مسئله یمن و سوریه در چارچوب دموکراتیک حل خواهد شد/ فضای ایران در حال انتقال به یک شرایط جدید است

8:51 - 07 شهريور 1394
کد خبر: ۷۱۲۲۸
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان - رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسئله یمن و سوریه در چارچوب دموکراتیک حل خواهد شد و راه‌حل سیاسی یک راه‌حل پایدار بوده و هست، البته به شرطی که موضوع تبدیل به معاملاتت بیرون از خواسته ملت نباشد.
مسئله یمن و سوریه در چارچوب دموکراتیک حل خواهد شد/ فضای ایران در حال انتقال به یک شرایط جدید استبه گزارش ،‌ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی بامداد امروز (شنبه 7 شهریورماه) قبل از آغاز سفر خود به نیویورک جهت شرکت در چهارمین اجلاس روسای مجالس جهان با در جمع خبرنگاران در فرودگاه امام خمینی (ره) درخصوص برنامه‌های سفر خود، اظهارکرد: سفر ما به سازمان ملل برای شرکت در بین‌المجالس است. بین‌المجالس از نهادهای باسابقه بوده و همه پارلمان‌های کشورهای دنیا در آن عضو هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در طول تحولاتی که در مسیر کار بین‌المجالس بوده، تلاش شده این سازمان متشکل‌تر و تاثیرگذارتر باشد و همواره این موضوع مطرح بوده است.

وی تاکیدکرد: یکی از ایده‌های بین‌المجالس این بوده که با سازمان ملل که با دولت‌ها بیشتر در ارتباط است، به صورت نزدیک‌تری کار کند و در این رابطه هر چند سال یک‌بار اجلاس روسای مجالس جهان در سازمان ملل برگزار می‌شود.

 لاریجانی تصریح کرد: در چهارمین اجلاس بحث روی موضوعاتی مانند صلح و دموکراسی برای توسعه پایدار و آنچه که مردم می‌طلبند است و یک موضوع مهم بحث‌ها، با توجه به آشفتگی موجود در دنیا دستیابی به صلح پایدار و دموکراسی است.

رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه دموکراسی باید پایه‌ای برای صلح و ایجاد توسعه پایدار باشد، یادآورشد: در دهه اخیر فراوانی جنگ‌ها باعث شده موضوع دموکراسی دوباره مورد توجه جدی قرار گیرد، بنابراین این اجلاس مجال خوبی برای ارزیابی روند طی شده در گذشته است.

 لاریجانی خاطرنشان کرد: امروز باید چالش‌های پیش‌رو مخصوصا جریان‌های افراطی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد رفع شود که یکی از مباحث اصلی در بین‌المجالس این موضوع است و در کمیته‌های بین‌المجالس موضوعات مرتبط با حقوق بشر و توسعه پایدار مورد توجه قرار خواهد گرفت.

رئیس قوه مقننه افزود: گرم شدن هوا و تغییرات آب و هوایی، یکی از موضوعات مهم دیگری است که در بین‌المجالس بررسی می‌شود، به دلیل اینکه این موضوع می‌تواند به چالش‌های اجتماعی و سیاسی دامن بزند.

وی اظهارکرد: در حاشیه این اجلاس، ملاقات‌هایی با روسای مجالس کشورهای مختلف خواهم داشت،‌ البته باید توجه کرد عنوان کنفرانس و واقعیت‌هایی که در زندگی برخی کشورها مانند مانند جنگ و خونریزی است، فرق دارد. بنابراین باید بر این مسائل فائق آمد.

