چرا دیابتی‌ها بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند؟

دکتر علیرضا استقامتی فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم آندوکرینولوژی در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، در پاسخ به این سوال چرا دیابتی‌ها بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند؟ گفت: کلا بیماری‌هایی که سیستم ایمنی و دفاع بدن را ضعیف می‌کنند می‌توانند فرد را در معرض عفونت‌های ویروس و میکروبی قرار دهند. یکی از مواردی که می‌تواند روی کارکرد سیستم ایمنی و دفاع ما در برابر عوامل میکروبی یا ویروسی نقش داشته باشد دیابت است.

استقامتی در ادامه توضیح داد: وقتی قند خون بالا می‌رود کارایی و عملکرد سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها نمی‌تواند کار خود را به خوبی انجام دهد. این عفونت می‌تواند در بدن پخش شود و آلودگی ایجاد کند.

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم آندوکرینولوژی گفت: ویروس کرونا نیز به همین صورت است و نیاز دارد که بدن فرد خودش در برابر آن مقاومت کند چرا که هنوز درمان قطعی برای این بیماری به وجود نیامد. در نتیجه باید سیستم ایمنی و دفاعی ما باید این ویروس را از بین ببرد.

استقامتی بیان کرد: اگر قند خون تنظیم نباشد طبیعتا دفاع بدن کارکرد طبیعی ندارد و توصیه ما این است که دیابتی‌ها کنترل قند را مخصوصا در این زمان جدی بگیرند. در بیشتر مواقع برخی از این دیابتی‌ها فقط برای رفع تکلیف قرص می‌خورند و یا انسولین می‌زنند.

این فوق تخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم آندوکرینولوژی بیان کرد: کنترل قند خون تنها راهکار اساسی و اصلی برای پیگیری از ابتلا به کرونا و حفظ دفاع بدن است. تا حد ممکن قند را در حد طبیعی نگه دارند که نه خیلی پایین بیاید و نه خیلی بالا برود.

استقامتی گفت: دیابتی ها این مدت برای ورزش کردن هم به بیرون مواجه نکنند و به صورت مستمر قند خود را اندازه گیری کنند.