به گزارش ، داریوش محمودی امروز در حاشیه مراسم افتتاحییه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی و موادغذایی 'ایران آگروفود 2016' در تهران با بیان اینکه تثبیت شرایط اولین نیاز حوزه تولید است، گفت: ورودی و خروجی صنعت نیازمند ثبات رفتار است.
وی با بیان اینکه 90 درصد روغن خام مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود، افزود: اجرای هر ایدهای در صنعت روغن نباتی نیازمند بسترسازی است، تا آسیبی به بخش وارد نشود.
دبیر انجمن صنفی روغن نباتی با بیان اینکه سقف واردات روغن پالم رعایت میشود، افزود: سقف واردات این روغن را وزارت بهداشت تعیین کرده و بر همان اساس هم وارد میشود.
محمودی تصریح کرد: تولید با ارزش است، اما کارخانهها باید به فکر تأمین نیازشان باشند در حالی که فقط 7 درصد از نیاز کارخانهها از طریق تولیدات داخلی تأمین میشود.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغننباتی ایران با بیان اینکه افزایش تولید کار طولانی مدت است و سریع به نتیجه نمیرسد، گفت: بحث تولید دانههای روغنی به مؤلفههای متعددی وابسته است و نتیجه برنامه تولید هم زمانبر است، بنابراین صنایع در حال حاضر چارهای جز تأمین نیاز خود از طریق واردات ندارند.
وی با بیان اینکه در تعیین قیمت روغن دولت به طور مستقیم دخالت میکند، بیان داشت: یک شکاف قیمتی بین هزینههای تمام شده و فروش در نرخ روغن نباتی وجود دارد و برای اینکه صنعت روغن نباتی بتواند به کار خود ادامه دهد، باید قیمت این محصول به سطح اقتصادی برسد.
محمودی در مورد افزایش قیمت روغن نیز اظهار داشت: این کالا مانند گندم و شکر جزء کالاهای استراتژیک است، بنابراین از طرف سازمانهای نظارتی و دولت برای نرخگذاری آنها نظارت میشود.
دبیر انجمن روغن نباتی کشور با بیان اینکه برنامهای برای افزایش قیمت نداریم، گفت: قیمت این کالا در ماه مبارک رمضان و طرح ضیافت ثابت میماند.
وی با بیان اینکه برای بهبود وضعیت تولید نیازمند تسهیل شرایط صادراتی هستیم، گفت: در حال حاضر بخش عمدهای از صنعت روغن نباتی با کمتر از نیمی از ظرفیت خود کار میکند.
محمودی به این نکته نیز اشاره کرد که حدود 21 هزار تن کلزای تولید داخل توسط صنایع روغن نباتی از شرکت بازرگانی دولتی خریداری شده است.