به گزارش به نقل از مشرق، سال گذشته دانشمندان انگلیسی از آزمایشگاه دانشگاه آکسفورد این ماده را اختراع کردند. «فولِرِن چند اتمی» در واقع مجموعهای از اتمهای کربن حاویِ اتمهای نیتروژن است. اتمهای کربن در بسیاری از اشکال مانند الماس و گرافن وجود دارند و برحسب تعداد اتمهایشان از هم متمایز میشوند. به خاطر شکل غیرمعمول این فولِرِن که 60 اتم کربن دارد، به آن Buckminsterfullerene یا Bucky-ball نیز گفت میشود.
ظاهراً این ماده جدید کاربردهای بسیاری دارد. در مقطع کنونی از آن برای ساخت ساعتهای اتمی سیار استفاده میشود که دقیقترین سیستم محاسبه زمان در دنیا خواهند بود. به علاوه میتواند به دقیقتر شدن سیستم ردیابی خودرو کمک کند.
به گفته لوسیوس کری، مدیر بخش فناوری آکسفورد، در حال حاضر ساعتهای اتمی در اندازههای یک اتاق ساخته میشوند اما با کمک این فولرن چند اتمی میتوان آن را به صورت تراشههایی قابل نصب درون گوشیهای همراه هم به کار برد. به علاوه از این فناوری میتوان در کنترل اتومبیلهای خودکار هم استفاده کرد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.