_ روزنامه وطن امروز نوشت: هوای تهران برای چندمین روز متوالی، دیروز هم آلوده گزارش شد به طوری که در ۱۸ ایستگاه کیفیت هوای این کلانشهر در شرایط قرمز قرار گرفت.
شهروندان تهرانی از ابتدای ماه جاری تاکنون رنگ هوای سالم را به چشم ندیدهاند و این معضل که هر ساله در پی وارونگی هوا در فصول سرد اتفاق میافتد پایتختنشینان و ساکنان کلانشهرها را کلافه کرده است؛ پدیدهای که اکنون به مشکلی لاینحل تبدیل شده است و گره کور آن به دست یک سازمان یا نهاد خاص باز نمیشود، بلکه باید راهکارهای اصولی با هماهنگی و همافزایی همه دستگاهها، نهادها و سازمانهای مرتبط ایجاد و هر بخش وظایف خود را در این زمینه تمام و کمال انجام دهد. به گفته کارشناسان، چنانچه قانون هوای پاک که ۴ سال از تصویب آن میگذرد در دولت گذشته اجرا میشد، بیتردید پایتخت و کلانشهرها هماکنون با چنین مشکلی روبهرو نمیشدند.
حل مشکل ترافیک، نوسازی ناوگان حملونقل عمومی و توسعه آن، تغییر سوخت نیروگاهها و کارگاهها و خروج موتوسیکلتها و خودروهای فرسوده از چرخه فعالیت، راهکارهایی است که به عقیده کارشناسان میتواند مشکل آلودگی هوا رفع کند.
در این باره رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هوای آلوده این روزها نفس تهرانیها را بند آورده است، گفت: مجلس با دولت برای ایجاد راهکارهای لازم به منظور رفع تدریجی معضل آلودگی هوا در تعامل است. از طرفی، چون رفع مقطعی این پدیده نیازمند بودجه خاصی نیست، بنابراین مجلس راهکارهای اصولی مدیریتی را در این زمینه به دولت داده است.
سمیه رفیعی اظهار داشت: علاوه بر توجه دولت به اجرای قانون هوای پاک، برای رفع مقطعی مشکل آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهرها تاکید شده است ترافیک در پهنه شهر توزیع شود، همچنین تردد کامیونها، کامیونتها، خودروهای حمل بار و... باید در شب انجام شود، چرا که اکنون ناوگان حملونقل عمومی و خیلی از تاکسیها و موتوسیکلتها فرسوده و دودزا هستند که در کنار کامیونها و وانتبارها آلودگی تهران را تشدید میکنند.
وی در ادامه افزود: توجه به معاینه فنی موتورخانههای شهری را نیز به دولت گوشزد کردهایم تا علاوه بر ساماندهی وضعیت ترافیک، آلودگی هوای تهران از منابع ایستا نیز شناسایی و از ایجاد آن جلوگیری شود.
رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۲۳ دستگاه متولی اجرای قانون هوای پاک برای رفع معطل آلودگی هوا باید وارد عمل شوند، گفت: قطعا یک دستگاه به تنهایی نمیتواند مشکلات را حل کند، این در حالی است که جای کارشناسان هواشناسی نیز در جلسات مربوط به آلودگی هوا خالی است، چرا که این سازمان میتواند تا ۵ روز آینده وضعیت هوا را پیشبینی کند.