رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

ایرادات شورای نگهبان در تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۱ رفع شد

10:09 - 25 اسفند 1400
کد خبر: ۸۰۳۵۰۴
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان در تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۱ را رفع کردند.
- نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس، گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۱ را بررسی کرده و به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی در تبصره ۱ لایحه بودجه اعمال کردند.

اصلاحات صورت گرفته در تبصره ۱ لایحه بودجه؛ به شرح زیر است:
در بند (د) تبصره (۱) عبارت "استان‌های رویشی زاگرس" حذف شد.
در بند (هـ) تبصره (۱) عبارت "پس از واریز به حساب شرکت نزد خزانه داری کل"بعد از عبارت "به فروش رسانده و" اضافه شد.
در بند (و) تبصره (۱) عبارت "دریافت نماید" جایگزین عبارت "به فروش برساند" شد.
در بند (ز) تبصره (۱) عبارت "از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران" بعد از عبارت "نفت خام" اضافه شد و عبارت "براساس نرخ محاسباتی هر تن حداکثر هفتادوپنج میلیون ریال" حذف شد و در جزء (۴) عبارت "شهر‌های بالای پانصد هزار نفر جمعیت" جایگزین عبارت "کلا نشهرها" شد.

در بند (ح) تبصره (۱) عبارت "در قالب قرارداد جدید فی مابین" بعد از عبارت "طرح‌های بالا دستی نفت و گاز" اضافه شد.


جزء ۱ بند‌ی تبصره ۱ مراعا ماند تا در صورت تایید آن از سوی شورای نگهبان پس از ارائه جداول ابقا شود و در صورت عدم تایید حذف گردد.

بر اساس این جزء؛ دولت مکلف است از طریق شرکت ملی نفت ایران در خصوص برنامه تقویت بنیه دفاعی و تحقیقات راهبردی دفاعی براساس مبالغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور تا مبلغ چهار میلیارد و پانصد میلیون یورو و همچنین اجرای تکالیف این قانون از جمله پرداخت تعهدات مربوط به طرح‌های دفاعی و پیشرفت و آبادانی و محرومیت زدایی با دریافت تضامین کافی از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی به این اشخاص براساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران تسویه و از طریق منابع و مصارف عمومی دولت و براساس جدول شماره ۲۱ این قانون با خزانه داری کل کشور، اعمال حساب کند.

جزء ۲ بند‌ی حذف شد. بر اساس این جزء؛ دولت مجاز است برای اجرای طرح‌های پیشران جدید و نیمه تمام در زمینه خطوط راهبردی خط آهن و مسیر (کریدور)‌های اصلی جادهای، توسعه سواحل مکران، ساماندهی و توسعه سواحل اروندرود، توسعه و فعالسازی پتروپالا یشگاه‌ها و نیروگاه‌های بزرگ، حفظ و نگهداری و تأمین تجهیزات راهبردی ناوگان امداد هوایی، تقویت زیرساخت‌های ارتباطی و تأسیساتی وزارت اطالعات، اجرای طرح‌های زیرساخت مناطق آزاد جدید، توسعه تجهیزات سازمان‌های هلال احمر و اورژانس و پزشکی قانونی، طرح‌های انتقال آب از دریای عمان، طرح‌های رفع تنش آبی و جلوگیری از سیل‌های موسمی، مهار ریزگردها، ایجاد و توسعه شبکه‌های آب و فاضلاب، مدارس مناطق مرزی، تقویت و ایجاد زیرساخت‌های تأسیساتی تجهیزاتی دانشگاهها، تکمیل بیمارستان‌های نیمه تمام، طرح‌های انبوه سازی مسکن، طرح‌های دانش بنیان، پرداخت مطالبات ایثارگران و رتبه بندی معلمان تا مبلغ سه میلیارد یورو، از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی و براساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران تسویه و از طریق منابع و مصارف عمومی دولت و براساس جدول شماره۲۲ این قانون با خزانه داری کل کشور اعمال حساب کند.
متناسـب با میزان اسـتفاده از سـازوکار این بند معادل چهل درصـد ۴۰ درصد جهت پرداخت سـهم صندوق توسعه ملی و چهارده و نیم درصد ۱۴/۵ درصد به عنوان سهم شرکت ملی نفت ایران، حواله تحویل نفت قابل انتقال به غیر در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.
اجرای این حکم منوط به اجرائی شدن سقف تعیین شده در بند ب این تبصره نیست و مازاد بر سقف مندرج در بند مذکور است.
به وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح اجازه داده می‌شود از محل جزء (۱) این بند مبلغ یک میلیارد یورو از سهمیه نفت خام، میعانات گازی را از طریق پالایش در پالایشگاه‌های غیردولتی که نسبت به افزایش ظرفیت تولید خود اقدام نموده اند، پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور به مصرف برساند. معادل فرآورده‌های ناشی از اجرای این بند جهت صادرات آن در اختیار نیرو‌های مسلح قرار می‌گیرد. آیین نامه اجرائی این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه‌های نفت، امور اقتصادی و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، نیرو و راه و شهرسازی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

در بند (ک) تبصره (۱) عبارت "شرکت دولتی تابعه ذی ربط" جایگزین عبارت "شرکت ملی صنایع پتروشیمی" شد.

در بند (ن) تبصره (۱) این عبارت به انتهای بند اضافه شد:
تمدید احکامی که در قانون مذکور با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب گردیده منوط به نظر مجمع است.

در بند الحاقی (۲) تبصره (۱) عبارت "شرکت ملی نفت ایران و شرکت دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت مکلفند" جایگزین عبارت "وزارت نفت مکلف است" شد.

در بند الحاقی ۶، جزء ۲ از جهت تجویز پرداخت سهم صندوق توسعه ملی به صورت حواله نفتی، به دلیل مغایرت با اساسنامه این صندوق، مغایر بند ۱۰ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه و در نتیجه مغایر بند ۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی شناخته شد.

بند الحاقی ۸ حذف شد. بر اساس بند الحاقی ۸؛ به وزارت نفت اجازه داده می‌شود تا از طریق انعقاد قرارداد با پژوهشکده‌ها و یا دانشگاه‌های داخلی و نیز شرکت‌های خارجی، مجوز (لیسانس) و فناوری مورد نیاز برای تولید محصوالت بخش‌های پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی را خریداری و برای تولید این محصولات در اختیار سرمایه گذاران در داخل کشور قرار دهد.

بند الحاقی ۹ حذف شد. بر اساس بند الحاقی ۹؛ دولت مکلف است از طریق شرکت ملی نفت ایران درصورت درخواست دستگاه‌های اجرائی ذی ربط تا مبلغ نهصد هزار میلیارد ریال از خالص بدهی قطعی خود به اشخاص حقیقی، حقوقی، تعاونی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرائی فرمان امام (ره) و قرارگاه سازندگی خاتم النبیاء (ص) بخش‌های خصوصی که در چهارچوب قوانین تا پایان سال ۱۴۰۰ ایجاد شده و همچنین اجرای تکالیف این قانون از جمله پرداخت تعهدات مربوط به طرح‌های عمرانی، دفاعی و هسته‌ای از محل تحویل نفت خام و میعانات گازی صادراتی به این اشخاص براساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران تسویه و از طریق منابع و مصارف عمومی دولت و براساس جدول شماره (۲۲) این قانون با خزانه"داری کل کشور، اعمال حساب کند.

سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نفت موظف هستند گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یک بار به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *