ضرورت کاربست طرح‌های مبتنی بر ساماندهی حاشیه نشینی/ گلایه از عملکرد نامطلوب برخی مدیران استانی

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، نخستین نشست کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سیستان و بلوچستان در این نشست با تاکید بر مشارکت حداکثری نهاد‌های متولی در تحقق سیاست‌های سکونت گاه‌های غیررسمی و توانمندسازی حاشیه نشینان اظهار داشت: حاشیه نشینی به عنوان یک معضل زیربنایی و آسیب اجتماعی از دغدغه‌های همیشگی مقام معظم رهبری بوده است که کارگروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد شهری استان با عنایت به وظایف قانونی خود در کاهش معضلات موجود پیش قدم خواهد بود.

وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی سازمان‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی گفت: متاسفانه برخی از مجریان استانی در تحقق خواسته‌های مد نظر مقام معظم رهبری عملکرد نا مطلوبی داشته و در صورت استمرار این بی‌توجهی وضعیت موجود هم در حوزه وسایل ارتباط جمعی منتشر و هم در این خصوص پیشگیری‌های قضایی محقق می‌شود.

حمیدیان با اشاره به عوامل تسهیل گر بروز حاشیه نشینی، خاطرنشان کرد: ریشه اصلی حاشیه نشینی در ساختار کلان تبعیض، در سطح میانی ناسازمانی روابط شهری و روستایی و در سطح خرد برنامه ریزی غیرنظام‌مند است که عامل تسهیل و تشدید حاشیه نشینی است.

وی با بیان اینکه بیش از ۲ هزارو ۷۰۰ محله حاشیه نشین در کشور وجود دارد، عنوان کرد: نزدیک به ۱۱ میلیون نفر در این محلات زندگی می‌کنند که گسیختگی رابطه شهری، روستایی و عشایری حاشیه نشینی را تشکیل داده است.

معاون رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در کاربست طرح‌های مبتنی بر ساماندهی حاشیه نشینی، باید پیوست اجتماعی مناطق را با رویکرد بومی مدنظر قرار داد و علاوه بر مباحث عمرانی مسئله فرهنگی را نیز رصد کرد.

حمیدیان در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر توسعه اجتماعی در حاشیه‌ی شهر‌های استان، توانمندسازی روستاییان با هدف مدیریت عوامل تسهیل‌گر حاشیه نشینی با رویکرد توانمندسازی، حرفه آموزی و توسعه گردشگری مدنظر کارگروه باشد.