ساخت سیستم تایپ دوزبانه با کدهای بریل برای افراد معلول در کشور

به گزارش گروه اجتماعی میزان، داود معروفی، مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: «سیستم تایپ دوزبانه مبتنی بر BCI و کدهای بریل» توسط دکتر علی مالکی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه سمنان، مهندس فاطمه آهنین جان از دانشجویان این دانشگاه با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه در اداره کل مالکیت صنعتی و ثبت اختراع به شماره 86673 به ثبت رسیده است.

مالکی در توضیح این اختراع گفت: سیستم تایپ دو زبانه مبتنی بر BCI و کدهای بریل برای استفاده بیمارانی که دچار ناتوانی در چهار اندام هستند و افرادی که توانایی برقراری ارتباط با اطرافیان خود به شکل طبیعی را ندارند، ارائه شده است.

وی افزود: در این سیستم هیچ نیازی به استفاده از اعصاب محیطی و عضلات نیست و فرامین مستقیماً از مغز و بر اساس پتانسیل برانگیخته بینایی حالت ماندگار دریافت می‌شود، بنابراین بیماران با درجات مختلف بیماری می‌توانند از آن استفاده کنند.

مالکی ادامه داد: همچنین این سیستم امکان تایپ کردن به دو زبان انگلیسی و فارسی را به کاربر می‌دهد و بر اساس کدهای بریل بنا نهاده شده که عمل نوشتن را برای کاربر به مراتب بهینه‌تر کرده و سرعت می‌بخشد.

مالکی تصریح کرد: حدود 60 الگو برای حروف فارسی و انگلیسی در نظر گرفته شده است که همه این الگوها تنها با شش دایره قابل رسم هستند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این شش دایره، سه دایره دیگر برای کنترل روند نوشتن نیز در نظر گرفته شده، بنابراین تنها با 9 فرکانس مشخص می‌توان هر الگویی را مشخص کرد که این ویژگی مزیت بزرگی است که دقت طبقه‌بندی بالایی را درپی دارد.