به گزارش سرویس بین الملل تعدادی از روزنامه ها و رسانه ها در روزهای اخیر و به دنبال افزایش تنش و حمله های لفظی بین هند و پاکستان و متهم کردن دیپلمات های دو کشور به جاسوسی از کاهش سطح روابط دو کشور خبر داده بودند.
موج جدیدی از تنش بین دهلی نو و اسلام آباد به دنبال بازداشت واخراج هفته گذشته محمود اختر دیپلمات برجسته پاکستانی در دهلی نو و اعتراف وی به جاسوسی شش دیپلمات پاکستانی آغاز شد.
به دنبال این اقدام هند، پاکستان نیز با اخراج یک دیپلمات ارشد هندی ،با انتشار تصاویر تعدادی از کارکنان سفارت هند در اسلام آباد ،آنها را متهم به جاسوسی کرد.
دهلی نو با بی اساس خواندن اتهام جاسوسی به دیپلمات های این کشور از سوی پاکستان اعلام کرد این اقدام باعث به خطر افتادن جان این دیپلمات ها شده و دستور بازگشت آنان را صادر کرد.
این تحولات و افزایش تنش بین دو کشور باعث شد که برخی از رسانه ها ،احتمال کاهش سطح سیاسی روابط دو کشور را مطرح کنند.
تنش بین هند و پاکستان به دنبال درگیری های سه ماه و نیم گذشته در کشمیر بین نیروهای امنیتی و معترضان که منجر به کشته شدن 90 نفر و هفت هزار زخمی شد به شدت بین دو کشور افزایش یافته است.
حمله به پایگاه ارتش هند در اوری کشمیر که منجر به کشته شدن 19 سرباز ارتش و حمله تلافی جویانه هند به پایگاه شبه نظامیان در خاک پاکستان شد ،شکاف بین دو کشور همسایه را عمیق تر کرد.
این تنش ها باعث شد که نیروهای مرزبانی هند و پاکستان در هفته های اخیر بارها با گشودن آتش و گلوله باران نقاط مرزی آتش بس بین دو کشور را نقض کنند.
نیروی مرزی هند هفته گذشته ادعا کردند که پاکستان در دو هفته گذشته 67 بار توافق آتش بس با این کشور را نقض کرده است.
وزارت امور خارجه هند و پاکستان بارها با فراخوانی سفرای یکدیگر به نقض آتش بس در امتداد مرزهای بین المللی و خط واقعی کنترل اعتراض کرده اند.
هند و پاکستان در سال 2003 توافق آتش بس در مرز های جامو و کشمیر را امضا کردند
بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال 1947میلادی تاکنون است.