ابراهیم فراهانی در گفتوگو با میزان با اشاره به برگزاری نشست سالیانه سازمان همکاریهای شانگهای و بررسی عضویت دائمی ایران در این سازمان، اظهار داشت: طبق دعوتنامهای که برای شورایعالی امنیت ملی فرستاده شده، قرار است نشست شانگهای در کشور تاجیکستان و شهر دوشنبه مرکز این کشور، در ۲۵ و ۲۶ شهریور ماه تشکیل شود.
این کارشناس مسائل بینالملل اضافه کرد: ایران بعد از سال ۲۰۰۵ در این سازمان به عنوان عضو ناظر بود و در این دوره به پیشنهاد روسیه قرار است که عضویت ایران به عنوان عضو رسمی، در آن بررسی شود و درصورت موافقت، عضو دائمی این پیمان شود. عضویت رسمی ایران در این سازمان برای کشورمان بسیار با اهمیت است.
فراهانی اضافه کرد: ایران با آن که بسیار علاقه داشته و سعی کرده است که بتواند به عضویت رسمی این پیمان درآید، تاکنون نتوانسته است. البته خیلی از کشورهای مثل ترکیه و چند کشور دیگر نیز عضو ناظر هستند.
وی با بیان اینکه پیوستن به این سازمان میتواند برای ایران منافع بسیار زیادی داشته باشد، گفت: با توجه به اینکه مسئله ایران به مسئله نگاه به طرف شرق است و بیشتر خودش را در قطببندی شرقی میبیند، میتواند از طرف بسیاری از کشورهای عضو سازمان، منافعی داشته باشد و اگر به سمت تولید برود، بازارهای بهتری برای فروش محصولات خود خواهد داشت.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: هر کشوری به این پیمانهای بزرگ بپیوندد، معمولاً وزن سیاسی بالاتری پیدا میکند؛ مخصوصاً پیمان شانگهای که ابتدا یک پیمان مرزی برای چین برای اینکه مرزهایش را حفظ کند بوده است و بعد به یک پیمان بزرگ تبدیل شده است که جنبه اقتصادی بسیاری به دور از مسائل امنیتی دارد.