شروین شکوهی در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که آیا بهبودیافتگان کرونا بعد از گذشت ۱۴ روز باز هم امکان انتقال این بیماری را به سایر افراد دارند، گفت: بعد از گذشت دو هفته احتمال انتقال ویروس کووید۱۹ توسط این افراد بسیار پایین است، اما درصد کمی از این احتمال وجود دارد به همین دلیل بهتر است مبتلایان بعد از بهبودی و گذراندن ۱۴ روز قرنطینه، یک هفته هم با ماسک در مکانهای مختلف ظاهر شوند.
این متخصص عفونی ضمن اشاره به اینکه کرونا از طریق تعریق بدن بیمار به سایر افراد منتقل نمیشود، افزود: مقدار زیادی از این ویروس در آب دهان فرد مبتلا وجود دارد و اگر آب دهان بیمار روی دست کسی بریزد، فرد را مبتلا نمی کند، چرا که کووید۱۹ از طریق پوست منتقل نمیشود، اما اگر شخص، دست آلوده خود را به چشم، گوش، دهان و بینی خود بزند احتمال انتقال این بیماری بسیار بالا است.
شکوهی در خصوص آسیبهایی که این ویروس به سیستم عصبی مبتلایان وارد میکند، بیان کرد: کووید۱۹ هم از طریق سیستم عصبی مرکزی و محیطی و از عروق سیستم عصبی درگیری ایجاد میکند و این عارضه از همان روز اول از علائم ابتلا به کرونا بوده است و اینکه تعداد آن به نسبت اوایل شیوع این بیماری افزایش یافته است، از درگیری تعداد بیشتری از افراد به این بیماری ناشی میشود که موجب افزایش علائم نادر ویروس کووید۱۹ شده است.
وی اظهار کرد: اگر کرونا باعث ایجاد سکته مغزی و درگیری عروق شود بسته به اینکه کدام قسمت از مغز درگیر شده و درصد تخریب چه اندازه بوده و همچنین سن فرد مبتلا جند سال است، عوارض سکته مغزی نظیر فلجی را به همراه دارد.
این متخصص عفونی در پاسخ به این سوأل که آیا کرونا باعث نابینایی و ناشنوایی میشود، توضیح داد: درگیری اعصاب مغزی به صورت عوارض نادر این بیماری است و نابینایی و ناشنوایی عصبی ناشی از ابتلا به کرونا بسیار نادر است، ولی احتمال آن وجود دارد.
شکوهی در خصوص نابینایی مبتلایان بر اثر مصرف برخی از داروهای تجویزی برای درمان این بیماری عنوان کرد: یکی از داروهایی که در گذشته برای درمان این بیماری استفاده میشد و هم اکنون کمتر مصرف میشود، باعث به وجود آمدن مشکلات بینایی میشود، اما باید مصرف آن طی مدت طولانی صورت گیرد تا این اتفاق بیفتد و طی ۵ یا ۱۰ روز این دارو به دز خطرناکی که منجر به بروز عارضه چشمی شود، نمیرسد.