 لاریجانی گفت: موضوع فلسطین یکی از موضوعات دردآور برای عالم اسلام است. اگر واقعاً دنبال صلح و دموکراسی هستند، باید یک ساختار دموکراتیک برای فلسطین طراحی شود تا این کشور به صلح و توسعه پایدار برسد که البته از این موضوع فرار می‌کنند و همین عوامل برخی از کشورها باعث شده، به بحران‌ها در مناطقی مانند عراق و سوریه دامن زده شده و تبدیل به جریان‌های تروریستی شود، لذا در گفت‌وگوها می‌توان یک فضای دموکراتیک و صلح‌آمیز برای مردم این مناطق ایجاد کرد که از جنگ و خونریزی جلوگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در سخنرانی من یکی از محورها این خواهد بود که چگونه می‌توان ساختار دموکراتیک را به صورت واقعی، پایه‌ای برای ایجاد صلح قرار داد، به دلیل فاصله و گپی است که بین حرف‌های نظری که معمولا در همایش‌ها و کنفرانس‌ها زده می‌شود و آنچه در میدان عمل وجود دارد به طوریکه در میدان عمل جنگ و خونریزی وجود دارد، در حالی که در کنفرانس‌ها صحبت از دموکراسی است، طبعاً یک نگاه واقع‌بینانه می‌تواند فاصله و گپ را علاج کند.

وی در پاسخ به این سوال که در حاشیه اجلاس چه مذاکراتی درخصوص تقویت دیپلماسی اقتصادی انجام خواهد شد؟ گفت: حتما یکی از محورهای مهم سفر همین موضوع خواهد بود، فضای ایران در حال انتقال به یک شرایط جدید است که می‌تواند همکاری‌های اقتصادی با کشورهای جهان را افزایش دهد.

لاریجانی در این رابطه افزود: در این مدت اخیر هیات‌های کشورهای مختلفی که به ایران سفر می‌کنند، برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز علاقه‌مندی می‌کنند.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: این اجلاس فرصت مناسبی خواهد بود تا با روسای مجالس کشورهای مختلف در زمینه همکاری‌های دوجانبه با محوریت سرمایه‌گذاری و رونق تولید در ایران باشد، صحبت بیشتری شود.

وی درخصوص اوضاع داخلی یمن با بیان اینکه شرایط این کشور برای تمامی مسلمانان جهان بسیار دردآور و ناراحت کننده است، تصریح کرد: یمن یک کشور بزرگ و ریشه‌دار اسلامی بوده که مورد هجوم قرار گرفته و مساکن و زیربناهای آن تخریب شده است. در شرایط فعلی یک تصور متضاد وجود دارد، برخی از کشورها تصور می‌کنند با فشار نظامی مسئله در منطقه حل می‌شود که این موضوع فرسوده شده و بیشتر توجهات به سمت راه‌حل سیاسی برای حل مسائل سوریه و یمن است.

 لاریجانی افزود: پیشنهاداتی برای حل مسئله یمن از سوی کشورهای عربی مطرح شده و همچنین پیشنهاداتی از طرف نماینده سازمان ملل ارائه شده است که اجمالا رایزنی‌های صورت گرفته، اما باید این موضوعات را با توجه به واقعیات توانمند کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کند تا در یمن وحدت به‌وجود آید و گروه‌های مختلف یمن بتوانند مذاکراتی در سطح ملی داشته باشند و دولت وحدت ملی استقرار یابد و انتخابات و سایر سازوکارها در این بستر تعریف شود که امیدوارم این ساماندهی‌ها شکل بگیرد.

وی در این‌خصوص همچنین افزود: برخی کشورها تصور می‌کردند از طریق نظامی‌گری می‌توانند مسئله را حل کنند، این در حالی است که نتایج اندک این موضوع خساراتی برای آنها به دنبال داشت، بناراین آنها باید به جریان‌های قوی‌تر مانند راه‌حل سیاسی بپیوندند.

لاریجانی گفت: مسئله یمن و سوریه در چارچوب دموکراتیک حل خواهد شد و راه‌حل سیاسی یک راه‌حل پایدار بوده و هست، البته به شرطی که موضوع تبدیل به معاملاتت بیرون از خواسته ملت نباشد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان افزود: اختیار حل مسئله باید در اختیار مردم آن کشور باشد و کشورهای علاقه‌مند باید سازوکاری فراهم کنند که اراده ملت‌ها تحقق یابد نه اینکه در اتاق بسته‌ای برای ملت‌ها تصمیم بگیربند و غنائم تقسیم کنند و در این رابطه به برخی از کشورهای قدرتمند گفتیم که روش‌های آنان جواب نمی‌دهد، بلکه مردم هر کشوری می‌توانند درباره سرنوشت کشورشان تصمیم بگیرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *