بايد جايگاه زنان مسلمان را در خانواده تقويت كنيم

12:16 - 08 مرداد 1394
کد خبر: ۶۳۱۲۸
خبرگزاری میزان: «كنلا زوكو» در ديدار با مديركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،گفت: ما بايد جايگاه زنان مسلمان را باتوجه به نقش مادری و جايگاه زن در خانواده تقويت كنيم.
به گزارش ، صدیقه حجازی، مدیركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و كنلا زوكو، نخستین نماینده محجبه پارلمان بوسنی كه ششم مردادماه در محل این اداره‌كل برگزار شد، مسائل مهم و راهكارهای مورد استفاده برای فعالیت بهینه زنان مسلمان ایران و بوسنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدا، كنلا زوكو، نماینده پارلمان بوسنی و هرزگوین درباره انجام فعالیت‌های گسترده سازمان غیردولتی فاطما در زمینه مسائل زنان بوسنیایی، اظهار كرد: اولویت فعالیت زنان در این NGO توجه به خانواده است. یكی از اهداف ما این است كه مشاركت زنان در مسائل سیاسی را افزایش دهیم.

وی، ادامه داد: هرچند ممكن است صدای ما به گوش همگان نرسد اما سعی می‌كنیم تا حضوری پُرفایده داشته باشیم و در راستای مسائل زنان، برنامه‌های بلندمدت اجرا كنیم.

نماینده پارلمان بوسنی و هرزگوین با بیان اینكه در پارلمان بوسنی از ۹۸ كرسی نمایندگی ۲۸ كرسی در اختیار زنان است، عنوان كرد: هدف اصلی ما تقویت جایگاه زنان مسلمان باتوجه به نقش مادری و جایگاه زن در خانواده است، این رویكرد اقدام جهادی در زمینه مسائل زنان خواهد بود. زنان مسلمان باید با توجه به انجام وظایف خود در خانواده در جامعه نیز فعالیت داشته باشند.

ایران با جدیت به قوانین حاكم بر حوزه زنان توجه دارد

صدیقه حجازی، مدیركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: حضور زنان در خانواده و جامعه موضوعی است كه زنان باید تؤامان به آن توجه كنند؛ چراكه اگر زن تنها حضور اجتماعی خود را مدنظر قرار دهد جامعه با آسیب‌های جدی مواجه خواهد شد كه امروز خانواده در غرب با آن روبرو است.

وی، افزود:  امروزه برقراری این توازن كار بسیار دشواری است، اینكه زنان چگونه می‌توانند میان خانواده و وظایف اجتماعی خود توازن برقرار كنند امر بسیار مهمی است كه باید به آن توجه شود.

حجازی، تأكید كرد: جمهوری اسلامی ایران با جدیت به قوانین حاكم بر حوزه زنان توجه دارد، البته این بدان معنا نیست كه ما در نقطه مطلوب قرار داریم، اما حركت رو به جلو است و در حال كسب تجربه‌های جدید هستیم.

در پایان این دیدار، طرفین ضمن توافق بر همكاری‌های مشترك در زمینه مسائل مربوط به فعالیت و جایگاه زنان مسلمان در خانواده و جامعه، بر لزوم وجود قوانین جامع و پویا در این زمینه تأكید كردند.

در این دیدار محصولات فرهنگی حوزه مسائل زنان از جمله كتاب «دکترین جمهوری اسلامی ایران در موضوع زنان و خانواده» كه تبیینی از دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و شهید مرتضی مطهری (ره) در بحث زن و خانواده است به زبان انگلیسی و  كتاب «زندگی به سبك روح الله» به زبان انگلیسی از سوی مدیركل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نماینده پارلمان بوسنی و هرزگوین اهداء شد.

تبیین راهكارهای پیش روی زنان

همچنین ، نشست مشتركی میان نمایندگان مؤسسات مردم نهاد فعال در حوزه زنان با كنلا زوكو، رئیس سازمان غیردولتی خیریه فاطما با هدف استفاده از تجارب سازمان‌های غیردولتی در تحكیم بنیان خانواده، كارآفرینی و اشتغال زنان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این نشست نمایندگان مراكزی همچون مؤسسه جامع توانمندسازی زنان و خانواده، اتحادیه بین‌المللی زنان پیرو ادیان توحیدی، مؤسسه خیریه امدادگران عاشورا، مؤسسه خیریه قدر علوی، مؤسسه خیریه آل حسنی بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش، مؤسسه قرآنی ریحانه نبی، انجمن بین‌المللی حمایت از خانواده‌های قربانیان ترور، كانون فرهنگی بانو مجتهده امین، كانون مشكاة اندیشه، خانه صلح- آزادی و حقوق بشر، انجمن دوستداران خانواده موفق و مؤسسه صیانت از حقوق زنان حضور داشتند.

بنابر اعلام این خبر، در این نشست مشترك، نمایندگان فعال سازمان‌های مردم نهاد حوزه زنان ضمن معرفی فعالیت‌های سازمان غیردولتی‌، در رابطه با راهكارهای پیش روی زنان برای عدم آسیب به كانون خانواده در صورت انجام فعالیت‌های اجتماعی تبادل نظر كردند.

برگزاری دوره‌های آموزشی مشترك میان مؤسسات غیردولتی حوزه زنان ایران و بوسنی و برگزاری سمینارهای مشترك به منظور تبادل تجربیات و همگرائی از جمله توافقات طرفین در این نشست بود.

گفتنی است، كنلا زوكو، علاوه‌بر نمایندگی پارلمان به عنوان رئیس سازمان خیریه فاطما، بزرگترین سازمان زنان در بوسنی از سال ۲۰۱۳ در حوزه مسائل زنان، فعالیت دارد. هدف اصلی سازمان فاطما حمایت از فرزندان شهداست این سازمان به عنوان یكی از زیرمجموعه‌های حزب اقدام دموكراتیك تأسیس شده است. یكی دیگر از اهداف مهم این سازمان تشویق زنان مسلمان برای فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی، در عین پایبندی به تمام اصول و ارزش‌های دینی و نیز حفظ خانواده سالم به عنوان مهم‌ترین و بنیادی‌ترین عنصر جامعه است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *