در جلسه داورزنی و کمپدلی چه گذشت؟

- طببق اعلام روابط عمومی فدراسیون والیبال، کمپدلی شب گذشته (۳۰ آذرماه) از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد تهران شد.

گزینه نخست هدایت تیم ملی والیبال زنان ایران ظهر امروز (چهارشنبه یکم دی‌ماه) در نخستین روز حضورش در ایران با محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این نشست فریبا محمدیان نایب رییس بانوان، مهناز شاددل مشاور امور بانوان و صدیقه اسلامی سرپرست تیم ملی زنان نیز حضور داشتند.

ارائه برنامه کامل آماده‌سازی تیم ملی والیبال زنان و برنامه نظارتی بر تیم‌های رده سنی نوجوانان و جوانان، از جمله برنامه‌های کمپدلی در سفر ۱۵ روزه به تهران است.

وی فردا (پنج‌شبنه دوم آذرماه) نیز نشستی با فریبا محمدیان نایب رییس فدراسیون والیبال خواهد داشت و عصر در خانه والیبال تهران نظاره‌گر دیدار دو تیم سایپا و مهرسان در چارچوب هفته دوم دور برگشت لیگ برتر زنان خواهد بود.

رییس فدراسیون والیبال در این ابتدای این جلسه گفت: والیبال در ایران پر طرفدارترین ورزش خانوادگی است و در بین دختران محبوبیت خاصی دارد. باور داریم که ظرفیت والیبال بانوان ایران بسیار خوب است و چیزی از بسیاری کشور‌های آسیا و جهان کم ندارد و حتی بازیکنان ایران از نظر فیزیکی از خیلی کشور‌ها مانند ژاپن، چین و کره جنوبی در قاره آسیا نیز بهتر هستند. والیبال تنها رشته‌ای در ایران است که برای بانوان خود کمپ اختصاصی دارد و این نشان دهنده میزان اهمیت و نگاه فدراسیون به والیبال بانوان است. می‌خواهیم در والیبال بانوان هم مثل مردان از قدرت‌های جهان شویم.

وی با بیان اهداف تدوین شده برای والیبال زنان ایران، تصریح کرد: برای رسیدن به این اهداف، نیازمند برنامه و استراتژی هستیم که تنظیم آن بر عهده سرمربی تیم ملی زنان و حمایت و پشتیبانی نیز بر عهده فدراسیون است. به عنوان فدراسیون با تمام توان از برنامه‌های تیم ملی بانوان حمایت می‌کنیم.

دکتر داورزنی با تاکید بر این‌که رسیدن به فهم و درک مشترک با سرمربی تیم ملی برای فدراسیون بسیار مهم است، افزود: فهم مشترک برای ترسیم برنامه توسعه والیبال زنان ضروری است و انتظار داریم که سرمربی تیم ملی نیز حساسیت و دقت لازم را در این زمینه داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که فدراسیون والیبال مایل نیست به صورت جزیره‌ای در هر رده سنی بانوان عمل کند، تاکید کرد: باید برنامه‌ای تدوین شده‌ای برای تیم‌های رده سنی نوجوانان و جوانان به همراه تیم ملی بزرگسالان داشته باشیم. یعنی سرمربی تیم ملی بزرگسالان نظارت دقیقی بر روی برنامه‌های تیم‌های پایه به ویژه نوجوانان و نونهالان داشته باشد. چرا که نقاط ضعف تیم ملی در چهار سال بعد را می‌بایست از الان در تیم ملی نوجوانان برطرف کرد.

داورزنی در ادامه به فرهنگ و تمدن با سابقه ایران اشاره کرد و گفت: ایران و رم تمدن بالای هفت هزار سال دارند. اشتراکات فرهنگی زیادی بین ایران و ایتالیا وجود دارد و با استفاده از این اشترکات باید برنامه برای توسعه والیبال زنان را تدوین کنیم تا به اهداف دست یابیم.

وی با اشاره به حضور لژیونر‌های والیبال ایران در جهان گفت: زنان والیبالیست ایران انگیزه زیادی برای دیده شدن در جهان دارند و امیدوارم با کمک همدیگر شرایط را به گونه رقم بزنیم که دیده شوند. اعتقاد داریم که حجاب محدویت برای مطرح شدن در جهان نیست و بازیکنان ایران می‌توانند با استفاده از تجربه‌های شما (کمپدلی) به رشد قابل توجهی دست یابند.

رییس فدراسیون والیبال همچنین به تعاملات خوب فدراسیون با والیبال کشور‌های جهان از جمله ترکیه، صربستان، ایتالیا و آذربایجان اشاره کرد و گفت: برای اردو‌های آماده‌سازی و بازی‌های تدارکاتی تیم ملی والیبال زنان هیچ محدویتی نداریم و حتی می‌توانیم کمپ‌های آماده سازی با این کشور‌ها برگزار کنیم.

داورزنی با تاکید بر این‌که والیبال مردان ایران تقریبا به اکثر اهداف خود دست یافته است و الان آرمان بزرگ‌تر و جدیدتری برای خود تعریف کرده است، افزود: در نظر داریم والیبال زنان ایران را به قدرتی در جهان تبدیل کنیم، کار بسیار سختی است، اما شدنی است و این باور را داریم که موفق می‌شویم. شدنی است و نیاز به استراتژی بلند مدت دارد که پله پله گام برداریم. اگر می‌خواهیم در پنج سال دیگر به اهداف بلند مدت بانوان دست یابیم، از اکنون باید به تیم ملی نوجوانان توجه ویژه کنیم.

وی تاکید کرد: نگاه فدراسیون به والیبال بانوان افق هشت ساله هست و طبیعی است که انتظار پیشرفت آنی نخواهیم داشت و باید با برنامه پیش برویم. بنابر این نقاط ضعف والیبال بانوان را دقیق بررسی و برای برطرف کردن آن‌ها، برنامه‌ریزی کنید. شاید عمده مشکلات به سطح فنی بازیکنان نوجوان برگردد که باید اصلاح کنیم تا در بزرگسالی در تیم ملی موفق عمل کنند.

همچنین الساندرا کمپدلی در گفت‌وگو با محمدرضا داورزنی با بیان این‌که از نظر فرهنگی نیز زنان ایرانی قدرت خاصی دارند که شاید زنان بسیاری از کشور‌ها این قدرت را نداشته باشند، گفت: کار با فدراسیون والیبال ایران را افتخاری می‌دانم و قول می‌دهم که تمام توان خود را برای دستیابی به اهداف فدراسیون به‌کار گیرم.

گزینه نخست هدایت تیم ملی والیبال زنان ادامه داد: برای تدوین برنامه‌های خود ابتدا باید با همه دلسوزان والیبال ایران صحبت و درباره نقاط ضعف و قوت این رشته ورزشی تحقیق کنم. قبل از قبول پیشنهاد ایران نیز با برزگان زیادی در والیبال جهان صحبت کردم تا بتوانم در این زمینه موفق عمل کنم.

وی تصریح کرد: در مجموع از همکاری با فدراسیون والیبال ایران خوشحال هستم و شوق و ذوق زیادی برای شروع کار دارم. برایم خیلی مهم است که با مربیان والیبال ایران ارتباط خوبی برقرار کنم.

کمپدلی با اشاره به این‌که زنان اندکی در جهان به عنوان سرمربی با تیم‌های ملی و باشگاهی همکاری می‌کنند، گفت: خوشبختانه در ایران این فرصت به خوبی برای زنان مهیا شده است که به عنوان سرمربی فعالیت کنند. حتی در ایتالیا هیچ خانمی به عنوان سرمربی در تیم‌های والیبال زنان فعالیت نمی‌کند و ایران از این نظر بسیار خوب کار کرده است.

وی با اشاره به اهداف فدراسیون برای والیبال زنان ایران گفت: هر چی را رویاپردازی کنید، به آن خواهید رسید. برای رسیدن به این اهداف نیازمند تشکیل کارگروهی با مربیان ایرانی است تا با همفکری و برنامه‌ریزی مناسب حرکت را شروع کنیم.

اله با تاکید بر این‌که کار با تیم‌های پایه و اصلاح تکنیک و ساختار‌ها از شوق‌های زندگی من است، گفت: یقین دارم که اگر در رده‌های سنی به این موضوع‌ها دقت شود، نتیجه آن در تیم ملی بزرگسالان سال‌های آینده ایران مشهود خواهد بود.