اولویت در اجرای طرح ساماندهی واحدهای صنعتی در کشور

15:17 - 31 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۸۲۶۵
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: با رفع ممنوعیت استقرار صنایع دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی واقع در شعاع 120 کیلومتر، صنایع دانش بنیان در 11 محور اصلی و بیش از 1300 زیر عنوان مجاز به استقرار در شهرک‌های صنعتی واقع در داخل شعاع 120 کیلومتر استان تهران هستند.
 به گزارش گروه اقتصاد، محمدرضا مس فروش در خصوص اجرای طرح‌های ساماندهی واحدهای صنعتی گفت: اجرای طرح ساماندهی واحدهای صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی و انتقال آنها به داخل شهرک‌های صنعتی 17 گانه، از برنامه‌های اساسی ما در استان تهران است.
 
وی با بیان اینکه برای ساماندهی واحدهای صنعتی ممکن است با کمبود زمین مواجه شویم گفت: 10 هزار هکتار زمین برای ساماندهی واحدهای صنعتی خارج از شهرک‌های صنعتی نیاز داریم و تاکنون مجوز ساخت یک شهرک صنعتی در غرب استان را دریافت کردیم و قرار است مجوز ایجاد چند شهرک دیگر هم دریافت شود.

مس فروش افزود: در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی، 981 واحد صنعتی دارای پیشرفت فیزیکی تا 60 درصد و واحدهایی که زیر ظرفیت فعالیت می‌کنند شناسایی شدند و مقرر شد تسهیلات مالی مورد نیاز به‌ویژه برای واحدهایی که با کاهش تولید مواجه‌اند به شرط بازگشت تولید و اشتغال تأمین شود.

وی گفت: مقرر شد 8.2 درصد معادل بیش از 1300 میلیارد تومان از اعتبار 16 هزار میلیارد تومانی مصوب بانک‌ها برای پرداخت به بنگاه‌های مشکل دار به واحدهای صنعتی مستقر در استانان تهران تخصیص داده شود.

مس فروش با بیان اینکه این منابع مالی به بنگاه‌های با کمتر از 100 نفر نیروی کار پرداخت می‌شود افزود: تاکنون 625 واحد صنعتی برای دریافت این تسهیلات در سایت "بهین یاب" ثبت نام کرده‌اند.

وی با اشاره به نوسازی صنایع و مدیریت واردات در سال اقتصاد مقاومتی گفت: با جدیت مانع از واردات کالاهای مصرفی خواهیم شد و روند واردات کالاهای واسطه‌ای هم روند کاهشی خواهد داشت و فقط در کالاهای سرمایه‌ای که امکان ساخت داخل آنها وجود ندارد افزایش واردات خواهیم داشت.  
 
مس فروش افزود: از حدود 413 هزار واحد صنفی موجود در سطح استان تهران نزدیک به 70 هزار واحد تولیدی هستند و ما برای حمایت از این بنگاه‌ها تمام تلاش خود را برای مقابله با قاچاق کالا بکار خواهیم گرفت.

وی با بیان اینکه مقابله با قاچاق کالا را از وظایف خود می دانیم گفت: قاچاق علاوه بر از بین بردن تولید و اشتغال باعث شکل گیری رقابت نابرابر می‌شود، هرچند برخورد با قاچاق در سطح خرد و بازار لازم است اما باید با این پدیده به‌صورت ریشه‌ای مقابله کرد.
 
مس فروش افزود: تجار و بازرگانان برای واردات کالا باید از میان 7 هزار و 800 کد در سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت کالای مورد نظر را ثبت سفارش می‌کردند که سال گذشته 6 هزار کد حذف شد و تلاش بر این است که در ماه‌های آینده 1800 کد باقیمانده هم حذف شود.
 
وی گفت: در حال حاضر 8 هزار و 300 اتحادیه در سطح کشور وجود دارد که کار ساماندهی این اتحادیه‌ها با همکاری اتاق اصناف کشور در دست اجراست که پیش بینی می‌شود تا 3 ماه آینده نهایی شود.
 
مس فروش همچنین افزود: در مراسم بزرگداشت روز صنعت، معدن و تجارت از 20 واحد نمونه، 1 واحد دانش بنیان، 1 پیشکسوت نمونه، 1 پیشکسوت معدن، 1 مدیر جوان صنعتی و 1 بانوی صنعتگر تقدیر می‌شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *