صندوق توسعه کشاورزی قزوین ۸۰۰ فقره تسهیلات پرداخت کرده است
به گزارش، علی‌اکبر متقی فرد اظهار داشت: در حال حاضر در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان بیش از۶۰ تشکل فعال و فراگیر عضو هستند.

وی افزود: این تشکل‌ها در زمینه‌های زراعت، باغبانی، دامپروری، صنایع تبدیلی و آبزی‌پروری فعالیت دارند و در سال جاری حدود ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به اعضاء پرداخت ‌شده است.

متقی‌فرد بیان کرد: بیشتر اعتبارات برای سرمایه در گردش زیربخش‌ها در عرصه‌های مختلف هزینه شده که در کنار آن برای عاملیت اجرایی طرح‌های آبیاری تحت‌ فشار و سامانه آبیاری نوین اعتباری معادل ۱۱۵ میلیارد ریال پرداخت‌ شده است.

وی افزود: از محل اعتبارات صندوق برای اجرای ۱۱۴ طرح در حوزه سامانه آبیاری نوین در سطح یکهزار و 580 هکتار از باغات و اراضی استان اقدام شده است.

این مسوول یادآور شد: میانگین پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها ۹۰ درصد است که برای پنجمین سال متوالی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، عاملیت اجرای طرح‌های نوین را نیز بر عهده ‌گرفته است.

رئیس هیئت ‌مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان قزوین بیان کرد: ۴۰ درصد اعضای تشکل‌ها توانسته‌اند از اعتبارات صندوق استفاده کنند و این صندوق توانسته در اجرای طرح‌های نوین نقش مهمی ایفا کند.

وی ارزش محصولات کشاورزی استان را بیش از ۷ هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: به‌طور میانگین برای اداره مناسب صندوق باید حداقل ۱۵ تا ۲۰ درصد این ارزش اعتباری در صندوق موجود باشد که در این راستا برای تقویت صندوق سالانه ۴۰ میلیارد ریال از مرکز هم دریافت می‌شود.
متقی‌فرد یادآور شد: درمجموع ۱۷۱ فقره تسهیلات سرمایه در گردش در دوره یکساله برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز شامل ذرت، سویا، جو، کود شیمیایی، انواع بذر گندم با کارمزد 4 درصد، در قبال عقد قراردادهای قرض‌الحسنه به مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال پرداخت ‌شده است.

وی پیگیری وصول مطالبات را از مهم‌ترین اقدامات برای استمرار خدمات صندوق دانست و اظهار داشت: این پیگیری باعث شده تا اقساط برخی شرکت‌ها بسیار زودتر از موعد مقرر دریافت شود که این کار به سودآوری شرکت هم کمک کرده و در سال مالی منتهی به شهریور امسال حدود ۹۰ درصد مطالبات وصول‌ شده است.

رئیس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قزوین خاطرنشان کرد: در هفت سال گذشته بیش از ۹ هزار و ۲۰۵ هکتار از اراضی و باغات استان با اولویت تعیین‌ شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی مبلغ ۴۰ میلیارد تومان اعتبار از مزایای یارانه کمک نقدی و مستقیم دولت در اجرای سامانه‌های آبیاری نوین و قطره‌ای، بارانی و کلاسیک، استفاده کردند و برای حفظ منابع آبی در عرصه‌های استان نیز اقدامات مناسبی انجام ‌شده است.

وی اضافه کرد: همچنین عاملیت اجرایی طرح‌های اصلاح نژاد دام روستایی توسط بخش غیردولتی برای بهبود تولید و افزایش راندمان اجرایی در سال جاری بر اساس تفاهم‌نامه‌ای بالغ ‌بر ۲۴۱ میلیون تومان است.

متقی‌فرد تصریح کرد: عاملیت اجرایی طرح پرداخت یارانه نهال برای توسعه باغات جدید در شهرستان‌های استان و نیز طرح بهینه‌سازی مصرف کود، سموم و کود شیمیایی با اعتباری بالغ ‌بر ۳۳۶ میلیون تومان در سال‌های اخیر اجراشده است.

وی در خصوص برنامه‌های آتی صندوق نیز گفت: افزایش سرمایه به ‌منظور تأمین و تجهیز منابع جدید برای سرمایه در گردش و تشکل‌های عضو و جدید، اجرای تلفیقی مدل جدید ارائه خدمت به ‌منظور اثربخشی هر چه بیشتر منابع صندوق به نفع نیازهای تولید کشاورزی از برنامه‌های آینده است.

این مسوول یادآور شد: اقدام برای تشکیل صندوق‌های شهرستان‌ها با اولویت شهرهای تاکستان و آبیک، پیگیری عملیاتی شدن خطوط اعتباری با بانک‌های عامل برای تأمین نیازهای مقطعی و کوتاه‌مدت تشکل‌ها و اعضا و توسعه بیمه محصولات کشاورزی از دیگر برنامه‌هایی است که در صندوق برای اجرا پیش‌بینی‌شده و در اولویت قرارگرفته است.
 
متقی‌فرد با بیان مهم‌ترین خدمات انجام ‌شده در صندوق اظهار داشت: نصب و استقرار تجهیزات و سیستم‌های امنیت شبکه و ارتقا و به‌روز نگهداری سیستم‌ها و فرآیندها، ارتقاء سیستم‌های عامل رایانه‌ای، تهیه برنامه بانک اطلاعاتی برای تولیدکنندگانی که با صندوق قراردادهای تسهیلاتی دارند و کمک‌های بلاعوض دریافت می‌کنند و استفاده از سامانه متمرکز آبیاری نوین تحت شبکه توسط صندوق عملیاتی شده است.