رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

بهترین فاصله بین تزریق دزهای واکسن‌

16:52 - 25 تير 1401
کد خبر: ۴۳۶۰۰۶۴
یک مطالعه جدید برای اثربخشی هرچه بهتر واکسن‌ها توصیه‌ای جدید درباره فاصله میان دزهای واکسن کرده است.

خبرگزاری میزان _ فارس به نقل از سی‌جی‌تی‌ان نوشت: طبق یک مطالعه جدید، در غیاب واکسن‌های اختصاصی امیکرون، افزایش فاصله واکسیناسیون بین دزها ممکن است سطح بالاتری از محافظت را در برابر انواع فرعی این سویه فراهم کند.

این مطالعه که در اوایل ماه جاری در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شد، توسط گائو فو، آکادمیسین آکادمی علوم چین (CAS) و مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در چین (CDC) هدایت شد.

محققان در این مطالعه سطوح آنتی‌بادی خنثی‌سازی علیه سارس-کوو-۲ اصلی و زیرشاخه‌های امیکرون از جمله BA.۴ و BA.۵ را در نمونه‌های خون به‌دست‌آمده از  افرادی که سه دز از واکسن‌های غیرفعال ساخت چین دریافت کرده بودند، ارزیابی کردند.

نتایج نشان داد که در هر گروه واکسن، سطوح آنتی‌بادی خنثی‌کننده در برابر همه زیرشاخه‌های آزمایش‌شده امیکرون به‌طور معنی‌داری کمتر از سطوح در برابر سویه اصلی ویروس بود که نشان می‌دهد این زیر متغیرها توانایی فرار از محافظت ایمنی را دارند.

اما برای واکسن ZF۲۰۰۱، محققان دریافتند که سطوح آنتی بادی خنثی کننده با افزایش فاصله بین دوز دوم و سوم، به ویژه در برابر انواع فرعی امیکرون افزایش می‌یابد.

برای دریافت‌کنندگان واکسن که بین دز دوم و سوم فاصله زمانی چهار تا شش ماهه داشتند، سطح آنتی بادی خنثی کننده آنها تقریباً یک ضریب ۱۰ نسبت به نوع اصلی و ضریب تقریباً ۳۰ در برابر همه انواع فرعی امیکرون بالاتر بود. در مقایسه با کسانی که یک ماه فاصله بین دزها داشتند.

محققان توضیح دادند که عملکرد بهتر ZF۲۰۰۱ به دلیل استفاده آن از یک دامنه اتصال گیرنده به عنوان آنتی ژن است که می‌تواند سطوح آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده را علیه زیرشاخه‌های امیکرون از طریق تجویز دزهای تقویت‌کننده متعدد القا کند.

واکسن ZF۲۰۰۱ به طور مشترک توسط موسسه میکروبیولوژی تحت CAS توسعه داده شد و شرکت زیست دارویی Anhui Zhifei Longcom Ltd. چین در ماه مارس مجوز بازار مشروط را برای این واکسن اعطا کرد.

نوع فرعی Omicron BA.۵ در حال تبدیل شدن به سویه غالب COVID-۱۹ در سراسر جهان است.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *