در هنر باید ذائقه سازی شود/ رجوع به هنر دینی از اهمیت بالایی برخوردار است

16:06 - 28 دی 1395
کد خبر: ۲۶۸۸۱۶
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
تولیت آستان قدس رضوی گفت: عدد و رقم مهم است، اما مخاطب نیز مهم است، باید در ارائه هنر برای مخاطب ذائقه سازی شود.
 به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، مدیران حوزه هنری و مدیران جشنواره فیلم رویش، و گروهی از هنرمندان و فیلمسازان جشنواره، صبح امروز به زیارت حرم مطهر حضرت رضا (ع) مشرف شدند و دیداری با حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی داشتند.

در این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، با ابراز خرسندی از دیدار هنرمندان فعال در حوزه سینمای دینی گفت: این مجموعه از فکر و اندیشه و خرد اگر در خدمت دین باشد و به انواع مختلف هنری از جمله فیلم و سریال و شعر و نثر، به مردم ارائه شود، شاهد تاثیرگذاری در سبک زندگی مردم خواهیم بود.

رئیسی در صحبت با فیلمسازان و دست اندرکاران جشنواره عنوان کرد: خداوند این توانمندی خلق اثر هنری را به شما عطا کرده و باید آنرا شکرگذاری کنید و این شکرگذاری باید با ساخت آثار هنری در جهت تبیین دین و انسان سازی متبلور شود.

تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر جایگاه هنر خاطرنشان کرد: بهترین وسیله برای مصون سازی جوانان هنر است. در جهان امروز که رسانه حرف اول را می زند و جوانان در معرض مستقیم هجمه های فرهنگی هستند تنها راه کنترل و مصون سازی آنها توسط دین صورت می گیرد.

وی تاکید کرد: این مصون سازی توسط کار هنری به بهترین شکل محقق خواهد شد.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: بعد از ظهور داعش نیاز مبرم به اسلام عقلانی احساس می شود و کسانی که تا دیروز نگاه دینی ما را نفی می کردند و از عبا و عمامه دوری می‌کردند، الان خواهان اسلام عقلانی هستند و وظیفه جامعه هنری است که اسلام واقعی را به بهترین شیوه با بهره گیری از تمامی قالب ها به جهانیان عرضه کند و امیدواریم با تولید آثار ارزشمند دینی این مهم صورت بگیرد.  

وی آستان قدس رضوی را پایگاه و پناهگاهی فرهنگی برای تمام مردم ایران دانست و افزود: امید است آستان قدس رضوی کمک کرده تا این جشنواره در بعد عملی و نظری در تولید آثار دینی فعالیت خود را به بهترین شکل ادامه دهد.

در ادامه محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه هنرمندان فعال در حوزه فیلم کوتاه دینی، ذوق و اندیشه شان را در خدمت دین قرار دادند، گفت: گونه های مختلف هنری باید برای نشان دادن و تبیین دین به کار رود. 

مومنی با تاکید بر اینکه جشنواره رویش به واسطه رجوع به هنر دینی از اهمیت بالایی برخوردار است، توضیح داد: امیدواریم بستری فراهم شود تا فیلمسازانی که در این زمینه فعال هستند در این راه بمانند و در راه تبلیغ  دین از طریق شیواترین شکل آن یعنی فیلم، فعال باشند.

در ادامه این مراسم، سید جواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان و دبیر اجرایی دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» با بیان اینکه جشنواره فیلم کوتاه رویش تاکنون توانسته بیش از ۱۱هزار فیلم کوتاه دینی را معرفی کند، گفت: این جشنواره توانسته در طول فعالیت خود، بیش از ۴هزار فیلمساز تربیت کند.

وی ارائه ویترین شایسته و نمایش آثار فاخر، تقویت جریان فیلم سازی دینی، کشف استعدادهای جوان و حمایت از آنان، به وجود آوردن فضای رقابتی در تولید آثار دینی، ترویج سینما دینی و معرفی تحلیل گران و اندیشمندان در این زمینه را از اهداف مهم جشنواره فیلم کوتاه رویش عنوان کرد.

