گفت‌وگو|

احساس خواب آلودگی بهاری؛ دلایل و چند توصیه درمانی

12:02 - 27 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۷۷۸۸
احساس خواب آلودگی بهاری؛ دلایل و چند توصیه درمانی
یک متخصص طب ایرانی به بیان توضیحاتی در خصوص دلایل افزایش خواب‌آلودگی در فصل بهار پرداخت.

مرتضی مجاهدی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ این سوال که چرا در فصل بهار خواب‌آلوده هستیم؟ گفت: از نظر طب ایرانی فصل بهار فصل تحلیل و ذوب شدن اخلاطی است که در زمستان به سبب کم تحرکی و غذا‌هایی که خورده شده در بدن تلمبار شده است و این شرایط موجب می‌شود که فرد احساس خستگی و خواب آلودگی بیشتری نسبت به فصول دیگر داشته باشد و از نظر این طب بهترین تدبیر برای سلامت بیشتر بدن و اصلاح نسبی خواب‌آلودگی در فصل بهار کم خوردن و استفاده از مواد غذایی کم کالری نظیر سوپ‌های ساده، سالاد‌ها و برخی مواد غذایی نظیر کاهو و سکنجبین است که بسیار توصیه شده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی آمل ضمن اشاره به اینکه بهتر است در فصل بهار مصرف مواد غذایی چرب و شیرین کاهش یابد و از مواد غذایی سبک استفاده کنیم، ادامه داد: توصیه می‌شود در این فصل به جای برخی از وعده‌های غذایی و یا حداقل در میان وعده از میوه و سبزیجات استفاده کنیم و به جای یک وعده غذایی کاهو و سکنجبین بخوریم.

این متخصص طب ایرانی افزود: افرادی که غلبه دم دارند و در اصطلاح دارای مزاج گرم و‌تر هستند، بهتر است در فصل بهار از تدابیر خونگیری نظیر اهدای خون، فصد و حجامت با نظر متخصص طب ایرانی استفاده کنند چرا که میزان خواب‌الودگی این افراد با کم کردن حجم خون کاهش پیدا می‌کند.

وی در خصوص تاثیر مصرف میوه‌های بهاری نظیر گوجه سبز و چاقاله بادام در افزایش میزان خواب‌آلودگی اظهار کرد: عموم میوه‌های ترش اعم از میوه‌های بهاری و میوه‌هایی که در فصل‌های دیگر هستند به دلیل داشتن طبع سرد سبب افزایش خواب‌آلودگی در افرادی می‌شوند که مزاج سرد دارند و بنا براین توصیه می‌شود افرادی که دارای مزاج سرد و‌تر و سرد و خشک هستند، حداقل مصرف این میوه‌ها را داشته باشند و در حد تنوع و نوبرانه از آن‌ها استفاده کنند و از مصرف بیش از حد آن‌ها اجتناب کنند، اما افرادی که مزاج گرم و خشک و گرم و‌تر دارند می‌توانند به مقدار بیشتری از این میوه‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام/

 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *