به گزارش
گروه اقتصاد ، نورسلطان نظربایف در جمع فعالان اقتصادی دو كشور در تهران اظهار داشت: بخش كشاورزی جذابترین موضوع برای فعالیت و همكاری های مشترك دو كشور است.
وی افزود: شركت های ایرانی تولیدكننده غلات، دام، گوشت، لبنیات و صنایع فرآوری می توانند تاثیرات زیادی بر مبادلات تجاری با قزاقستان داشته باشند.
وی افزود: قزاقستان تقاضای زیادی برای محصولات یاد شده دارد و در عین حال خواستار فعالیت مشترك بخش های خصوصی دو كشور در زمینه كشت فراسرزمینی، دامپروری و ایجاد واحدهای تولیدكننده گوشت شد.
رئیس جمهوری قزاقستان گفت: تولیدكنندگان بخش كشاورزی در ایران، تاثیر زیادی بر توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی دو كشور دارند.
وی اضافه كرد: تولید میوه و سبزیجات در قزاقستان توسعه نیافته و در بخش گلخانه نیز به همكاری با جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.
نظربایف گفت: قزاقستان ویژگی های منحصر به فرد جغرافیایی دارد و از نظر اقلیمی نیز به قطب نزدیك، در جنوب گرم و در مركز نیز از آب و هوای معتدلی برخوردار است، ضمن آنكه اراضی این كشور برای كشت غلات و سایر محصولات زراعی مناسب است و در زمینه تولید و فعالیت های اقتصادی مشترك توسط بخش خصوصی دو كشور، می تواند اقدامات متنوعی انجام شود.
وی اظهار داشت: قزاقستان باهدف حمایت از فعالیت شركت های خارجی در عرصه های اقتصادی، یك صندوق توسعه سرمایه ای و بانكی ایجاد كرده است.
حاضران این نشست، 50 نفر از فعالان اقتصادی و صاحبان بنگاه های بزرگ دو كشور در بخش كشاورزی، صنعت، معدن، حمل ونقل و سرمایه گذاری بودند.
در مدت یك سال گذشته با واگذاری ریاست كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی به وزارت جهاد كشاورزی، بخش كشاورزی دو كشور تحركات چشمگیری داشته است.
همچنین رئیس جمهوری كشورمان كشت فراسرزمینی را به عنوان یكی از موضوع ها و زمینه های همكاری و اولویت بین ایران و قزاقستان مورد تاكید قرار داده است.
به گزارش ایرنا، نورسلطان نظربایف رئیس جمهوری قزاقستان و هیات همراه دوشنبه این هفته(23 فروردین) وارد تهران شد. در حضور رئیسان جمهوری دو كشور، 9 یادداشت تفاهم و موافقتنامه همكاری امضا شد.
براساس آمار منتشر شده از سوی گمرك جمهوری اسلامی ایران، میزان مبادلات تجاری دو كشور در سال 1393 به رقم 354 میلیون دلار رسید كه ارزش صادرات و واردات جمهوری اسلامی ایران به ترتیب 187 و 167 میلیون دلار اعلام شد.
انتهای پیام /