صعود به قلعه بابک

صعود به قلعه بابک

دژ «بذ» یا قلعه «جمهور» که به قلعه «بابک» نیز مشهور است، یکی از مقاصد اصلی کوهنوردان و گردشگران طبیعت و باستانی در استان آذربایجان شرقی است. باستان شناسان، قدمت این دژ تاریخی را مربوط به دوران ساسانیان می‌دانند. ارتفاع این قلعه نفوذناپذیر و مرتفع از سطح دریا تا ۲۷۰۰ متر می‌رسد و دره‌هایی به عمق ۴۰۰ تا ۶۰۰ متری آن را احاطه کرده اند. بابک خرمدین و همراهانش که به سرخ جامگان یا خرمدینان مشهور بودند بیش از ۲۰ سال در این قلعه زندگی و مبارزه کرده اند. دژ بابک در ۱۹۰ کیلومتری شمال شرقی تبریز و ۳ کیلومتری شهرستان کلیبر واقع شده است.
جای خالی سینما رکس آبادان

جای خالی سینما رکس آبادان

یکی از بزرگ‌ترین فجایع دوران رژیم پهلوی به آتش کشیدن سینما رکس آبادان در شب ۲۸ مرداد ۱۳۵۷ بود که طی آن ۳۷۷ نفر زن و کودک و جوان در سالن سینما در میان آتش تبدیل به خاکستر شدند.
آماده ترخیص شدن ۱۸ هزار تُن کود شیمیایی از انبار‌های بندر امیرآباد

آماده ترخیص شدن ۱۸ هزار تُن کود شیمیایی از انبار‌های بندر امیرآباد

اقدامات لازم در خصوص تعیین تکلیف ۱۸ هزار و ۴۵۹ تُن کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان از بندر امیر آباد بهشهر انجام شده است.
ایران زیبا - غار علیصدر

ایران زیبا - غار علیصدر

غار علیصدر یکی از شگفتی‌ها و زیبایی‌های آفرینش است و از جاذبه‌های دیدنی همدان محسوب می‌شود. این غار تنها غار تالابی ایران و از معدود غار‌های آبی قابل قایقرانی جهان است که طولانی‌ترین مسیر قایقرانی را دارد. علیصدر همچنین یکی از بزر‌گ‌ترین غار‌های آبی جهان نیز به شمار می‌رود و قدمت آن به دوران دوم زمین‌شناسی یا ژوارسیک (۱۹۰-۱۳۶ میلیون سال قبل) بر‌می‌گردد.
مراسم تشییع پیکر شهدای حرم شاهچراغ (ع)

مراسم تشییع پیکر شهدای حرم شاهچراغ (ع)

مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) با استقبال پرشور مردم شهیدپرور شیراز روز چهارشنبه (۲۵ مرداد ۱۴۰۲) از میدان شهدا به سمت حرم حضرت احمد بن موسی (ع) برگزار شد.
پهلو گرفتن نخستین کشتی حامل گاز مایع LPG درآبادان

پهلو گرفتن نخستین کشتی حامل گاز مایع LPG درآبادان

کشتی حمل گاز مایع در اسکله شماره هفت مقابل پالایشگاه آبادان پهلو گرفت و برای نخستین مرتبه در تاریخ ۱۱۰ ساله پالایشگاه نفت آبادان، گاز LPG را برای انتقال از آبراه بین المللی اروند دریافت خواهد کرد.
قله سبلان - اردبیل

قله سبلان - اردبیل

قله ۴۸۱۱ متری سبلان در ۲۵ کیلومتری جنوب مشگین‌شهر در استان اردبیل واقع شده و سومین قله بلند ایران بوده و یک کوه آتش‌فشانی غیرفعال است. سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس همواره مورد توجه کوهنوردان و گردشگران است. کوهستان سبلان سه قله دارد که قله بزرگ آن به سلطان سبلان مشهور است و ۲ قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند. در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچه‌ای در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ می‌بندد.
اجرای نمایش بزرگ فصل شیدایی - همدان

اجرای نمایش بزرگ فصل شیدایی - همدان

نمایش بزرگ «فصل شیدایی» از تاریخ ۲۰ مرداد ۱۴۰۲ به مدت ۲۰ شب در همدان به نمایش درآمد. این نمایش قصه خلقت تا ظهور است که در سه فصل انبیا، صدر اسلام و دوران معاصر تقسیم می‌شود.
قله بزقوش سراب

قله بزقوش سراب

قله بزقوش در استان آذربایجان شرقی و شهرستان سراب در فصول مختلف سال همواره میعادگاه کوهنوردان ودوستداران طبیعت است. قله بزقوش که با نام قله بزکش نیز شناخته می‌شود، به صورت شرقی و غربی، در جنوب شهرستان سراب قرار دارد. این قله شامل ارتفاعات و کوه‌هایی با شیب ملایم می‌شود که سنگ‌های آن‌ها از غبار‌های آتشفشانی مربوط به کوه‌های سبلان و سهند حاصل شده‌اند. ارتفاعات بزقوش دارای چشمه‌ها و مراتع زیبا در تابستان و دامنه‌های برف گیر در زمستان می‌باشد. ارتفاع قله بزقوش سراب ۳۳۰۲ متر است و دامنه‌ها و مراتع وسیع آن محل اسکان عشایر، دامپروران و روستائیان منطقه می‌باشد. تفرجگاه موسوم به ارتفاعات بزقوش در شهرستان سراب یکی از چشم انداز‌های طبیعی درشمالغرب کشور محسوب می‌شود و همه ساله کوهنوردانی از سراسر ایران در فصول مختلف سال برای گذراندن ساعاتی در دامن طبیعت و استفاده از آب‌های معدنی این منطقه در دهکده اسب فروشان به این مکان زیبا مراجعه می‌کنند.
فرودگاه تاریخی آبادان

فرودگاه تاریخی آبادان

فرودگاه بین‌المللی آبادان جزو اولین فرودگاه‌های کشور است که در سال ۱۳۲۰ توسط شرکت ملی نفت ایران و همچنین به دلیل وجود پالایشگاه احداث شد و با رونق گرفتن آبادان فرودگاه نیز توسعه یافت تا جایی که نخستین پرواز‌های خارجی از مهرآباد و سپس آبادان در نیمه دوم سال ۱۳۲۸ آغاز شد. این فرودگاه زمانی به دلیل قرار گرفتن در دالان هوایی بین‌المللی تنها فرودگاه ترانزیتی، کیترینگ و سوختگیری مسیر خاورمیانه و اروپا بود. فرودگاه آبادان به عنوان فرودگاه کمکی و احتیاطی فرودگاه مهرآباد برای پرواز‌های خارجی بود و هرگاه به دلایلی جوی و سایر عوامل، پروازی قادر به نشستن در فرودگاه مهرآباد نبود از این فرودگاه برای فرود استفاده می‌کرد.
بازگشت۲۲ادامه