تولیت آستان قدس رضوی در دیدار هنرمندان جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش:

محاسن کلام اهل بیت(ع) را باید هنرمندانه به همگان نشان دهیم

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که می فرمایند: « اگر مردم زيبايي‌هاي سخنان ما را مي‌شناختند، بي‌شک از ما پيروي مي‌کردند»، تصریح کرد: اگر این «محاسن کلام» را در قالب آثار هنری هم چون فیلم، سریال، انیمیشن، شعر و نثر تصویر و تبیین کنیم، به مراتب اثرگذاری بیشتری از چند سخنرانی و منبر خواهد داشت.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان ظهر امروز در دیدار جمعی از فیلم سازان جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش و هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی، با اشاره به اینکه بنابر آموزه های کلام الله مجید، انسان ها در فطرت خود تمایل به الگو پذیری و الگو شدن دارند، اظهار کرد: هدف ما این است که الگو بپذیریم تا الگو شویم و این امر در صورتی محقق می شود که هنر، ذوق، سلیقه، قریحه، فکر، اندیشه و خرد در خدمت مفاهیم والای انسان ساز دین قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه ارزش های دینی و ملی ما آمیخته با یکدیگر است، افزود: بهترین راه مصون سازی جامعه در برابر هجمه های گسترده دشمن در عرصه جنگ نرم، ارتباط با دین و ارزش های الهی و انسانی است و فعالیت هنرمندان در این زمینه می تواند بسیار اثرگذار واقع شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، از سریال یوسف پیامبر(ع) به عنوان شاهد مثالی در این زمینه یاد و عنوان کرد: این مجموعه علاوه بر ایران اسلامی، در بسیاری از کشورها نیز مورد توجه قرار گرفت؛ به گونه ای که در زمان پخش این سریال در مصر، کشور به حالت نیمه تعطیل در می آمد.

وی بهره گیری از مزیت های فرهنگی دینی و ملی در تولید آثار هنری را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز هفت هزار شبکه ماهواره ای حرفی یکسان می زنند و اگر ما با استفاده از مزیت های فرهنگی خودمان و بهره گیری از بیان در پرتو کلام وحی، محتوایی را در اختیار مخاطبان قرار دهیم، قطعا توجه افراد بسیاری را به خود جلب خواهد کرد.

تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر ضرورت توجه به نیازهای مخاطب در ارائه محصولات فرهنگی و هنری، تصریح کرد: در عین حال هنرمندان ما باید به مقوله ذائقه سازی نیز توجه داشته باشند.

وی افزود: گمشده انسان معاصر امروز آموزه های ارزشمند قرآن کریم و اهل بیت اطهار(ع) است و اگر عده ای بگذارند که انسان ها با این مفاهیم گرانقدر آشنا شوند، قطعاً همگان از آن استقبال می کنند.

تولیت آستان قدس رضوی هم چنین با اشاره به حدیثی دیگر از امام رضا(ع) که می فرمایند: «خدا رحمت كند كسي را كه امر ما را زنده كند»، به هنرمندان توصیه کرد: قدر موهبت الهی هنر که نصیبتان شده است را بدانید و از آن برای اثرگذاری بر انسان ها و دعوت همگان به مسیر حق استفاده کنید.

وی افزود: شما تلاشتان را برای نشان دادن زیبایی های کلام اهل بیت(ع) به کار ببندید و بدانید که امام رضا(ع) به نتیجه رسیدن کارتان را تضمین کرده اند.

در ابتدای این دیدار نیز محسن مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری و سید جواد رفائی؛ رئیس دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش توضیحاتی را درباره این جشنواره و تاثیرات آن بیان کردند.

گفتنی است، دهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش از 27 الی 30 دی ماه در پردیس سینمای هویزه مشهد برپاست.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *