خودتان را با ماست خفه نکنید/ خوردن ماست و خیار زیاد، خوب نیست
نباید ماست و خیار را در هر وعده به مقدار زیاد مصرف کرد و این فرآورده بسیار خوب نیست.
به گزارش گروه جامعه ،طبع شیر، سرد است و به این دلیل ماست هم جزء مواد غذایی با طبع سرد و تر به شمار میرود. خاصیت رطوبتبخشی این ماده غذایی باعث شده تا علاوه بر مصرف خوراکی بتوان آن را به عنوان یک داروی طبیعی برای مشکلات پوستی هم به کار برد؛ مثلا افرادی که پوست خشکی دارند میتوانند برای رفع مشکلشان از ماست به دو صورت استفاده کنند. اگر خشکی در یک بخش خاصی از پوست بروز کرده، ماست را به صورت موضعی به همان محل بمالند. گذشته از این کسانی که پوستشان خیلی خشک است، ماسک ماست تهیه کنند. یک لایه از ماست را بر سطح پوست بمالند و بگذارند چند دقیقهای به همان حالت باقی بماند.
مصلحات را فراموش نکنید!
برای ماست، سه مصلح وجود دارد که ناراحتی ناشی از خوردن ماست را از بین میبرد؛ گیاه نعناع، آویشن و زنیان را اگر همراه ماست بخورید به هضم آن کمک میکند. افرادی که طبعشان سرد است در فصل گرم و سرد (خصوصا در فصل سرد سال) میتوانند مقدار مصلحات بیشتری را استفاده کنند ولی در مقابل کسانی که گرممزاج هستند، بهتر است در فصول گرم سال مقدار کمتری مصلحات را به ماست بیفزایند اما در فصل سرد در این زمینه محدودیتی ندارند.
خودتان را به ماست نبندید
ماست نفخ میآورد و دستگاه گوارش را ضعیف میکند پس به خاطر خواص بیشمارش در مصرف آن افراط نکنید. البته برای خنثی کردن اثرات منفی ماست، راهحل مطمئنی هست. اگر در کنار ماست از مصلحات آن هم استفاده شود، مشکل برطرف میشود.
فواید ماست خیار,خواص ماست و خیار,مصلح های ماست
پرچرب خوب است یا کمچرب؟
ماست از سه جزء اصلی تشکیل شده است؛ مائیت(بخش آبکی ماست)، جبنیت (قسمت پنیری ماست) و دهنیت(چربی ماست).
پرچرب بخورم؟
ماستی که به آن پرچرب گفته میشود، در واقع دهنیت بیشتری دارد. ممکن است به ماست قدری خامه اضافه کنند و از این طریق دهنیت ماست را بالاتر ببرند. در این صورت ماست پرچرب را دو نوع غذا به حساب میآوریم. افرادی که دچار اضافه وزن هستند، هاضمه ضعیفی دارند، زیاد ترش میکنند، زیاد نفخ میکنند و افرادی که به دلدردهای گوارشی دچار میشوند نباید ماست پرچرب مصرف کنند.
کمچرب بخورم؟
اگر چربی ماست بیش از حد گرفته شود، قسمت آبکی آن بیشتر میشود و باز هم برای همه افراد خوب نیست. بهترین ماست، ماست معمولی است که ترجیحا به روش سالم و طبیعی در منزل تهیه میشود، چربی غیر معمولی به آن اضافه نمیشود و بیش از حد مجاز چربیاش را از دست نمیدهد.
چی به ماست بزنیم و چی نزنیم؟
غیر از سه مصلح اصلی ماست، گیاهان خوراکی دارویی دیگری هم هستند که میتوانند طبع ماست را اصلاح کنند.
گل سرخ: دو نوع گل سرخ وجود دارد؛ گل سرخ کاشان و گل سرخ اردبیل و تبریز. از بین این دو، گل سرخ کاشان است که اثر خوبی روی ماست میگذارد و آن را اصلاح میکند. گل سرخ تبریز باعث ایجاد یبوست میشود و بهتر است جز با تجویز پزشک مصرف نشود.
دلار: ترکیبی از سبزیجاتی مثل پونه، سبزیجات معطر محلی و نمک است که طبع ماست را متعادل میسازد. معمولا خیار را با دلار میخورند اما میشود این ترکیب خوب را با ماست هم میل کرد.
گردو و کشمش: گردو و کشمش که بیشتر در آبدوغ خیار به کار میرود، مصلح خوبی برای ماست به شمار میرود و از پیش آمدن عوارض سوء آن جلوگیری میکند.
مربا، شیره و خرما: بعضیها ماست را با نوعی شیرینی میل میکنند. مصرف مربا، شیرهها و خرما با ماست هیچ اشکالی ندارد و علاوه بر طعم، طبع ماست را هم معتدل میکنند. در این میان مربای زنجبیل هم به طور خاص تاثیر خوبی بر ماست میگذارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *