جداسازی آب شرب از سایر مصارف

23:15 - 06 مهر 1395
کد خبر: ۲۲۵۹۵۳
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
جداسازی آب شرب از سایر مصارف یکی از مؤلفه‌های مدیریت کیفی مصرف را تشکیل می‌دهد زیرا تأمین آب شبکه در حد بالاترین درجه مطلوبیت و سپس تعمیم آن به کلیه مصارف برخلاف اصول بهینه مصرف است.
به‌گزارش گروه اقتصاد  صالح سمسار یزدی کارشناس حوزه نیرو در دوازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و آب و فاضلاب با اشاره به دستاوردها و محصولات این شرکت در نمایشگاه، اظهار کرد: برای این نمایشگاه سه طرح در زمینه «جداسازی آب شرب از سایر مصارف»، «تصفیه خانه فاضلاب به روش تالاب‌های مصنوعی» و «مطالعات جامع قنات‌ها برای ثبت در ردیف جهانی» آماده شده است.

وی در مورد طرح جداسازی آب شرب از سایر مصارف گفت: جداسازی آب شرب از سایر مصارف یکی از مؤلفه‌های مدیریت کیفی مصرف را تشکیل می‌دهد، زیرا تأمین آب شبکه در حد بالاترین درجه مطلوبیت و سپس تعمیم آن به تمامی مصارف برخلاف اصول بهینه مصرف است.

وی افزود: هدف این طرح مدیریت کیفی و تومان تأمین و توزیع آب است، به گونه‌ای که با انتخاب مناسب‌ترین روش جداسازی آب شرب از سایر مصارف، آب‌های با کیفیت مطلوب به مصارف شرب اختصاص یافته و آب‌های با کیفیت نازل‌تر به ترتیب در بخش‌های بهداشتی و فضای سبز مصرف می‌شوند.

سمسار یزیدی تصریح کرد: در حال حاضر، مدل برآمده از این طرح برای برای شهرهای یزد، حمیدیا، شاهدیه، اردکان و احمدآباد در سطح استان یزد به اجرا درآمده و از نتایج منطقی برخوردار بوده است.

این کارشناس حوزه نیرو در مورد طرح تصفیه‌خانه فاضلاب به روش تالاب‌های مصنوعی نیز گفت: در طرح تالاب‌های مصنوعی سعی می‌شود با احداث حوضچه‌های آب بند با شیب معین که درون آن‌ها با مصالح دانه بندی شده پر می‌شود شرایط کنترل شده‌ای برای رشد گیاه و جریان فاضلاب ایجاد شود.

وی افزود: مهم‌ترین فرآیندهای طبیعی حاکم در تالاب‌های مصنوعی که نقش مهمی در کاهش بار آلودگی دارند اکسیژن رسانی بهنگام جابجایی سیال، به دام انداختن آلاینده‌ها به صورت فیزیکی از طریق فیلتریزاسیون و جذب به سطح خاک، تولید مثل میکرو ارگانیسم‌ها بر روی ذرات خاک، اکسیژن رسانی به اعماق خاک و مصرف مواد آلاینده از جمله ازت و فسفر توسط ریشه گیاهان و جلوگیری از انجماد سیستم در فصل زمستان و ممانعت از ورود نور به لایه‌های خاک است.

وی تأکید کرد: تنها محدودیت اجرای این روش، احتیاج به زمین است، چرا زمین مورد نیاز برای ایجاد این تالاب‌های مصنوعی به ازای هر نفر 1 الی 2 مترمربع است.

سمسار یزدی در ادامه در مورد مطالعات جامع انجام شده برای ثبت جهانی قنات‌ها توسط این شرکت گفت: در تیرماه سال جاری تعداد 11 رشته قنات کشور به عنوان میراث‌های جهانی به ثبت رسید که از جمله آن‌ها می‌توان به قنات «زارچ» و «حسن آباد مشیر» اشاره کرد.

وی تأکید کرد: مطالعات جامع صورت گرفته توسط شرکت مهندسین مشاور تمدن کاریزی بسیار در ثبت جهانی این قنات‌ها تأثیر داشته است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *