ذوق زدگی آمریکایی ها از احداث پایگاه نظامی ترکیه در خلیج فارس

7:55 - 25 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۵۳۰۰
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
اگر قرار بود با ایجاد یک پایگاه نظامی در کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس، امنیت جمهوری اسلامی ایران به مخاطره بیفتد، این اتفاق سال ها پیش و در زمان تاسیس و راه اندازی چندین پایگاه نظامی آمریکا در امارات و قطر رخ می داد.
-گروه سیاسی: همزمان با آغاز بحران سوریه در سال 2011 میلادی، اتحادها و پیمانهای نانوشته میان برخی از کشورهای منطقه در صحنه عمل بروز و ظهور یافت؛ پیمانهایی که وجه بارز آن را در روابط سه کشور ترکیه، عربستان سعودی و قطر می توان مشاهده کرد؛ وقتی که این سه کشور هر آنچه که داشتند را برای کنار زدن بشار اسد و تحت فشار قرار دادن ایران به لحاظ سیاسی به کار بستند.

آخرین نمونه همکاری محکوم به شکست این سه کشور را می توان در ساخت پایگاه نظامی ترکیه در خاک کشور کوچک قطر برشمرد.

ترکیه در اواخر ماه آوریل سال جاری به طور رسمی یک پایگاه نظامی را در قطر، که اولین پایگاه نظامی این کشور در خاورمیانه است، راه اندازی کرد.

گزارش دفاعی

ذوق زدگی آمریکایی ها از احداث پایگاه نظامی ترکیه در خلیج فارس

ژورنال تخصصی ارتش آمریکا در آخرین شماره خود اعلام کرد انتظار می‌رود در پایگاه نظامی تازه ساخت ترکیه در قطر حدود 3000 پرسنل نظامی حضور داشته باشند که در این میان نیروهای زمینی،یگان ویژه عملیات مخصوص و نیروهای آموزشی حاضر خواهند بود.

این ژورنال در توصیف پایگاه نظامی جدید ترکیه در منطقه نوشت: "قرار است در این پایگاه نظامی نیروهای مسلح ارتش ترکیه با حضور خود به کار آموزش نیروهای نظامی قطر نیز مبادرت کرده و زمینه را برای انجام رزمایش نظامی مشترک فراهم آورند. به علاوه، پایگاه نظامی در قطر به عنوان مکانی بالقوه برای خنثی کردن نفوذ رو به افزایش ایران در منطقه است. این  پایگاه نظامی همچنین بخشی از ائتلاف سنی‌ها با هم و شکل گیری جبهه ائتلاف ترکیه، قطر و عربستان است. در مراحل نهایی قطر میزبان بزرگترین پایگاه نظامی در خاورمیانه با حضور ده هزار نظامی آمریکا خواهد بود."

گزارش دفاعی

حضور نوعثمانی ها در قطر به معنای حضور ناتو در منطقه است

در همین زمینه حسن هانی زاده کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه حضور ترکیه در قطر می تواند به عنوان یک عامل تهدید کننده امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود گفت: ساخت این پایگاه نظامی ترکیه ای بحران امنیتی جدیدی در آب راه خلیج فارس ایجاد خواهد کرد.

وی با یادآوری این نکته که ترکیه عضو ناتو است و حضور این کشور در قطر به منزله حضور ناتو در این کشور حاشیه نشین خلیج فارس محسوب می شود اظهار کرد: از آنجاکه ناتو اهداف توسعه طلبانه ای دارد به نظر می رسد که قطر با اجازه دادن به ترکیه برای احداث پایگاه نظامی، در حال بازی کردن با آتش است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به فعالیت دو پایگاه نظامی بزرگ آمریکایی ها در قطر که بیش از ده هزار نظامی آمریکایی در آن حضور دارند عنوان کرد: ساخت پایگاه نظامی خارجی در قطر، نوعی لشکرکشی در منطقه و امنیتی کردن خلیج فارس محسوب می شود.

هانی زاده با تاکید بر این نکته که "هم قطر و هم ترکیه در صدد مختل کردن امنیت خلیج فارس هستند و اقدام اخیر آنها پیامدهای بسیار خطرناکی برای آزادی کشتیرانی در خلیج فارس و امنیت این منطقه تلقی می شود" گفت: این مسئله نشان می دهد که ترکیه با اهداف تسلط بر خلیج فارس و غارت منابع کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس چه در حوزه نفت و چه در حوزه گاز، اهداف بلندمدتی دارد و با تکیه بر ناتو و کمک آمریکا سعی می کند به نوعی با جمهوری اسلامی ایران رقابت کرده و ما را منزوی کند. 

گزارش دفاعی

قریب به اتفاق تحلیلگران اعتقاد دارند که امنیت ایران که در سالیان اخیر به بهترین شکل ممکن توسط نیروهای مسلح ایران حفظ شده، با ایجاد یک پایگاه نظامی ترکیه ای در منطقه، دچار خدشه نخواهد شد؛ چرا که اگر قرار بود با ایجاد یک پایگاه نظامی در کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس، امنیت جمهوری اسلامی ایران به مخاطره بیفتد، این اتفاق سال ها پیش و در زمان تاسیس و راه اندازی چندین پایگاه نظامی آمریکا در امارات و قطر رخ می داد.



شهروند
|
-
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
0
0
پیامدهای ناامنی به عهده امریکا می باشد. برای ما خیلی خوب است که لانه زنبور را یکجا از بین ببریم ولی کسی که ضرر خواهد کرد امریکا است که اینگونه ذوق زده می شود.
جبار
|
-
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
0
0
چقدر ساده هستین درخلیج پایگاه بزنه اون موقع هیچ اهمیتی نداره.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *