجمان مسلمان اهمیت ویژه‌ای داشته است. روزی که خورشید ۱۹ درجه در برج حمل (فروردین) باشد. آن‌ها می‌گویند این روزخاص بنابه محاسبات نجومی، روزی خوش یمن و بابرکت است و البته در ساعت‌های خاصی در این روز، بهترین موقعیت خورشید در کهکشان در سال است.

ابوریحان بیرونی در کتاب التفهیم در باب «در احکام نجوم» فصل «بهرهای (بهره‌ها) ستارگان اندر بروج» زیر عنوان «شرف و هبوط ستارگان کدامند ‌» مطالبی را در خصوص شرف سیارات نوشته است.

بر اساس جدول کتاب التفهیم شرف الشمس هنگامی است که خورشید 19 درجه در برج حمل باشد.

19 فروردین، روز شرف الشمس

در میان عامه مردم هم این روز، روزی است که موکلان خورشید به زمین می‌آیند و چند ساعتی را در زمین می‌گذرانند. ساعت‌هایی که برای اهل زمین، از جمله خوش یمن‌ترین ساعت‌ها سال است.

شرف الشمس یک سنگ قیمتی نیست

در باور عامیانه، «شرف الشمس» نگین انگشتری زردرنگ است که بعضی‌ها به نیت گشایش در کار‌ها به دست می‌کنند. اما در واقع شرف الشمس سنگ نیست. بلکه دعایی منسوب به امام علی (علیه السلام) است که در روز نوزدهم فروردین با آدابی خاص می‌نویسند و نقشی رمزگونه را پشت انگش‌تر عقیق زردرنگ حک می‌کنند.

در روز شرف الشمس شکل شرف الشمس را از ساعت ۱۱ ظهر تا ساعت ۲۳ روی طلا، عقیق زرد، پارچه زرد کشیده و یا حک نموده و یا با خط زرد روی کاعذ و یا پارچه می‌نویسید و دعای آورده شده را خوانده و نوشته و بعد هر حاجتی که از خدا دارند را زیر دعا می‌نویسند و در قرآن می‌گذارند.

بر اساس آنچه در کتب قدیمی مثل «السحاب اللئالی» تالیف سید عبدالله بوشهری آمده، شرف الشمس از علوم غریبه است و در دفع فقر و بیماری‌ها و حفظ صاحب آن از گزند جانوران و ایمنی از بلایا و کسب عزت و بزرگی تاثیر دارد.

19 فروردین، روز شرف الشمس

چه نکاتی در هنگام نوشتن باید رعایت شود؟

در حرز مخصوص شرف الشمس، 5 اسم اعظم خداوند به شیوه مخصوصی نوشته می‌شود که حک کردن آن کار هر کسی و نیست و گفته می‌شود نویسنده آن باید فردی آگاه و پاک باشد و بتواند قوانین نوشتن این حرز را رعایت کند.

نکاتی که در هنگام نوشتن باید رعایت شود:

1 - هیچ خطی دوبار کشیده نشود

2 - سوراخ‌های ستاره و میم و ‌ها و واو بسته نشود

3 - خطوط ابتدا و انتهای ستاره یگدیگر را قطع نکنند

4 - اندازه الف‌ها یکسان باشد

5 - واو آخر روی تمام نقش کشیده شود

6 - اگر روی کاغذ نوشته می‌شوند با گلاب و زعفران نوشته شوند

چرا ذکرهای شرف الشمس روی سنگ عقیق نوشته می‌شوند؟

ذکرهای روز شرف الشمس روی سنگ عقیق نوشته می‌شود ولی انتخاب این سنگ به عنوان سنگی برای نوشتن ذکر و دعا بی دلیل نیست. سنگ عقیق خواصی دارد که در روایت دینی همراه داشتن آن توصیه شده است. این سنگ باعث ایمنی در سفر، افزایش روزی، خیر و نیکی، آسانی و استجابت دعا است و شر و بدی را از فرد دور می‌کند. از امام موسی کاظم (ع) هم در حدیثی نقل شده است که انگشتر زرد در دست کنید که موجب آسانی است و در آن هیچ دشواری نباشد.

پیامبر اکرم (ص) هم می‌فرمایند: «هر کس یکی ازعقیق‌های سرخ و زرد و سفید را در دست داشته باشد جز خیر و نیکی و فراخی روزی و سلامتی از جمیع بلا‌ها نمی‌بیند و از شر پادشاه ظالم و از هر چه آدمی از آن می‌ترسد و حذر می‌کند امان می‌یابد.»

دعای شرف الشمس

بسم الله الرّحمن الرّحیم

اَللّهُم اِنّی اَسئَلُکَ بِالهاءِ مِنْ اِسمِکَ الْاَعظَم و بالثَلآثِ العِصّیِ و بالالَفِ المُقَّّوِم و بِالمِیمِ الطَمیس الاَبتَر و بالسِّلمِ و بالاَربَعَه الَتِی ه ‍ ِی کالکَفِ بِلا مُعصَم و بِالهاءِ المَشقُوقَه و بالواوِ المُعظَّم صوره اِسمکَ الشَّریفِ الاَعظَم اَن تُصَلِیَ علی سَیِّدِنا مُحمَّدِ وَ آلِهِ بعدد حروف ماجری بِالقلم و اَن تَقضِی حاجَتِی.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *